Vrtá se vaše dítě v jídle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
29.2.16 21:17

@Rozárka78 ona chce krmit vsechny okolo, sobe do pusy neda ani za nic. Snazim se ji mirnit a rikat ji, ze ji lzicku necham, kdyz si vezme ode me jidlo. Je docela nejedlik, takze si s tim fakt hraje. Ale mozna ji uz nechavam az moc, no. Koukam, ze je to vsude jinak. Tak oni ty deti jsou ruzny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
29.2.16 21:20

@Pomka mam tři deti. Poslední ji skoro sama a hezky, ale obě starší deti se v jídle vrtaji skoro porad!! A jelikož už mají rozum a vedi co s jídlem, tak he necham se vrtat treba hodinu a stejne to musi dojist. Ale nekdy je to o nervy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
29.2.16 21:23

Naše malá má rok, jídlo jí naberu její lžičkou, předám do její ručky a ona sama si to dotransportuje do pusy, já jí pochválím
jídla, která nedělají bordel typu typu pečivo s lučinou nebo ovoce, zelenina jí nechávám a jí rukama sama - jakmile to místo do pusy začne házet psovi a dívá se jak to zbaští, tak končíme, u jídla se nedělají blbinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
29.2.16 21:30

Nejmenší má 13 měsíců a matlat se v jídle ji nenechávám. Nemám čas ani chuť uklízet nepořádek. Pokud jí chci dopřát samostatné krmení, dávám kousky uvařené zeleniny, brambor, kousky jablíčka, křupky nebo pečivo do ruky. Pokud jinak nedá, tak jí klidně něco takového vhodného dám i mezi normálním krmením - např. ona si nabírá kousky vařené mrkve a já jí dávám normálně lžičkou příkrm.

Takovou šarádu jsem dovolila jen prvnímu dítěti, víc už jsem na to prostě neměla čas, mám jiné povinnosti než denně utírat zamatlané kde co včetně podlahy. Všechny mladší děti jí normálně, lžíci dostaly do ruky, až ji motoricky zvládly, skoro čtyřletá levačka jí už i příborem(do školky nechodí, tam ji to nenaučili).

Jo a polévku taky nevedeme, tu děti dostaly taky, až ji motoricky zvládly, vše mixuji do formy masozeleninového příkrmu, který se dobře nabírá a nikde nebryndá.

Takže moje zkušenost - šikovnost dítěte do budoucna nezávisí na tom, kdy se samostatně krmilo.Je to jen o tom, jestli maminka má čas a chce uklízet nepořádek, bere jídlo jako „hru“ nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.2.16 21:35

Tak holky, mne sama ji jen suchy rohlik, krupky, obcas ovoce a zelenina atd. Ale normalni jidlo urcite ne. Jako vim, ze spravne by bylo nedovolit ji, aby si s tim hrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
29.2.16 21:42

Nechavame dokud to nehaze na zem. To lzicku berem, samo krik, konec jidla. Zachvili to chce ale docpat, bo ma hlad ;). Tak neboj, hlady neumre. 15 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.2.16 21:53

@evill ja mam blby pocit nechat dite proste hladovy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
29.2.16 22:21

@Pomka ale prd, kdyby mělo hlad tak to zblajzne, však stejně…za chvilu je stejně nějaká svačinka, ne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.2.16 22:23
@Conulka píše:
@Pomka ale prd, kdyby mělo hlad tak to zblajzne, však stejně…za chvilu je stejně nějaká svačinka, ne… :mrgreen:

Mne fakt temer nic neji. Jsou dny, kdy sni za den dve krupky a 3 lzicky polivky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
29.2.16 22:59

@Pomka faaakt, to naše malá jí víc ikdyž byla nemocná

a nejí ani něco co má ráda, naše se zuřivě vrhá na vařenou zeleninu, ale maso do ní musím taky trochu tlačit, ale to přičítám tomu, že jí to se 4 zubama jde blbě rozkousat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.2.16 23:11

@Conulka ma rada omacky a obcas vyvary, to je vsechno. Nic jinyho neji, to je zspech, kdyz ochutna. Takze ji nechavam s jidlem delat takovyhle cunarny :-) jen aby mi neco snedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
1.3.16 06:50

Ano vrtá se (16 měsíců), ale jí. Nechávám jí samotou víceméně vše kromě polívek a hooodně tekutých pokrmů a ano občas letí hrášek přes celou místnost, ale dokud vidím, že se snaží jíst, dává lžičku do pusy, necává ji být, pokud vidím, že schválně háže jídlo kolem sebe, vstoupím do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.16 07:02

Dcera ji jako cune. Presne, jak nektere popisujete. Vrti se, rejpe se v tom, nabere na lzici a plesk zpatky do talire. Lzici sermuje a strka si ji tu do vlasu, tu ji omatla druhou rukou. Ja z toho rostu, z mych proslovu "sedni si normalne, ne to se nedela, to je jidlo ne hracka atd. " by mohla byt prirucka. Zajimavy je, ze ve skolce sedi na zidlicce jako hribek a sni vetsinu jidla a bez kravin. Chodim pro ni po obede a smiruju za dverma, nez doji. Kdybych se ji ukazala, tak jist prestane a jde mi rychle neco dulezityho ukazovat. Ostatni deti u stolecku zdaleka nejsou tak ukaznene jako ona a ji asi tak, jak ona doma. Takze drilem vychovatelek to nebude. Dela to proste jen doma, potvora mala. Ona byla vzdy nejedlik, takze kdyz uz mi pretece trpelivost a seberu ji talir, tak vlastne vyhrala ona a muze si jit po svych ze. Krmit se samo nenecha, to je pod jeji uroven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.16 07:05
@Pomka píše:
Mne fakt temer nic neji. Jsou dny, kdy sni za den dve krupky a 3 lzicky polivky :-)

Ano ano, na podobnych porcich prezila ma dcera az do 2,5 vcelku bez uhony. Az posledni cca mesic zacala jist tak, ze sni polevku a treba pulku druheho. Ale jen ve skolce. A tam je 2× tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.3.16 07:19

U nás to bylo přibližně tak, že do roku jedly děti dobře a téměř vše, co sem jim předložila. Po prvních narozeninách ztrácí batole zájem o jídlo, má prostě jiné věci k objevování. Taky se stává z boubelatého kojence vytáhlé batole.Ale potom kolem dvou a půl let zase velký zájem o jídlo a snědli téměř vše. Prostě se střídá období „žravosti“ a „nejedlosti“,období vytáhlosti a boubelatosti.Je to u všech dětí a je to normální :D

Co se týče polévky, tu nepodávám, děti by mi už potom nesnědly hlavní jídlo. Ani já nezvládnu dvě jídla hned po sobě. Husté polévky někdy večeříme, o víkendu podávám vývar s nudlemi necelou hodinu před hlavním jídlem. I ve školce a ve škole jsem řekla, že si nepřeji, aby byly děti nuceny k dojídání polévek a aby jim dávali na talíř jen „crc“(chápu, že je nemohu od polévky osvobodit už k vůli ostatním dětem).A chápu, že v institucích to vzhledem k časové úspoře jinak vyřešit nejde a jídlo s sebou domů nabalit nemohou(i když mě by to pomohlo a pracovníci si netknuté zbytky nepochybně rozdělují, když jsou děti nemocné doma a bereme oběd, taky dostaneme polévky pro celou rodinu :cert: ).Sama si nedovedu představit, že bych měla sníst porci čočkové, bramborové, zeleninové nebo jiné vydatnější polévky a potom hlavní jídlo.
Myslím si, že jíst polévku těsně před hlavním jídlem je český přežitek, který by měl být odbourán. Jinak nic proti polévkám, máme je rádi, vařím nejrůznější, ale zvlášť - na odpolední svačinu nebo večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí