Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Divný je se na tohle ptát na internetu. To jsi nesvéprávná, že potřebuješ posvěcení cizích lidí ke svému životu?
Treba si chce jen „popovidat“ se stejne „divnymi“ ![]()
Nejsi divná, jsem stejně stará, děti mám a taky nemám potřebu někam po večerech chodit
jdu tak jednou do roka a co je Corona, tak sem nebyla nikde. Tohle sem si celkem užila před dětma a teď už raději sedím doma v klidu
ale okoli to bere spíš jako standart, neznám nikoho s dětma, kdo by pořád někam chodil a pil apod. Všichni už radši sedíme doma.
@cecetka píše:
Treba si chce jen „popovidat“ se stejne „divnymi“
Pak tady nemá být půlka diskuzí o ho. ně ![]()
@Veronnie píše:
Ahoj, jsem od roku 2017 na materske. Ted pred dvemi mesici jsem nastoupila do prace a na vse jsem prevazne sama, muz je hodne v praci nebo na vedlejšaku. Takze se synem vse delam ja, v domacnosti pracuju jen ja a ted do toho jeste prace.
Jsem stastna za tu praci, vypadnu od toho stereotypu doma a je mi tam fajn.
Ale. Podle mych kamaradu, znamych jsem divna. Protoze nemam potrebu chodit za zabavou po veceru. I kdyz je treba maly na vikrnd u tchyne, tak jsem doma, maximalne vyrazim po obchodech, ale to je stopka. Proste jsem hrozne rada sama, kort vecer. Mam rada takovou tu vecerni pohodu, kdy si vemu caj a knihu a jsem jen ja. A vsem to prijde. hrozne divne, ze ve 27 letech se nechodim bavit, nechodim na akce a radsi drepim doma. Driv jsem takova nebyla. Nevadili mi davy lidi, nevadil mi hluk, nevadili mi tlacenice, ale ted? Asi bych se zblaznila.
Tak si tak rikam, opravdu jsem divna, jak to o me rikaji ostatni nebo je na tom nekdo podobne.
Divná nejsi. Obklopuješ se pařmeny, no. Já jsem ráda jen v menší společnosti. Na párty a diskošky mě nikdy neužilo. Největší skupina byl asi třídní sraz nebo ples. Ale to jsem ochotná absolvovat jen párkrát do roka. S malým synem jsme ani na plesy nechodili. Před koronou jsme ale stihli 2, to je fakt.
Jsem podobně stará jako ty a musim říct, ze už dávno nemám potrebu řešit, co si o mě ostatní myslí ![]()
Jako máma od dvou malých děti taky nechodím každý víkend pařit, když je hlidani, tak si občas rádi vyjdem ale rozhodne to není to co ve 20 ![]()
Prosím neřeš okolí, neřeš jak komu pripadas a bud svá, dělej co chceš ty a bud i dal spokojena doma v klidu ![]()
Co je na tom divného? Já si naopak myslím, že v našem věku (je mi taky 27
) už jsme vylítané, vyblblé a už nemáme potřebu někde lítat po zábavách
Obzvlášť, když máme dítě. Já jsem po mateřské v práci už 1,5 roku. Děti jsou obvíkmed pátek-neděle u našich, navíc manžel občas přespává v práci, takže mám volných večerů až až. A za ten rok a půl jsem byla venku jednou, když mi kamarádky uspořádaly oslavu k narozeninám
jinak trávím večery doma a nepřijde mi na tom nic zvláštního. Spíš naopak. V mládí jsem řádila každou noc, teď už to mám za sebou a absolutně mě to už neláká. Manžel je to samé ![]()
@terien píše:
Pak tady nemá být půlka diskuzí o ho. ně
Ze založíš nejakou peknou diskuzi s obsahem? ![]()
Jinak jasne, ted je moderni nedřepet doma a vyrazet se bavit ![]()
Tak jsem zkusmo navstivila ‚odpoledne s radiem City‘, kde bylo mnoho stanku s jidlem a pivem, hrala hudba a byli tam moderatori…a taky jsem byla na Street food festivalo, kde jsme za 3 hodiny utratili tisicovku a posedeli na kašne ![]()
Tohle mi stacilo k pocitu, ze nepotrebuju animacni program pro pocit, ze svuj život ŽIJU ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Ze založíš nejakou peknou diskuzi s obsahem?
Až budu mít o čem, tak klidně.
@Veronnie píše:
Ahoj, jsem od roku 2017 na materske. Ted pred dvemi mesici jsem nastoupila do prace a na vse jsem prevazne sama, muz je hodne v praci nebo na vedlejšaku. Takze se synem vse delam ja, v domacnosti pracuju jen ja a ted do toho jeste prace.
Jsem stastna za tu praci, vypadnu od toho stereotypu doma a je mi tam fajn.
Ale. Podle mych kamaradu, znamych jsem divna. Protoze nemam potrebu chodit za zabavou po veceru. I kdyz je treba maly na vikrnd u tchyne, tak jsem doma, maximalne vyrazim po obchodech, ale to je stopka. Proste jsem hrozne rada sama, kort vecer. Mam rada takovou tu vecerni pohodu, kdy si vemu caj a knihu a jsem jen ja. A vsem to prijde. hrozne divne, ze ve 27 letech se nechodim bavit, nechodim na akce a radsi drepim doma. Driv jsem takova nebyla. Nevadili mi davy lidi, nevadil mi hluk, nevadili mi tlacenice, ale ted? Asi bych se zblaznila.
Tak si tak rikam, opravdu jsem divna, jak to o me rikaji ostatni nebo je na tom nekdo podobne.
Bude to povahou, prostě si lépe odpočineš sama, než ve společnosti…
Já jsem ve 27, když bylo hlídání, byla schopna celé víkendy protancovat, opravdu jsem z parketu odlezla až v ranních hodinách.
I ted musím být tak třikrát týdně ve vinotéce, mám to tak ráda, ty řeči o ničem a o všem, s tancem je to horší, na diskotéky se mnou nikdo nechce… ![]()
Ale letos jsem si už zatančila na skupině Stresor a na Třech sestrách, tak lepší než nic, tam jsem přítele přemluvila… ![]()
No a kdybysme rekli, ze divna jsi, tak zacnes chodit vecer na party?
Mne prijde divne to, ze to resis.
Delam to co mam rada a at si ostatni delaji co bavi je. ![]()
@terien píše:
Pak tady nemá být půlka diskuzí o ho. ně
Tak nediskutuj. To nemáš žádné zaměstnání?
@eva valoi píše:
@terienTak nediskutuj. To nemáš žádné zaměstnání?
Co je tobě do toho, ty se starej o svý
@eva valoi píše:
@terien Už máš hotovej oběd?