Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahojte maminky, mám ten problém že malej (8m) vrže zoubkama. Má už dva dole, jednu dvojku nahoře a teď se mu prořízly obě horní jedničky. To si ale pomohl těma dolníma zoubkama,pořad si kousal do horních dásniček. No a teď začal strašně vrzat zoubkama. Ve spaní a i když je vzhůru
. Bojim se aby si ty zoubky nějak neponičil nebo aby se mu nezačaly hejbat. Vždy když to začne dělat tak mu dám do pusinky prst,sice kousne
ale občas ho to přejde. Tak se ptám dělá to taky něčí dítko?
jasně, náš to dělal jakmile mu narostly jednicky nahoře, cca 14 dni, pak na to zapoměl
![]()
Ahoj, náš to dělá taky, za jedno je to dost nepříjemný a vždycky mi z toho vyskáče husina a za druhý se taky bojim aby si s nima něco neudělal, takže mu hned strkam dudlika, ale on ho vždy vyndá a má z toho příšernou srandu a to začal dělat hned jak mu začaly růst horní jedničky.
Ahoj,můj to dělal taky,má trošilinku poničenou sklovinu,ale zubařka mi říkala,že to nic není.Teď je mu 16 měsíců a udělá to někdy i teď,ale to už je naschvál ![]()
Píšeš o našem Kryštůfkovi?
Vrže zoubkama teď pořád. Asi ho to bolí, tak se snaží nějak ulevit. Věřím, že to přejde. Taky když „zavrže“, hned cpu do pusky cucátko ![]()
jasne, nas broucek asi cely mesic, ted uz umi jine vylomeniny, takze tohle ho preslo…
Nas Krystof i Bertik to delaji, je to hnus, zabere jen krupka
To nic není, dělal to syn mojí švagrové. Nevím přesně jak dlouho, ale po nějaké době ho to samo přešlo.
Samík to dělá vždycky, když mu rostou zuby. Jak narostou, tak ho to přejde a pak u dalších zas.
Můj to dělal když mu narostly horní i dolní jedničky, rostli mu až po dvojkách, zjistil, že má něco v puse tak skřípal, ale za 14dní ho to přešlo úplně
![]()
To ho přejde. Našemu narostly první zuby už ve 4 měsících, takže tohle jsme si užili v půl roce. Dost jsem z toho byla taky vyvalená, aby si něco se zuby neudělal, ale neudělal a přestalo ho bavit, radši opět začal do všeho a do všech kousat ![]()