Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, potřebuji radu nebo váš názor.
V únorovém výplatě mi přišla vratka dani a dostala jsem pár korun 75kč. Já zírala, že je málo, protože jsem šéfce v lednu předložila k růzovému papíru potvrzení o poskytnutím hypotečním úvěru a o výši úroků z tohoto úvěru a v něm bylo napsáno kolem 36000kč za rok. Je to v pořádku, že jsem dostala vratku dani 75kč??? Moc se mi nezdá. Napsala jsem účetní a zeptala jsem na to, jestli nezapomněla předložit nebo vyplnit a doteď mi nereaguje
Já u té firmy nepracuji, odešla jsem v březnu.
Měla jsem příjem hrubého 12000kč, uplatňuji úlevu na daních na dítě a ZTP.
Jak to mám vědět, jestli na růžovém papíru účetní předložila/vyplnila?
Děkuji.
@LaraRose je to naprosto v pořádku, vždyť jsi měla jen 12 tis hrubého, navíc dítě atd.. tudíž dítě Ti šlo do měsíčních bonusů a za celý roky jsi zaplatila pouze pár kč na daních - ty Ti vrátily. abys měla vratku, musíš taky něco odvést ![]()
Mmchdm, podívej se na výplatnice - máš v nich strženou daň plus případný bonus na dítě (vyplacený)..
Ahoj, podle mého názoru to sedí, protože máš plat hodně pod průměrem, tak si myslím, že jsi na to jednoduše logicky nedosáhla.
Ahoj, podle mého názoru to sedí, protože máš plat hodně pod průměrem, tak si myslím, že jsi na to jednoduše logicky nedosáhla.
Taky si myslím, že to odpovídá, pokud uplatňuješ slevu na dítě a ZTP, tak při této výši příjmu ti skutečně téměř všechno „vrátí“ v měsíčních bonusech, které dostáváš ve výplatě.
Jak píšou ostatní - vrací se ze skutečně zaplacené daně…při 12 tis + dítě jsi nejspíš daň neplatila vůbec…tak není co vracet