Vše si mám hradit sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.3.14 13:21

Ano, je mě jasné, že jsem si ho vybrala sama! Jenže když jsem makala, tak jsem to zvládala uplně v pohodě a vše jsem stíhala řádně splácet a platit! Měli jsme to tak rozdělené a fungovalo to! Jenže nastala jiná situace a mylslela jsem, že se s ním rozumně domluvím! Bohužel s ním se domluvit nelze! A myslím si, že pokud pak žena zůstane na mateřské, měl by se chlap ty tři roky alson' trochu postarat, ne?
A ne, že mu budu dávat ještě 5000kč z mateřské!

• Citovat
  • Upravit
1972
4.3.14 13:21
@Anonymní píše:
Tak jsem zde, slíbila jsem, že Vám napíšu jak jsem pochodila.
V sobotu jsme meli s přítelem debatu na téma finance na mateřské! Takže nejprve se semnou o tom nechtěl moc bavit, po chvilce když jsem do něj hučela tedy řekl, že to uděláme tak jak bylo řečeno, že z mé mateřské se poplatí nájemné, plyn elektřina a z jeho platu se bude platit jídlo a nějaké věci pro mimino, když bude potřeba :zed:.Řekla jsem mu, že v tom případě, když poplatim nájemné atd. tak mě z mateřské nezůstane ani koruna na benzin a životní pojištění a tak mě tedy bude muset ještě na tyto věci přispívat, protože bez koruny tedy nechci zůstat a ani nehodlám! A že to prostě platit musím.
Načaž mě přítel řekl. Dobře tedy, budeš mě z mateřské dávat 5000kč a zbytek si necháš pro sebe a dítě. Cože?!2500kč si mám nechat pro sebe a dítě na měsíc?!Z toho zaplatím akorát tu životku a benzín do auta, až budu jezdit z dítětem do poradny!
Pak přišel s tím, že když se nechci vdávat, mám si zažádat o příspěvek na bydlení, že vykáže nulové příjmy, nebo si dá pobyt k rodičům a že na něj dosáhnu!!!A v tom případě už nebudu mít s dítětem kapesné jen ty 2.500kč ale alson' 5000kč!!!Také mě řekl, že by jsem ho nemusela psát do rodného listu a být jako samoživitelka!!! :cert: :pocitac: Načež jsem mu řekla, že je to podvod a že do toho nikdy nejdu! Že by mě musela hanba fackovat! Fuj! Se mě zdvihnul tlak! Tak mě řekl, že mu tedy budu dávat těch 5OOOkč z mateřské a ten zbytek 2.500kč mě nechá a mám zaplatit si z těch 2.500kč pojistku a benzín do auta a nějaké věci pro dítě! A on se o zbytek postará.(Bydlení a jídlo)
Nic jsem mu na to neřekla ale rozbolela mě hlava jako čert a tak jela jsem pak za otcem, protože jsem již nevěděla co a jak, připadala jsem si už jako blázen a chtěla jsem se s ním poradit a tatka mě řekl, at' se na něj vykašlu, že má možnost, mě sehnat přes známého ve městě levný podnájem, je to garsonka za 5.500kč včetně energií a že si tam mohu dát trvalý pobyt 8o :)
A že by mě to pomohl zadarmiko ten byt dát do pucu(vymalovat, uklidit atd.) :)
Ale hlavně, at' koukám co nejdřív nahlásit toho zlatokopníka(myslel mého přítele) :lol: do rodného listu a at' kouká platit a at' si nemyslí, že mu to všechno projde jen tak! No a jdu si k Vám pro radu :hug:,mám do toho jít? Odejít od přítele a začít žít sama s miminkem? A také na to jsem zvědavá jak se bude přítel cukat! Určitě vykáže nulový příjem aby měl co nejnižší alimenty, počítám, že od něj dostanu tak 500kč na měsíc! Nevím, mám se osamostnatnit ale je to všechno obrovský skok do neznáma a mám z toho trochu strach :nevim:

Je fajn, že za tebou táta stojí. Já být tebou, kopnu „přítele“ do zádele a budu si žít radši sama, ale v klidu a sama si hospodařit než se nechat obírat takovou pijavicí. A na všechno na co máš nárok od něho požaduj, a pokud by hodlal švindlovat účetnictví s nulovým ziskem, tak na to jsou taky metody, jak to nechat zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:24
@jopo píše:
Ty ho nemáš zapsanýho v rodým listu??? K tomu ani není co dodat. Kopla bych ho pr…e, osamostatnila bych se. Jinak na matriku musíte jít spolu, on musí dát souhlas s uvedením jako že je otec. Jinak se to potáhne přes soud. Na alimenty máš nárok jak ty a to až do 2 let věku dítěte i dítě. Nevím, jak to je, ale určitě je tam nějaká minimální sazba, ale nikdy jsem to neřešila. Ikdyž jestli ho nemáš v rodným listě, já osobně bych si sbalila věci, pryč od něj a dítě už by neviděl.

Já ho chci nechat zapsat do rodného listu, jen jsem myslela, že stačí až tak měsíc dva před porodem :think: takže klidně můžu už ted'?Normálně zajdu na matriku s přítelem, nebo mohu sama a přítel pak akorát podepíše souhlas?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.14 13:26
@ivunak píše:
Je fajn, že za tebou táta stojí. Já být tebou, kopnu „přítele“ do zádele a budu si žít radši sama, ale v klidu a sama si hospodařit než se nechat obírat takovou pijavicí. A na všechno na co máš nárok od něho požaduj, a pokud by hodlal švindlovat účetnictví s nulovým ziskem, tak na to jsou taky metody, jak to nechat zkontrolovat.
;) mohu se zeptat na nějaké prokazatelné metody? :) díky :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
30988
4.3.14 13:27
@Anonymní píše:
Ano, je mě jasné, že jsem si ho vybrala sama! Jenže když jsem makala, tak jsem to zvládala uplně v pohodě a vše jsem stíhala řádně splácet a platit! Měli jsme to tak rozdělené a fungovalo to! Jenže nastala jiná situace a mylslela jsem, že se s ním rozumně domluvím! Bohužel s ním se domluvit nelze! A myslím si, že pokud pak žena zůstane na mateřské, měl by se chlap ty tři roky alson' trochu postarat, ne?
A ne, že mu budu dávat ještě 5000kč z mateřské!

No, ono toto chtelo resit pred rozhodnutim poridit si dite. To ti melo byt jasne, ze budes mit mensi prijem.

Ale udiveni, ze by jsi mela davat 5 tis z materske me zarazi. Jak by sis to predstavovala, ze materska bude tvoje kapesne? Snad i ty se mas podilet na financnim chodu domacnosti. A ano, 2,5 tis pro tebe a dite neni moc, ale proste pokud mate malo penez, tak co se da delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:28

Zakladatelko

Měla jsem úplně to stejný, už jsem tady psala. Jakmile jsme se začalo téma peníze, tak se můj přítel totálně změnil. Už jsem si ho ani nevážila a musela jsem odejít, furt jsem si myslela, že bude mít o malou zájem, ale když mě řekl, že se jí zříká a nemá o ni zájem. Tak u mě prostě skončil. musíš se rozhodnout sama jak to cítíš ty? Vážíš si ho ještě? Dokážeš si představit jak to bude fungovat? Jakej bude asi táta?
Doprošovat se ho furt o prachy? A co až za ním příjde to dítě a bude po něm chtít něco koupit, jak se zachová? To musíš sama, ale pokud máš kam jít a tatínek ti pomůže zas bych se toho tolik nebála, hlavně, že se máš o koho opřít.

• Citovat
  • Upravit
1972
4.3.14 13:29
@Anonymní píše: ;) mohu se zeptat na nějaké prokazatelné metody? :) díky :kytka:

Poslala bych auditora nebo kontrolu z finančáku na jeho účetnictví. Šlo by totiž taky o krácení daní a o to by se dost zajímali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
4.3.14 13:32
@Anonymní píše:
Já ho chci nechat zapsat do rodného listu, jen jsem myslela, že stačí až tak měsíc dva před porodem :think: takže klidně můžu už ted'?Normálně zajdu na matriku s přítelem, nebo mohu sama a přítel pak akorát podepíše souhlas?

Můžeš ho nechat zapsat kdykoli, když už máš těhu průkazku, protože ji tam chtějí vidět, vyplní se žádost, musíte tam jít oba. Když to uděláte před porodem, je to lepší, protože se tam uvádí, podle koho se bude dítě jmenovat myslím příjmení, pokud to necháte až po porodu, budeš vedená jako svobodná matka bez otce a dítko se bude jmenovat automaticky po tobě. Jinak já teda jsem myslela, že už mimčo máte, asi jsem špatně četla, ale to nevadí. Jinak já osobně mám s přítelem 2 děti a děti mají příjmení po mně. Máme krásný vztah, milujeme se a doufám, že to bude na pořád, ale chvíli to trvalo, než to zkousnul, to příjmení, ale nějak nechápu, proč by se dítko automaticky mělo jmenovat po otci, ale to sem nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:35
@Cuddy píše:
No, ono toto chtelo resit pred rozhodnutim poridit si dite. To ti melo byt jasne, ze budes mit mensi prijem.Ale udiveni, ze by jsi mela davat 5 tis z materske me zarazi. Jak by sis to predstavovala, ze materska bude tvoje kapesne? Snad i ty se mas podilet na financnim chodu domacnosti. A ano, 2,5 tis pro tebe a dite neni moc, ale proste pokud mate malo penez, tak co se da delat?

Ale on ty peníze má a ne málo. Vím to, lže mě! To jenom předemnou brečí, že nemá! Kdyby to bylo tak jak píšeš, ano ráda mu těch 5000kč dám, to by se nedalo nic dělat! Prostě by jsme to museli řešit jako každá rodina, co má hluboko do kapsy a nějak by se to zvládlo!
A když má pro bývalou manželku 18.000kč za mejma zádama a mě nechá zaplatit kočárek, protože na něj namá tak to je trochu divné, ne?!

• Citovat
  • Upravit
19075
4.3.14 13:36

Dle mě máš dvě možnosti, první je, že mu řekneš, že mu prostě tolik peněz nedáš, že si mateřskou necháš pro sebe a dítě, plus třeba nějaké menší nákupy, a zbytek holt potáhne on. Nebo ho urychleně necháš zapsat do rodného listu a pak se odstěhuješ a budeš si žít sama s dítětem a z něj lámat alimenty. Pokud může bývalé manželce dát jen tak 18000 na doplacení pojištění, peníze viditelně má, takže pro něj zaplatit nájem a pár větších nákupů nebude problém. Proč se nechováš stejně jako on. On ti řekne bude to tak a tak. tak to řekni stejně. Bude to podle mě, protože já budu mít mení příjem a nebudu si moct dovolit táhnout sama nájem a věci pro miminko.
My máme vcelku napjatý rozpočet. Přítel táhne hypo, nájem, auta (jen pojištění a benzín do svého si platím já), občas nákup, jídlo ve škole a školce a školkovné pro děti. Já holt musím nakupovat většinu jídla, drogerie, oblečení dětem, kroužky zaplatí ten, kdo se k placení nachomítne :D Když s námi jde nakupovat třeba boty tatínek, tak taky zaplatí on. Není to asi ideál, měli bychom si taky sednout a nějak to propočítat, ale zatím to funguje a necítíme se ani jeden, že bychom byli od druhého odíráni, máme společné bydlení, děti a tak se musíme postarat, aby byly i peníze na všechno. Představa, že by mi nezbyly peníze na to, abych se stavila s dětmi třeba v cukrárně, to je dost smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
4.3.14 13:40

@tutinka Tak já jsem teda na md, ale ihkdyž jsem nebyla, tak jsem dostála partnerovu výplatu na účet, krom jeho kapesného. A vše z toho platím, samo tam dám i mateřskou a máme všechny peníze společné. Jsme rodina máme dvě děti a všechny výdaje společné, auta, nákupy, pojistky atd. Za mě ideál, ale každý to může mít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:40
@jopo píše:
Můžeš ho nechat zapsat kdykoli, když už máš těhu průkazku, protože ji tam chtějí vidět, vyplní se žádost, musíte tam jít oba. Když to uděláte před porodem, je to lepší, protože se tam uvádí, podle koho se bude dítě jmenovat myslím příjmení, pokud to necháte až po porodu, budeš vedená jako svobodná matka bez otce a dítko se bude jmenovat automaticky po tobě. Jinak já teda jsem myslela, že už mimčo máte, asi jsem špatně četla, ale to nevadí. Jinak já osobně mám s přítelem 2 děti a děti mají příjmení po mně. Máme krásný vztah, milujeme se a doufám, že to bude na pořád, ale chvíli to trvalo, než to zkousnul, to příjmení, ale nějak nechápu, proč by se dítko automaticky mělo jmenovat po otci, ale to sem nepatří.
:hug: tak to je moc krásné, že máte takový vztah :) a moc ti to přeji :) jinak já ho raěji do rodného listu zapsat nechám ještě než se dítě narodí, to by měl chlapeček moc jednoduché ;) :jazyk:
děkuji za radu :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
5822
4.3.14 13:44
@Anonymní píše: :hug: tak to je moc krásné, že máte takový vztah :) a moc ti to přeji :) jinak já ho raěji do rodného listu zapsat nechám ještě než se dítě narodí, to by měl chlapeček moc jednoduché ;) :jazyk:
děkuji za radu :kytka:

Nemáš zač, jen si tak říkám, když je to takovej… jestli se tam nakonec napsat nechá a když jo, tak určo bude chtít, aby se dítko jmenovalo po něm a jestli se už teď chceš odstěhovat, což se nedivím, nebude ti to vadit, že se dítko jmenuje po něm? Možná by bylo lepší to nechat až po porodu, dítko bude mít tvoje příjmení, ty změnu chtít nebudeš, takže on má smolíka a alimenty jdou určo vysoudit i zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.3.14 13:45
@jopo píše:
Nemáš zač, jen si tak říkám, když je to takovej… jestli se tam nakonec napsat nechá a když jo, tak určo bude chtít, aby se dítko jmenovalo po něm a jestli se už teď chceš odstěhovat, což se nedivím, nebude ti to vadit, že se dítko jmenuje po něm? Možná by bylo lepší to nechat až po porodu, dítko bude mít tvoje příjmení, ty změnu chtít nebudeš, takže on má smolíka a alimenty jdou určo vysoudit i zpětně.

Proč by se dítě mělo jmenovat po něm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:46
@ivunak píše:
Poslala bych auditora nebo kontrolu z finančáku na jeho účetnictví. Šlo by totiž taky o krácení daní a o to by se dost zajímali ;)
:oops: no on má jednu známou paní z finančáku, která mu dělá daně tak nevím jak jsou domluveni, vím jen, že vykazuje minimální nabo nulovej příjem, já se v tom moc neorientuju jak to má zašifrovaný ale zkusím to nějak zjistit :)
Díky moc :kytka: :srdce:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí