Vše si mám hradit sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5801
27.2.14 13:11

:oops: Omlouvám se, teď mi došlo, že zákon o rodině byl zrušený platností nového občanského zákoníku, což je teď od 1.1. Rovnou se přiznám bez mučení, že ten jsem nečetla, ale předpokládám, že tam bude něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
27.2.14 13:14

Urcite…musis myslet do budocna, je to na tobe jak se v tom vsem citis, a podle toho rozhoduj.Ja jsem s mimem taky radeji sama, rodit budu v dubnu, prava otci neodpiram, ale cast toho co jsi psala znam..Nech si to projit, kazdopadne svatba je urco unahlena, drzim ti palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
27.2.14 13:14

@Cuddy souhlasím, mám to stejně. My jsme to řešit nemusely, ale zakladatelka už je teď v jiné situaci. A sama napsala, že takhle radikálně by to spíš řešila v případě rozchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.14 13:15
@Trojlístek píše:
A jsi připravená na to, že mu budeš muset vždy takto složitě vysvětlovat VŠE???
Nechci tě ponoukat nějakým směrem, nejsem tam s vámi, nicméně ti znovu připomínám i tvou vyživovací povinnost vůči němu, pokud si jej vezmeš! A stanete se manželé.Tak vezmi prosím tě rozum do hrsti, jo?

Svatba zatím nebude, už jsem se rozhodla, nemám kam pospíchat ;) pokud se rozejdeme, už nebude co řešit a pokud se rozumně domluvíme a budeme fungovat jako normální rodina, neuteču mu a časem se uvidí co a jak bude. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.14 13:20

Tak na mě prosím myslete a já příští týden napíšu co a jak dopadlo. Měj te se moc hezky :srdce:
Děkuji za vše :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11051
27.2.14 13:25
@Anonymní píše:
Tak na mě prosím myslete a já příští týden napíšu co a jak dopadlo. Měj te se moc hezky :srdce:
Děkuji za vše :kytka:

Budu na tebe myslet, to mi věř. A kdyby něco, klidně napiš. Budu zvědavá jak opice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
27.2.14 13:25
@Anonymní píše:
Děkuji za vše :kytka:

Jsi statečná a přeji, ať jsi spokojená… podle toho, co jsi psala, tak se bez něj budeš mít minimálně stejně, jak s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
27.2.14 20:24

Zakladatelko Ještě v jednom příspěvku jsi psala, že platil ženě nějáké pojištění… Byl to překlem a patřilo tam bývalé ženě nebo je ještě ženatý???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
27.2.14 20:26
@Kamila Jakub píše:
Zakladatelko Ještě v jednom příspěvku jsi psala, že platil ženě nějáké pojištění… Byl to překlem a patřilo tam bývalé ženě nebo je ještě ženatý???

Já jsem si téměř jistá, že zakladatelka psala, že to bylo dáno bývalé ženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
27.2.14 20:27

Ted jsem docetla celou diskuzi. Je dobre, ze mas pripravene argumenty a nasbirala sis informace na vasi promluvu. To je prvni krok. Ted uz jen najit kompromis z obou stran. Treba si priprav nejaky navrh, jak by sis to predstavovala ty. Aby, kdyz by nahodou ustoupil, jsi vedela, co konkretne od nej chces.

Urcite se ozvi. Budu na tebe myslet.

• Citovat
  • Upravit
Crystalline
27.2.14 20:37

V tomto jsem nekompromisni. Ucty platime 50:50. Mame to osetreno trvalymi prikazy z uctu. Bezne vydaje zaznamenavame do sesitu a na konci tydne provedeme vyuctovani. Ucty mame oddelene.

Pokud mas mensi prijem nez partner, nastavila bych nejaky pomer, ve kterem budete hradit spolecne vydaje. U auta bych premyslela, zda-li potrebujete 2 auta. Kdyby to byl vyhodny leasing nereknu, ale jestli jsou to starsi auta, zere to jen prachy.

• Citovat
  • Upravit
5822
27.2.14 22:23

@Kamila Jakub Já myslím, že se na mě nemusíš zlobit proto, co jsem napsala, byl to jen můj názor a myslím, že moje příspěvky nejsou mimo. Ano, jsi sama se synem, chlap od vás odešel nebo jsi ho třeba ty vyrazila, nesoudím, musíš se s tím poprat. Zase lepší, když nikdy neviděl, než mu ho 1× za 14 dní dávat s hrůzou v očích. Mně se třeba nelíbilo, jak jsi napsala, že když to vidíš kolem sebe je lepší být s dítětem sama, nevím, třeba jsi rezignovala a už ani nikoho nehledáš. Chtěla jsem jen napsat, že všichni nejsou stejný a že i normální chlapi jsou mezi náma. Ale i já jsem v životě chodila s pár blbcema a to bylo slz, když to skončilo a teď když slyším co a jak maj, tak si říkám, ještě že tak. A ještě něco, nezáviď mi, mám něco, co ty nemáš, ale ty zase třeba máš něco, co nemám já a tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
27.2.14 22:32

Trojlístek

@Anonymní píše:

Vrátím se zpět k přítelovi. Právě, že netuším kolik vydělává doopravdy ale myslím, že tak málo to není a také jsem se dozvěděla jednu věc a tou je, že jeho žena si platí nějaké spoření, ted' nechci lhát ale myslím si, že je to HIPO? no a musí každý rok v lednu jednorázově vložit částku 18.000kč a jeho žena prostě ty peníze neměla a tak jí přítel těch 18.000kč zaplatil! Prostě jí je dal! Dozvěděla jsem se to náhodou při uklízení, kdy jsem mu dělala pořádek v papírech. Zeptala jsem se ho co to má znamenat a přítel řekl, že jí prostě pomohl, protože by byla škoda, aby o ty peníze přišla!

Slovo BÝVALÁ žena tam nikde nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
27.2.14 22:33

Takhle to dopadá, když se děti rodí mimo manželství. Zakladatelko, je mi tě líto, ale neříkej mi, že před početím miminka byl milý, skvělý a rozdávačný v rámci svých možností, samozřejmě…
Co mě zaráží je, jak tu spřádáš plány a ‚oháníš‘ se zákonama, aby se na něčem podílel… Chystáš to na někoho, s kým jsi v jedné domácnosti, s kým čekás dítě a s kým jsi v partnerství… Jak myslíš, že tohle bude pokračovat dál?! Na jednu stranu chudák chlap. Bůh ví, jestli si mu vůbec řekla, že má to a to zaplatit, nebo zda jsi byla za hrdinku… Kdyby nevytasil za kočár, tak bych ho tam nechala a nazdar… Realita je taková, že se určitě nezmění a může být jen hůř… Ač na Tvůj příběh čumím jak péro z gauče, tak ti přeji pevné nervy a zdravé miminko.

Příspěvek upraven 27.02.14 v 22:40

• Citovat
  • Upravit
demo123
27.2.14 22:34

Nekteri chlapy by pro zenu udelali vse a nekteri nic

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat