Vše si mám hradit sama?

Anonymní
27.2.14 00:16

Vše si mám hradit sama?

Dobrý večer.
Mám takové malé dilema a nějak nevím jak to vyřešit. Jsem v pátém měsíci těhotenství a rozhodla jsem se, že by byl již čas koupit kočárek a tak jsem si nakonec vybrala moc hezký (po jednom dítěti, byl jak nový) a jeli jsme s přítelem pro něho a rovnou, že si kočárek vezmeme domů. Jenže když došlo na placení kočárku, čekala jsem, že přítel ho zaplatí(bylo to tak ujednáno) a jedeme domů. Jenže se k ničemu neměl a tak jsem zaplatila 2.500kč nakonec sama ze svého. Doma přišel přítel s tím, že mě peníze na kočárek dá až bude mít a at¨se nezlobím. Další věc je postýlka, taktéž z druhé ruky, krásná a jen za (600kč) a opět sem si jí platila sama.
Další věc je ta, že přítel i já máme oba auto a bohužel mě auto neprošlo technickou kontrolou(platila jsem si jí sama) a muselo na opravu, opět jsem si to platila sama,(koupila jsem si brzdové kotouče také je platila sama)přítel jel tedy s autem na opravu, zacálovala jsem si ji taktéž sama jo i na ten blbej benzín, aby netankoval do mého auta ze své kapsy si vzal. A o co mě vlastně jde? Jde o to, že mám na miminko našetřeno 20.000kč a z toho jsem chtěla pořídit jen potřebu pro miminko. Plínky, výbavičku, drogerii atd. už mám sehnané a koupené ale kočárek a postýlku měl kupovat přítel a místo toho jdou ty peníze na věci, které k tomu nebyli určené, protože přítel najednou řekne nemám a dám ti až budu mít! No a penízky postupně ubývají a jelikož jsem ze zdravotních důvodů v PN a pobírám 3.5OOkč nemocenské které odevzdávám přítelovi který ted' táhne první měsíc nájem i jídlo sám, nevím jak to budu dělat dál. Nemáte nějakou radu? Po Porodu již budu brát normálně mateřskou. Moc mě to mrzí, protože ty peníze byli skutečně určené jen na miminko a jeho potřebu. Děkuji za anonimitu, chodí sem hodně lidí co znám a nerada by jsem byla odtajněna.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
27.2.14 00:23

No, budete mít dítě, takže byste si měli sednout a domluvit se na tom, jak budete financovat domácnost, běžné potřeby i případné jiné nepravidelné výdaje… bez toho to asi nebude dělat dobrotu… ideální stav je sečíst své příjmy všechny dohromady, od toho odečíst pravidelné platby a zbytek si tak nějak rozumně rozdělit, včetně toho, že budete něco málo odkládat bokem jako rezervu… budete mít dítě, jste jedna rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
27.2.14 00:28

No, začíná to u Vás pěkně! Přítel by se měl podílet aspon polovinou. Jestli ne tak se pomalu připravuj na soud.To znamená:každý účet si schovej! Ale v první řadě si ne jenom o tom spolu promluvte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.2.14 00:30

No, budete mít spolu dítě a věř, že peníze budete řešit neustále.

Takže myslím, že je vhodná doba si to nastavit.

Já měla asi dvě takové známosti, které měli velmi podivně nastavené účetní normy ve vztahu (nikdy v tom naštěstí nebylo dítě). Poněvadž ti pánové rádi slibovali (jak příště něco zaplatí zase oni a jak budou mít, tak mi to vrátí), ale to slíbené jim dlouho vydrželo. Tak jsem se s nimi nakonec rozloučila a nikdy tohle chování nepochopila.

Dotyční pánové si to z čista jasna uvědomili a vysvětlili mi to tím, že si nechávali nějaké „zadní vrátka“.

Zpět jsem nevzala ani jednoho a nelituji, poněvadž jsou stále svobodní naštěstí narážejí na obdobně uvědomělé partnerky jako jsem byla já…

Anonymní zakladatelko, jak jste s penězi nakládali dříve? Žádné známky „zadních vrátek“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.14 00:34

Jde o to, že do té doby než jsem onemocněla, jsem platila nájem, elektřinu, plyn ze své výplaty a přítel kupoval jídlo a drogerii a každý jsme si platil to své(auto, pojistky atd.)
Jde o to, že přítel chce, aby z mé mateřské jsem hradila opět nájemné, plyn, elektřinu a on že bude kupovat nákup a co bude potřeba pro miminko. Když mu řeknu, že ale mě z mateřské nic nezbyde pokud budu platit tak jak on si myslí, že mě nezbyde ani na benzín do auta, povinné ručení, pojistka atd. tak na to řekne nějak bylo nějak bude. A ví moc dobře, že ty peníze co mám našetřené(těch 20.000kč) jsou pro případ, kdyby jsem musela kupovat umělé mléko atd.

• Citovat
  • Upravit
10975
27.2.14 00:35
@Anonymní píše:
Jde o to, že do té doby než jsem onemocněla, jsem platila nájem, elektřinu, plyn ze své výplaty a přítel kupoval jídlo a drogerii a každý jsme si platil to své(auto, pojistky atd.)
Jde o to, že přítel chce, aby z mé mateřské jsem hradila opět nájemné, plyn, elektřinu a on že bude kupovat nákup a co bude potřeba pro miminko. Když mu řeknu, že ale mě z mateřské nic nezbyde pokud budu platit tak jak on si myslí, že mě nezbyde ani na benzín do auta, povinné ručení, pojistka atd. tak na to řekne nějak bylo nějak bude. A ví moc dobře, že ty peníze co mám našetřené(těch 20.000kč) jsou pro případ, kdyby jsem musela kupovat umělé mléko atd.

Ale on je hodně mimo realitu… No, budeš to mít těžké. Nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.2.14 00:39

Mám pocit, že jste žili v hodně velkém bludu ohledně vašich společných financích. A ten blud se probral k životu, jakmile jsi otěhotněla.

Tak mu navrhni, že se vrátíš do práce (pravděpodobně jsi solidně vydělávala) a on ať takto živoří, však to nějak udělá.

Neboj se, na mateřskou nepřistoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.14 00:43

Jen jsem si myslela, že mě nějak podrží nad vodou, než bude miminko na světě ale spletla jsem se.Jako chápu ho, dávám mu jen těch 3.500kč co pobírám a zbytek bohužel platí ted' on sám.

• Citovat
  • Upravit
10975
27.2.14 00:49
@Anonymní píše:
Jen jsem si myslela, že mě nějak podrží nad vodou, než bude miminko na světě ale spletla jsem se.Jako chápu ho, dávám mu jen těch 3.500kč co pobírám a zbytek bohužel platí ted' on sám.

A jak si myslíš, že to chodí jinde, kde ví jak tyhle situace fungují? To není bohužel, to je realita.

Mám zlatého chlapa, skoro od počátku těhotenství jsem musela zůstat doma na rizikovém. On si našel druhou práci. Ani ho nenapadlo, že by se o nás nepostaral a nechal nás v tom.

On když ještě studoval (je mladší o pár let) a já pracovala, tak jsem si taky ještě našla brigádu abychom se osamostatnili.

Nějak obdobně by to mělo fungovat, pokud chcete žít jako rodina.

Příspěvek upraven 27.02.14 v 00:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.14 00:50
@CokeLady píše:
A co chceš slyšet? Prostě sama víš, že to takhle není možné, nelíbí se ti to, tak si s tím chlapem promluv. :nevim: Jaký si to uděláš, takový to máš.

Zkoušela jsem s ním o tom mluvit ale nechce se o tom bavit. Prostě řekl, že budeme fungovat jako doposud. Když mu řeknu, že o zaplacení nájmu, elektřiny a plynu mě nezbyde z mateřské ani koruna, řekne, že se to nějak udělá! Nemáš nějakou radu jak ho trochu nakopnout? Protože jinak budu muset prodat auto, zrušit životní pojistku, protože na to prostě nebudu mít, to všechno platit.

• Citovat
  • Upravit
900
27.2.14 00:52

Ale vždyt to je normální, chlap tu ženskou by měl podpořit, když spolu čekají dítě! a ne jenom finančně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.2.14 00:52
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem s ním o tom mluvit ale nechce se o tom bavit. Prostě řekl, že budeme fungovat jako doposud. Když mu řeknu, že o zaplacení nájmu, elektřiny a plynu mě nezbyde z mateřské ani koruna, řekne, že se to nějak udělá! Nemáš nějakou radu jak ho trochu nakopnout? Protože jinak budu muset prodat auto, zrušit životní pojistku, protože na to prostě nebudu mít, to všechno platit.

Já vím, že se neptáš mě co máš dělat, ale přesně tohle nedělej. Jako jo udělej, ale potom toho chlapa s klidným srdcem vyprovoď ze svého života, poněvadž jej vlastně vůbec nepotřebuješ.

Ty se postaráš, on bude parazitovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.2.14 00:53

To je teda chlap :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.2.14 00:53
@Anonymní píše:
Jen jsem si myslela, že mě nějak podrží nad vodou, než bude miminko na světě ale spletla jsem se.Jako chápu ho, dávám mu jen těch 3.500kč co pobírám a zbytek bohužel platí ted' on sám.

jak jsem už psala… sepište si své příjmy, své výdaje a hned bude jasno… čím dřív si to ujasníte, tím líp… ale když mu neřekneš, že ti to takhle nevyhovuje, tak on to řešit nebude… pokud je rozumný, tak to pochopí… ale rozhodně nečekej, že jak se miminko narodí, tak se stane zázrak a on změní svůj přístup ke společnému hospodaření… o tom si musíte promluvit co nejdřív, než bude pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.14 00:56
@Trojlístek píše:
A jak si myslíš, že to chodí jinde, kde ví jak tyhle situace fungují? To není bohužel, to je realita.

Mám zlatého chlapa, skoro od počátku těhotenství jsem musela zůstat doma na rizikovém. On si našel druhou práci. Ani ho nenapadlo, že by se o nás nepostaral a nechal nás v tom.

On když ještě studoval (je mladší o pár let) a já pracovala, tak jsem si taky ještě našla brigádu abychom se osamostatnili.

Nějak obdobně by to mělo fungovat, pokud chcete žít jako rodina.

Příspěvek upraven 27.02.14 v 00:50

Máš báječného muže, tiše závidím ale přeji ti to.Budu to muset nějak pořešit, protože jak jsem již psala, tak pokud by jsem měla na mateřské platit vše jako doposud(nájem atd.)mohu rovnou zrušit životní pojistku a prodat auto, protože na to nebudu mít. A to si nedovedu představit, bydlím na vesnici, spoje jsou tu mizerný a bez auta se tu člověk neobejde. Nevím jak už ho nakopnout aby se vzamatoval a začal fungovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky