Osmiměsíční nechce nic pít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Osmiměsíční nechce nic pit
Holky, prosim o radu. Mam kluka, brzo mu bude 8m. Rano, na odpoledni svačinu a vecer pred spanim ma mliko - 240ml. Rada bych tu odpol svačinu nahradila uz něčím jinym, ale kvuli tekutinam jsem to zatim neudelala. Nechce totiz pit. Zkoušela jsem ruzne lahvičky, pítka, hrnecky, brcka…nic. Nepije caj (ani s glukopurem), vodu, džus. Trochu si cucne, kdyz je to ohrate, ale vzápětí se poblinka. Stolici ma normalni, takze dehydrovanej myslim neni.
Kolik by toho mel vypít? Resp bude mu stacit tekutina jen rano a vecer? A jak ho rozpit?
Tekutinu ma i v obede, ale neni to moc. Dekuju za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych pořád zkoušela nabízet pořád a pořád, dokud nebude pít víc a víc. Můj malej taky nechtěl ze začátku vůbec pít (kromě kojení),vždycky si jen cucnul a prd.byla jsem ráda, když snad první 2 měsíce, co jsem mu začala dávat vodu, vypil snad 25 ml. a dneska je mu 15 měs. a je to čím dál lepší. Už vypije skoro půl litru kromě kojení. ale jak říkám, musela jsem a pořád musím nabízet a nabízet. Jinak byly dny, kdy nechtěl pít vůbec, jak viděl flašku, už řval, a to bylo když mu lezly zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn se rozpil az ted (17.mesic). Do te doby si jen cucnul a konec. Nenutila jsem, jen porad nabízela. Dehydratovany nikdy nebyl, vezmou si hodne i z jídla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisk zkoušet nevzdávat. u nás to samé. v osmiměsících vypil 50 ml denně, když byl úspěch plus mlíko v noci asi 300ml. v deseti měsíchci se to zlomilo. od té doby vypije už celých 200
a když je jooo dobrý den, tak 300… plus v noci cca 550 ml mlíka. a to za ním furt lítám s flaškou a nabízím, protože jinak nemá vůbec čas pít. nejvíc mu jede vyvařené ovoce ředěné vodou. u nás moc zjídla asi neměl, protože mnohdy skoro nic nejedl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerka mi moc nepije ani ve dvou letech… Do toho roka nepila prakticky vůbec, pak se to začalo zlepšovat, asi hlavně proto, že přišly vedra a měla opravdu žízeň.
Jinak jsem prostě pořád nabízela, hrnek měla a má pořád někde nadosah, aby se mohla napít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisk Zdravím, já si myslím, že nemá ještě potřebu, když moje malá měla 2 příkrmy nahrazené, tak nepila taky nic kromě mléka. Až při 3. příkrmu se trochu rozpila a to tak, že jí dávám vždy teplý čaj před krmením, po něm už by mi ho nevypila. Podle mě klidně můžete zkusit další příkm a dávat pít vodu, čaj, když nebude tak po příkrmu dát napít mléka, tím tekutiny také doplní. Případně mu dávat mléko ředěné vodou, tak jsem já přecházela na čaj, že jsem tam namíchala mléko a postupně dělala víc a víc ředěný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš vypil do roku tak 1-2 deci denně, prostě nechtěl… a pak ho to chytlo samo a pije už normálně. Dělej slabší mléko kdyžtak, ono to přijde samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisk náš začal pít až při vedrech, do té doby nic - zkoušeli jsme stejně, jak Ty.. dělej vodovější jídla, pokud zvládá, tak vodové ovoce atd.. zatím to stačí, nejsou vedra
a trpělivost, ono se to zlomí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neteř začla pít, až ji na láhev dali uši, aby to mohla držet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc dekuju. Nebudu teda panikarit. Ja sama teda taky moc nepiju
zkusim mu to jidlo delat vodovejsi a budu nabízet. On si cucne, ale hned se poblije (reflux
) - jidlo vetsinou udrží, mliko 50:50 a tekutiny jdou ven hned.
Lahev s ušima zatim nechape. Ma malinkou, s trochou vody, aby to unesl, ale nechape. Zuzla to jako vsechno co mu dam do ruky, ale nepije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisk Učící láhev máme taky, malá chápe až moc dobře, ale akorát toho zneužívá, buď to žužlá a vodu vyplivuje, nebo chytne „nevylévací“ savičku mezi prsty a pobrindá se celá
očividně žízeň nemá. Je jí 10 měsíců a ani těch 200ml denně nevypije, spíš kolem 100-150ml. Reflux má taky, i proto dávám pít před krmením, dřív čaj ředěný mlékem, teď jen čaj. Jídlo má většinou ředěnější, protože se mi občas dáví a pak jde kolikrát celý oběd ven, tak to nechci riskovat, ani kousky ještě nezvládá, ale než aby to celé vyblinkala, tak raději dělám řidší, případně hodně mixované a to krásně baští a jsem obě spokojené
. Čistě mléka vypije cca 400ml za 24h a k tomu zatím moc navíc nepotřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme s pitím taky bojovali dlouho. Čaj nechtěl vůbec, jednu dobu vzal na milost mošt ředěný vodou, ale to jen když byly horka. Hrneček nechtěl ani vidět. Ve 13 měsících jsem mu dala hrneček s měkkým brčkem. Ten ho nejdřív nezajímal vůbec, pak žužlal brčko, pak přišel na to, že je v tom voda, tak ji vycucl a vyplivl a byl celý mokrý. Nejdřív jsem ho převlěkala, ale pak jsem ho nechala, ať si sám příjde na to, že se mu to nelíbí. Až asi šesti týdnech začal aspoň trošku pít. Ale i tak nedá víc než pár loků. Ale hrneček s brčkem má rád, tak doufám, že se to brzo zlepší…
A pije vodu ve vaně jako zvířátko ![]()
Kažopádně jediná rada asi je trpělivost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit