Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno, po shlednutí včerejší výměny by mně zajímalo, jak paní stíhala mít v 9 ráno vše hotovo. Máte to některá také tak? Chtěla bych návod
Já vše asi dělám pomalu a moc si se s tím „mažu“
Děkuji
V devět ráno jsem nejspokojenější pokud jsem hotová já i manžel
. Zbytek stíhám během dne a jsem naprosto spokojená… ![]()
@andysek172 Výměnu jsem neviděla, nicméně záleží, co máš na mysli pod pojmem vše hotovo
ano, taky někdy máme v 9 ráno „vše hotovo“ = budou se dojídat zbytky z minulých dní, není potřeba akutně prát ani uklízet, nádobí je v myčce…
![]()
Výměnu jsme tedy neviděla, ale pokud vstává v 6 a hned od rána jede tak asi snadno
. Pro mě by to nebylo. Všichni vstáváme okolo půl 8. Když manžel s dcerou odjedou, dám si snídani a začínám fungovat okolo 9h.
Ahoj, já tomu rozumím – mívala jsem to také tak.
Do 1,5 roku vstával starší syn v 5 hodin ráno – i přes veškeré snahy mu „to posunout“ apod., prostě v 5 se vstávalo a hotovo. V 6 ráno jsem začínala vařit, okolo půl osmé jsem měla uvařeno, mezitím jela pračka – tu jsem pověsila, pak stačilo jenom povysávat, poklidit a okolo 9 hodiny jsme šli s kočárkem ven – to spal poprvé. Pak domů, naobědvat a okolo 13.30 šel podruhé spinkat – to jsem mezitím vyžehlila atd. Okolo 19 hodiny, někdy i dřív chodil spávat na noc.
Když si to potom sám posunul až na 6 hodinu ráno – to byl pro mě luxus a to chodil spát už jen jednou denně okolo 12. hodiny.
Ale ano, naprosto si dovedu představit styl „mít v 9 hodin ráno vše hotovo“, protože to byla také moje zkušenost.
![]()
Tak já bych stihla mít do 9 vše hotovo, ale jaksi by to bylo zbytečné, protože pak by vstaly děti a rázem by bylo zas všude chaos a bordel
takže si radši prispim s nima a holt máme hotovo do oběda a klid až odpoledne ![]()
S dvema detma jsem nejvic stihla rano nez vstaly. Vstala jsem v pet s manzelem, pustila pracku, mycku, troubu, uvarila obed, povesila pradlo, poklidila, hodila do decek jidlo a slo se ven. V poledne to slo spat, ja vyzehlila tu pracku, vytrela a sla na pul hodiny taky spat. Ted ale naopak nespim v noci, tak nejvic zvladnu, kdyz vecer hlida tata. A kdyz zafrfle, proc SI TO neudelam pres den, tak nedelam vubec nic, odjedu SI na vylet, v poledne priberu skolaky a dojedem az vecer, i kdyby doma nemel byt cisty ani jeden hrnecek.
@Gerberka jako bys bys byla u nás doma. Někdy jsem měla v devet i peceno
Hosi vstávali pred patou ![]()
Tak když vstávala velmi brzy ráno, proč by nemohla mít v devět uvařenej oběd? ![]()
Já teda dokud byla doma a děti zrovna ráno nevstávaly do školky/školy, tak jsme se vyvalovali klidně do osmi, půl deváté, ale pak jsem klidně během hodiny připravila oběd, pošmrdlala domácnost a po desáté se šlo ven, vše hotovo
Upřímně spíš nechápu ženy, které celé dopoledne doma uklízí a vyváří a odpoledne jedou nanovo ![]()
ano, bylo to tak, když si to vstávání posunul na 6 ráno, tak jsem myslela, že se v posteli zbytečně válím ![]()
Ale druhý kluk byl úplně jiný - ten spal klidně až do 7 do rána, to jsme takto neměli, že v pět na nohou, měl trochu jiný režim - už jen proto, že starší byl ve škole a museli jsme chodit do družiny a tak…
Tak já mám děti školou a školkou povinné, takže u nás se vstává kolem 5,odjezd autem o pul7 a v 7 jedu busem dom, pokud jedeme busem v 7,domu jdu s kočárkem pěšky..cca 45-50min.Ted jsem, ale těhotná takže chci být opatrná a nic neriskovat..budeme zatím jezdit autem, pak zase pěšky at udělám něco pro tělo ![]()
Tento týden mají děti volno, ale dá se říct že budu akorát vytírat podlahu a prach+teda pořád peru, máme hodně dětí takže je i hodně prádla
..mám tedy celkem uklizeno, po obědě(sekaná s kaší)zmizneme na zahradu, svítí sluníčko, ptáči zpívají..ještě že už nemusíme hnít v bytě teda
,takže joo pokud člověk nemá doba bordel, tak stihne v pohodě do 9uklidit kord když má dítko doma a ne ve školce, škole.
Kdyby byla přede mnou kamera, měla na to pár dní a vidinu výhry, měla bych hotovo už v 7.
No, holky. Kdyby jsme nebyly od rána nalezlý na emiminu a místo kafrání tady koukaly něco dělat, tak máme tady hotovo. Tak šup, šup! Ještě něco stihneme!! ![]()
@Janli nejde, sedím a startuju mozek. Už mu není 20,tak to trvá ![]()