Vrrrrrrr - ta tchýně!

775
12.12.12 12:38

Vrrrrrrr - ta tchýně!

Už blázním! Holky, asi se potřebuji ze sebe dostat vztek, doufám, že nevadí když vám tu napíši referát o tchýni a vším… Tak…bydlely jsme 2 týdny u tchýně, protože děláme v celém baráku nové podlahy a všude se brousilo. 2 týdny-děs! Nakoupila jsem si svoje suroviny, ze kterýchj jsem vařila pro malou /2roky/ a manžela, oblečení, kosmetika. Tchýně pak řekla, že si máme donést i toaletní papír no a když jsem zapoměla koupit chleba a já se ptala, jestli si můžeme vzít 2 krajíce jejího, tak mi řekla že máme blbý když jsem si nevzala chleba, tak jsem jako těhotná šla s hladem spát :( a dceři jsem dala poslední jogurt. No a ty 2 týdny byly takové, že dopoledne jsem uvařila, tchýně a manžel byly v práci a odpo přijela tchýně, to malá chtěla být s ní, tak jsem ji nechala a manželovi jsem dovezla na barák jídlo. No a když uplynul asi týden, tak začalo „to nedělej“ „proč ji dáváš studenej jogurt z lednice“… a poslední den 2 týdnů si vzala dovolenou a řekla, že ji napdlo, že by mě dopo hlídala malou a odpo že nebude doma, já na to nereagovala, proptože jsem měla s malou už něco naplánované…a ona na ten pátek kdy měla dovču říkala „já mylsela že ti ji pohlídám“ ale já jsem ji řekla že mám už jiné plány no a ona měla nataženou pusu, stála v ruce v bok a nemluvila se mnou 2 dny. Dva týdny jsem ji ji nechávala od odpoledne do večera. Na večeři ji dá salám, který má v lednici 5 dní a dá ji na půlku rohlíku 4 kolečka-vše ji tam natlačí…a moc dobře ví, že ji uzeniny moc nedávám… Už si připadám jako magor. A když jsem se s ní bavila o školce, že chci aby šla ve 3 letech do školky jen na dopoledne, tak ona mi řekla že to snad nemyslím vážně a furt malé tvrdí předemnou, že má maminku tak hodnou, že nebude moct jít do školky. Ona je proti školkám, že ty děti jsou pak v depresi…atd… No a když to řeknu manželovi, tak jojo-uděláme si to podle nás…ale…jak dojde k nějakým rozpravům s tchýní, tak drží s ní. Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1186
12.12.12 12:43

Na tohle snad rada není. tak přeju ať podlahy rychle doděláte. manželovi bys mohla říct že tě to mrzí že se tě před matkou nezastane. přeju pevný nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
12.12.12 12:46

No a co na to říct, buď ráda, že šlo o dva týdny a hoď to za hlavu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.12.12 12:47

Já vím, asi jsem ze sebe potřebovala dostat vztek aspoň takovým způsobem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.12.12 12:47

Časem se na to budeš dívat jinak… Už tam být nemusíte, tak buď v klídku :) Někdo musí s tchýní bydlet furt a to je pak asi něco :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
12.12.12 12:50

@M+M+S Tak to Ti teda nezávidím. :-( Ale musím se přiznat, že jsi mi zvedla náladu, kterou jsem měla od rána pod psa. Malá je dneska protivná, venku spousta sněhu, nikam se nedostanu (bydlím na vesnici), nic nestíhám (jak bych mohla, když teď čučím tady…), prošvihli jsme lhůtu na nahlédnutí do připravovaného pzemního plánu (jsem naštvaná na manžela), nic se mi nechce, všechno je na nic… Prostě den blbec. Ale když to tak čtu, tak se vlastně nemám špatně. Sice tvrdím o své tchýni, že je praštěná a občas z ní „nemůžu“. Ale je hrozně hodná a to, co popisuješ, si teda nedokážu představit. Minulý týden se u nás dělalo topení a tak jsme byly (já a dcera) pár dní u tchánovců - o nic jsem se vlastně nemusela starat, najíst jsme dostali, s malou si hráli… Myslím, že jsme si to náramně užili (a to jsem z toho měla obavy). Ale asi každá rodina to má nastavené jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
12.12.12 12:54

Tady jde bohužel jen zatnout zuby a udělat si to podle svýho, mam pocit, že tchýně, nebo prostě takhle starší paní si myslí, že když už vychovali svoje děti, tak mají právo organizovat výchovu nám, protože jsme přeci mladý a nic neumíme a už jim nedojde, jak je štvalo, když do toho dřív někdo kecal jim :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.12.12 12:54

Holky, ale když na tom tak přemýšlím… babi k nám chodí 3 týdně hlídat malou k nám dom a taky jsem po ní nikdy nechtěla aby si přinesla toaletní papír nebo vodu, čaj, jídlo…brala jsem to jako normální věc, kolikrát u nás poobědvala..nikdy by mě nenapdlo něco po ní chtít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
12.12.12 13:00

@M+M+S To mě právě u Tebe taky zarazilo, ale když to tak mají nastavené, nic s tím nenaděláš. Nezbyde Ti nic jiného, než se s tím smířit. Když jsi ty na návětěvě u ní, přizpůsobíš se, ale jinak bych si to dělala po svém. A asi bych jí i něco řekla na to, kdyby měla nějaké nemístné připomínky před dcerou (myslím to s MŠ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
12.12.12 13:03

@M+M+S Jsme ji dostatečně nezdrbly, co??
No jo, s tím chlebem a toaleťákem se chová jak magor, to není normální. :mrgreen: :mrgreen:
Bych se na ni vyflajzla, na bábu. Udržovala bych takové ty normální nutné styky, jak jste zvyklí a hotovo. Je sice potroublá, ale je to máma tvého muže, tak to s ní budeš muset zvládnout, no :-). Děkuj Bohu, že s ní nemusíš bydlet a je to :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
12.12.12 13:05

Holky ja kdyz to ctu tak jsem fakt rada ze tu nynejsi tchyni mam na vychodnim slovensku a naaposled jsem ji videla pred rokem.teda tu extchyni minulou tu bych poslala na mars na nekonecne dlouhou dobu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.12.12 13:06
@Virginia píše: @M+M+S Jsme ji dostatečně nezdrbly, co??
No jo, s tím chlebem a toaleťákem se chová jak magor, to není normální. :mrgreen: :mrgreen:
Bych se na ni vyflajzla, na bábu. Udržovala bych takové ty normální nutné styky, jak jste zvyklí a hotovo. Je sice potroublá, ale je to máma tvého muže, tak to s ní budeš muset zvládnout, no :-). Děkuj Bohu, že s ní nemusíš bydlet a je to :-).
:lol: :lol: :lol: dík, něco takového jsem potřebovala :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
12.12.12 13:07

Ségra bude ráda, že není jediná, kdo má na hlavu postavenou tchyni :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
12.12.12 13:38

Nedokážu si představit, že když bych byla u tchýně nebo u našich, že bysme neměli servis, obrazně řečeno. Můžu cokoliv kdykoliv, pro děcka by se obě rozkrájely, spoustu jídla nám ještě dají s sebou…To je fakt nanic takový megery :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
12.12.12 14:12

A nenapadlo Vás, že už taky mohla mít dost po 14dnech? Vždyť každá máme svoje potřeby, návyky.
Potřeba „svého klidu a soukromí“ vyústila v nepříjemnost. Třeba prostě neumí snaše říct, že už je unavená a těší se na svůj klid.
Doufám zakladatelko, že se mezi vámi časem vše urovná.
Chtělo by to respekt.Je to matka Tvého muže. Vychovala ho.

Hele já mám (tchyni)mužovu mamku moc ráda i přesto, že nesouhlasím s jejími výchovnými postupy, ale ona z mého muže vychovala samostatného chlapa co s přehledem zvládne domácnost, uvaří(velký koníček),vypere a i o děti se postará. Je to pracovitý chlap co nesedí na zadely, ale ty peníze vydělá. Takže, i když vidím chyby a dělala bych věci jinak(jako, že dělám-přístup k dětem mám jiný),si jí moc vážím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová