Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky netuším jestli tu ještě je zakladatel, ale mě se osvědčil Capisan šampon a gel, hlavní je všude důkladně vyluxovat, stahnout peřiny a vyprat je na co možná nejvyšší teplotu aspoň 60 a ještě lépe přežehlit, všechno oblečení taky. Vešky jsou poslední dobou pěkně odolný a Difusil nám taky moc nepomohl, navíc je třeba vytahat hnidy z vlásků. Mě je malej přinesl ze školky, když byly na exkurzy ve škole před dvěma lety to byla ňamka, já mám hustý vlnitý dlouhý vlasy, fakt už ne. Já se pochopitelně ostříhat dala, ale oni ty „mršky“ si umí ty hnidy nalepit i těsně k hlavě.
Taky je mi lito, s koprivovym samponem reknete manzelce, ze si snad dela legraci
.
Nam pomohl sampon „Parasidose“ - z lekarny, svycarsky, asi za 180,–. Chce to umyt 2× za sebou, a kazdy den vecer poctive hnidy vytahavat a vsi vycesavat. Rozhodne se nikam sami neztrati !!! (ale to Vy vite).
Obcas se rozsiri fama, ze vsi nejdou na barvene vlasy apod (u malych holcicek stejne nanic, asi byste je kvuli tomu nebarvili) - omyl, ves se chytne vseho, jednou jsem narazila na diskusni forum specielne o vsich, kde uz si zoufali lide myli hlavy v samponech pro psi (odvaznejsi v petroleji).
Za nasich mladych let
stacilo koupit Orthosan, a vsi byli pryc. Dneska jsou jednak mnohem resistentnejsi, a druhak kvuli ochrane zivotniho prostredi a zdravi atd se vyrabeji pripravky bohuzel i mene ucinne.
Ahojky, měli jsme aky ten samý problém u sestřičky.. a bohužel se to přeneslo i na mě s přítelem.. zkoušeli jsme toho hodně, ale nic nezabralo - oba máme hodně husté vlasy.. Pak jsem se naštvala a zašla do zverimexu a sháněla ektoparazitický přípravek pro kočky
(když se kočky olizováním myjí, tak to nesmí být nic škodlivého ani pro ně, tudíž nám to taky neuškodí
) - narazila jsem na Arpalit NEO ve spreji - po 2 aplikacích byl naprostý klid - ťuk ťuk, tak přeju hodně štěstí!!! ![]()
my se těch potvor taky nemůžem zbavit. Vždy je nějaký čas pokoj a pak se objeví znovu. Některé rodiče vši patrně netrápí, a tak to malá nosí pořád domů. Už jsem je měla i já.
Vytrvat-mýt,vyčesávat,vybírat
Ještě jsem si vzpomněla, že šampon na psy mi jedna kadeřnice doporučovala
. Ale PRÝ pomáhá žehlička na vlasy - jsem se dočetla na netu, že s tím má někdo zkušenosti.
Nechci být zlá,ale manželka je hloupá?Od kdy je kopřivový šampon na vši?
Chudinky holčičky.Jak radí holky,Ortosan,nebo nějaký ten připravek z lékárny.Hlavně vyčesávat a mýt dle návodu!!
Možná je chyba,že se nechcete hádat,třeba žena ani netuší že vám tovadí…,ale to je něco jiného než tu chcete řešit.
Držím palce aby jste měli brzy po problému ![]()
Dudliku, taky se nám poštěstilo…14ti letá slečna, vlasy dlouhý po pás
Stříhat jsem nechtěli a zjistili to po zavíračce ve 21h. Nejbližší otevřený supermarket 50km a do lékárny se mi nechtělo. Nejdříve jsem zkusili šampon, co máme na pejsky- mršky vešky žily. Tak jsem někde na netu vyčetla domácí recept- slivovici. Polili jsme hlavu slivkou, zabalili do sáčku a ručníku a nechali 1/2h působit.
Nepřežila ani jedna…sice jsem ještě 14 dnů kontrolovali a vyčesávali hnidy, ale vlásky zůstaly. Dokonce jsme zjistili, že po tomhle zábalu byly vlasy krásně lesklé a pevné
A samozřejmé je vše vyprat a povléct čisté, vyčistit hřebeny, sponky-gumičky raději vyhodit. A jinak jsme čistotná rodina,ale mezi dětmi se ty potvůrky rádi šíří… A ještě poznámka- jde o „infekční-nakažlivé dětské onemocnění“- je nutné informovat školu!!! Raději anonymka- nerada se tím „chlubím“ ![]()
..jo a ještě dovětek- po tom slivovicovém zábalu umýt běžným šamponem… a skutečně stačila jen jedna kůra bez opakování…anonymka
No a já bych se chtěla zeptat jak se dají vši řešit kupovanými šampóny, když jsem kojící a mám malé mimino? Máme další dítko navštěvující školku a tam se občas vši vyskytnou. Skoro na všech šampónech píší že se nesmí používat v těhotenství a při kojení.
Anonymní píše:
No a já bych se chtěla zeptat jak se dají vši řešit kupovanými šampóny, když jsem kojící a mám malé mimino? Máme další dítko navštěvující školku a tam se občas vši vyskytnou. Skoro na všech šampónech píší že se nesmí používat v těhotenství a při kojení.
Na to existuje nejaky pripravek na bazi oleje (taky jsem je mela v tehotenstvi, od starsiho syna ze skoly). Reknete to v lekarne, poradi Vam. Hrozne se mi to eklovalo, kdyz jsem si to lila na hlavu, ale musim uznat, ze vymit to slo perfektne, mastny vlasny jsem vubec nemela. Funguje to na bazi ze se vsi olejem zadusi (
). A potom vycesavat a vycesavat … a nejlepe druhy den celou proceduru zopakovat. Mne to zabralo.
Já bych řekla, že rozhodnutí je na tobě - preventivně bych to na sebe asi nepoužila, ale jinak jo, beru to tak, že se výrobce chrání proti případným žalobám a řekla bych, že jednu aplikaci mimčo přežije.
Myslím, že tohle můžou i těhule…http://www.topvet.cz/index.php?desktop=eshop&set_menu_eshop_id=kategorie&id_ktg=61
Moc vam dekuju vsem za podporu,vzal jsme si dnes v praci volno do obeda a bezim do lekarny a zacneme bojovat,uz jsem stahl povleceni vse co slo dat vyprat je v pracce.jdem na to
.Moc super web,sice jsme se stydel ze tu nevidim muzske pokoleni ale jsme rad ze jsme se mohl poradit…diky moc ![]()
Jeden chlapík se tu vyskytuje, zapadl naprosto bez problému, není se proč stydět
. Jen se klidně Dudliku občas ozvi.
Zdravím ,já jsem na vši vyzkoušela tohle ,naplácala jsem na hlavu kondicionér co jsem měla doma po ruce ,dala jsem jej hodně na celou hlavu i vlasy a potom zabalila hlavu do igelitu,nechala hodinku na hlavě,po sundání bylo vše mrtvé a krásně se vše z hlavy a vlasů vymylo,vši se už neukázaly.
![]()