VŠ - nevím, co dělat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@purplee Děkuju za milý komentářStudovat je chci, jen prostě nevím, zda nebudu litovat, že jsem pustila tu medinu a takhle si to celé prodloužila. Samozřejmě jak moc mě to doopravdy chytne, nezjistím, dokud to nezkusím :/
Ja pustila VŠ strojní po 1.semestru… 2 mesice jsem z toho vazne nespala.. Jedna vec byla ta, ze moji rodice vzdy tvrdili, ze ti kteri stridaji skoly, NIKDY zadnou nedostuduji a jsou to neschopni lidé.. A ted jsem to byla já
a najednou to, co vzdy kritizovali meli doma… Byli strasne zklamani… Ja vystresovana, ponizena 2 mesice jsem z toho nespala… Pak zbyval skoro cely skolni pulrok a ja sla brigadit. Vedela jsem, ze bud pujdu novy skolni rok naposledy na skolu a nevim kam… Nebo uz ofiko pracovat… protoze nasi by me uz jinak nepodporili…
Protoze u nas maji vsichni VS sla jsem na VŠ ekonomku… Byl to takovy zlaty stred.. Ale nejaky muj sen to nebyl… Skolu dostudovala, ale k cemu mi to bylo
… Az pozdeji jsem pochopila co me vlastne laka a ted na to pri praci nejsou moznosti… Doslo mi to ale az po 3 letech prace, co by se mi vazne libilo… A mas pravdu, ze je velice tezke, vedet „co te bavi“ kdyz nemas moznost si ty veci vyzkouset sama..Vse je sazkou do loterie… Praxe je jina nez studium… Nekomu to vyjde, jinym ne… Proto ja potrebovala jit pracovat, at mi to docvakne…
Nejlepsi vzdy na nejakych praxich. A co Vas na tom laka, bude Vas ta prace bavit?
![]()
A ja v hlave… proto tu jsem asi, abych to zjistila ne?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci rict,… budes zklamana, ale mysli na sebe.. citis, ze to neni ok, predpokladam, ze jsi tam rok… To je dost dlouha doba na to, aby ten tvuj pocit, ze to nechces delat byl opravneny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Medicína je dřina na celý život. Jestli s tím chceš seknout, tak to udělej hned. To není jen o studiu na 6 let, ale pak i o atestacích a celoživotním vzdělávání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@purplee Aspoň jsi to zjistila dost brzo na to, abys mohla hned další rok nastoupit jinam. Ale chápu, je to nepříjemný :/ U nás právě mají také všichni VŠ, tak si připadám dost neschopná
Fakt je, že spousta lidí něco vystuduje a pak dělá úplně mimo obor, protože až později přijdou na to, čemu se vlastně chtějí věnovat
Každopádně moc děkuji za podporu ![]()
- Citovat
- Upravit
Milá zakladatelko, já medicínu vystudovala. Ale rozumím tomu co říkáš. Pravda je taková, že první třiroky je to hodně teoretické a předměty jako chemie, fyzika, biologie se medicíně moc jako takové nepodobají. A anatomie a histologie jsou opravdu velmi náročné. Ale pak začne preklinika s interní propedeutikou a bude to lepší. Já uvažovala o skončení ve třeťáku, ale pak se to zlomilo a studium běželo samo (dokonce i prospěchové stipendium). Z tvého popisu necítím, že bys eměla zájem jako takový, ale spíš, že máš pocit, že je to otročina a zabírá ti to moc času a máš obavu do budoucna. Možná by bylo dobré popátrat, co je opravdovou příčinou. Upřimně, mě vadilo neosobní prostředí v nemocnic, kde tenkrát jsem vyšetřovali pacienty, kteří leželi normálně na pokojích s dalšími 6 a tam máte vést rozhovor a vyšetřovat, vysvlíkat. Nebylo žádné zázemí pro studenty apod. A viděla jsem i druhou variantu - studování práv. není to jednoduché a na paměť je to hodně náročné. Rozhodně bych neříkala, že je jednodušší než medicína, jen že je jiné. A stejně jako v medicíně, je nutno se dále vzdělávat. Pokud budete chtít to případně probrat, napište.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit