Vratka dani z hypotečního úvěru

178
28.4.16 22:06

Vratka dani z hypotečního úvěru

Zdravím, potřebuji radu nebo váš názor.
V únorovém výplatě mi přišla vratka dani a dostala jsem pár korun 75kč. Já zírala, že je málo, protože jsem šéfce v lednu předložila k růzovému papíru potvrzení o poskytnutím hypotečním úvěru a o výši úroků z tohoto úvěru a v něm bylo napsáno kolem 36000kč za rok. Je to v pořádku, že jsem dostala vratku dani 75kč??? Moc se mi nezdá. Napsala jsem účetní a zeptala jsem na to, jestli nezapomněla předložit nebo vyplnit a doteď mi nereaguje :nevim: Já u té firmy nepracuji, odešla jsem v březnu.
Měla jsem příjem hrubého 12000kč, uplatňuji úlevu na daních na dítě a ZTP.
Jak to mám vědět, jestli na růžovém papíru účetní předložila/vyplnila?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.4.16 22:18

@LaraRose je to naprosto v pořádku, vždyť jsi měla jen 12 tis hrubého, navíc dítě atd.. tudíž dítě Ti šlo do měsíčních bonusů a za celý roky jsi zaplatila pouze pár kč na daních - ty Ti vrátily. abys měla vratku, musíš taky něco odvést ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.16 22:20

Mmchdm, podívej se na výplatnice - máš v nich strženou daň plus případný bonus na dítě (vyplacený)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
28.4.16 22:41

Ahoj

Ahoj, podle mého názoru to sedí, protože máš plat hodně pod průměrem, tak si myslím, že jsi na to jednoduše logicky nedosáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
28.4.16 22:41

Ahoj

Ahoj, podle mého názoru to sedí, protože máš plat hodně pod průměrem, tak si myslím, že jsi na to jednoduše logicky nedosáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
28.4.16 23:07

Taky si myslím, že to odpovídá, pokud uplatňuješ slevu na dítě a ZTP, tak při této výši příjmu ti skutečně téměř všechno „vrátí“ v měsíčních bonusech, které dostáváš ve výplatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
29.4.16 07:18

Jak píšou ostatní - vrací se ze skutečně zaplacené daně…při 12 tis + dítě jsi nejspíš daň neplatila vůbec…tak není co vracet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák