VŠ - obavy, začátky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
20.6.17 16:28

VŠ - obavy, začátky

Ahojte. Začínám mít obavy z VŠ, jak to tam bude a tak. Nastupuji v září a už řeším situace, které by mohly nastat. Tím největším problémem je pro mě teď čtení pdf studijních skript. Na VŠ s technickým zaměřením (kam nastupuji já) je jen tento formát. Rozhodoval jsem se nad čtečkou, kvůli e-ink displeji šetrného pro oči, řekl jsem si, že 6" asi nebude velmi vhodná pro mé účely, a tak jsem se rozhodl pro Inkpad 2 s 8" dislejem. A zase je problém. Bylo mi vícekrát naznačeno, že se žádná ze čteček, ať už podporují cokoli, nehodí pro pdf soubory. Mám si prý koupit notebook či nejlépe tablet. Ale já už nemám sílu na LCD displeje. Pořád se do něj musím dívat (ať už PC, mobil, TV) a nebaví mě to, je mi z něho blbě a jsem velmi unavený. Pro studium (delší čtení skript) je to pro mě nejhorší řešení. Měl jsem za to, že čtečka bude ta nej výhoda. Proč ne? Pořád o ní hluboce uvažuji. Pdf mívaji okolo 150-300 stran :/. Jaké řešení by pro mě bylo nejideálnějši dle vás? Neexistuje jiné zařízení s e-ink displejem? Již si nevím rady. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2105
20.6.17 16:39

Bych to tiskla. Na jeden list papíru se v klidu vejdou 4 strany textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
20.6.17 17:01

Jednoznačně tisk. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
20.6.17 17:08

Tak za mě ještě čtečky nebyly, to jsme měli věci na flesce, CD nebo ještě i disketě. Ale stejně jsem skoro všechna skripta tiskla. Oboustranně a dvě strany na papír. Dělala jsem si poznámky, podtrhovala..100 stránek skripta je v pohodě, i těch 300 se dá, na technických oborech to taková kvanta nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
20.6.17 17:13

Kašli na čtečku, pokud budeš mít dobré kontakty, tak seženeš výtah ze skript a ten vytiskneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
20.6.17 17:21

A co přesně budeš studovat? Informatiku, strojařinu, elektrotechniku?

• Citovat
  • Upravit
26559
20.6.17 17:28

Tisknout. Muzes si psat do toho poznamky, kreslit, psat schemata…lip se tak naucis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.6.17 17:32

@petrbow Pokud máš možnost, tak fakt ideální je tisk. Se čtečkou jako takovou zkušenost nemám. Mám jen čtecí aplikaci v mobilu a v tabletu a to je taková znouzecnost. Jakmile je něco v pdf, jsem z toho fakt nešťastná. Doteď jsem nenašla rozumnou aplikaci, která by mi neházela klacky pod nohy :roll: A když jsem se to pokusila převést do rozumnějšího formátu, tak to vždycky nedopadlo úplně nejlíp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.6.17 17:40
@blabla123 píše:
A co přesně budeš studovat? Informatiku, strojařinu, elektrotechniku?

Elektrotechniku. Skripta v rozsahu 300-500 stran. Tisk je ale dost drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
20.6.17 17:46
@petrbow píše:
Elektrotechniku. Skripta v rozsahu 300-500 stran. Tisk je ale dost drahý.

O elektrotechnice toho moc nevím, ale nebudete dělat ve škole nějaké projekty v určitých programech? K tomu by se ti hodil ntb, či alespoň stolní pc. Tak bys na něm mohl číst i ty pdfka a náhodou skripta si nemusíš číst z pc, ale můžeš si je půjčit v knihovně. Ale zase ne na 100% všechny. Ale tak 99% skript tam najdeš.

• Citovat
  • Upravit
20840
20.6.17 17:50

Bez počítače se stejně na VŠ neobejdeš. Jo, můžeš chodit do knihovny, ale…
PDF bych tiskla. Naučíš se pak při čtení nejvíc, budeš si potřebovat psát schémata, poznámky, vysvětlivky. Do čtečky to nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.6.17 17:59
@Novire píše:
Bez počítače se stejně na VŠ neobejdeš.

Pročpak ne? To je ten notebook na VŠ pro perfektní (excelování) studium tak důležitý? Nestačí PC doma? Je nutný přímo ve škole? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
20.6.17 18:09
@petrbow píše:
Pročpak ne? To je ten notebook na VŠ pro perfektní (excelování) studium tak důležitý? Nestačí PC doma? Je nutný přímo ve škole? :?

Neříkám, že se bez něj neobejdeš, ale výrazně ti pomůže a ulehčí práci. Nemám zkušenost konkrétně s tvým oborem, ale VŠ je i o např. skupinových pracech a ty se bez notebooku dělají špatně.
Jinak co se týká materiálů, tak souhlasím, že nejlepší je mít vše vytištěné. A pokud se ti to nechce tisknout, obvykle není problém koupit si už vytištěnou kopii od starších spolužáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
20.6.17 18:11

Notebook nosit do školy opravdu nepotřebuješ, PC doma stačí. Taky doporučuju tisknout stylem 2 stránky na jednu, oboustranně a svázat do kroužkové vazby. Pak si můžeš dopisovat do textu poznámky, to bude hodně důležité (nebo si aspoň podtrhávat, co je důležité a co se bude chtít u zkoušky). Taky jsme to tak dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
20.6.17 18:28
@deimoska píše:
Notebook nosit do školy opravdu nepotřebuješ, PC doma stačí. Taky doporučuju tisknout stylem 2 stránky na jednu, oboustranně a svázat do kroužkové vazby. Pak si můžeš dopisovat do textu poznámky, to bude hodně důležité (nebo si aspoň podtrhávat, co je důležité a co se bude chtít u zkoušky). Taky jsme to tak dělali.

Jak kde, já ho třeba potřebovala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák