Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alexxa píše:
Zrovna opet vycesavame. Po asi trech dnech uplne ciste hlavy dnes znova… Zitra do skoly nejde. Pres vikend opet dukladne vycistime. A pokud se to bude opakovat budu jiz psat rediteli.
Vzpominam si, ze v jine skole to tenkrat resily tak, ze se to nahlasilo na hygienu a kazdy zak musel k detskemu lekari a donest potvrzeni, ze vsi nema.
Kamarad uz to vzdal a ostrihal syna na kuzi. Holcinu jsem na busaku videla, ale nedostala jsem se k ni dostatečně blizko, abych dobre videla na vlasy a hlavne stala v houfu pro mne cizich deti.
Jen takový tip, kdysi jsem dostala vši od neteře a jediné co zabralo bylo polít důkladně hlavu alpou a dát do igelitu a cca za půl hodiny vyčesat.
@Fiveone píše:
Jen takový tip, kdysi jsem dostala vši od neteře a jediné co zabralo bylo polít důkladně hlavu alpou a dát do igelitu a cca za půl hodiny vyčesat.
Ja si proste myslim, ze je taha zpet ze školy. Jeste nikdy se nam nestalo, abychom s nimi bojovali takhle dlouho. Vzdy max dva zábaly a bylo po. Ano, muzu nejakou hnidu prehlednout, ale kontroluji denne a nic a ted zase po trech dnech nalez.
Napsala jsem uciteli, aby situaci řešil s zaky i rodiči, ze uz je situace velmi neprijemna.
@alexxa píše:
Ja si proste myslim, ze je taha zpet ze školy. Jeste nikdy se nam nestalo, abychom s nimi bojovali takhle dlouho. Vzdy max dva zábaly a bylo po. Ano, muzu nejakou hnidu prehlednout, ale kontroluji denne a nic a ted zase po trech dnech nalez.
Napsala jsem uciteli, aby situaci řešil s zaky i rodiči, ze uz je situace velmi neprijemna.
jo super, jak jsem psala, musíš to řešit se školou, ta dívčina má nakažlivou chorobu - vši, a neustále s tím chodí do školy a ohrožuje další děti, musí to jít přes školu a ta holka musí zůstat doma a někdo ji musí odvšivit,
jinak ty můžeš svou dceru vyčesávat až do velkých prázdnin, a po nich zas - marná námaha
Dobrý večer, pred chvily jsem nad umyvadlem po obkladackach nasla lezt tohle. Muze to byt ves? Dite si preventivne procesavalo vlasy vsivackem a nechalo ho v umyvadle. Vypada to, ze vsi nema, ale jeste probehne dukladna kontrola.
Prosim o zachovani anonymity. Dekuji.
P. S.: lepe vyfotit neslo
@Anonymní píše:
Dobrý večer, pred chvily jsem nad umyvadlem po obkladackach nasla lezt tohle. Muze to byt ves? Dite si preventivne procesavalo vlasy vsivackem a nechalo ho v umyvadle. Vypada to, ze vsi nema, ale jeste probehne dukladna kontrola.
Prosim o zachovani anonymity. Dekuji.
P. S.: lepe vyfotit neslo
Ne, to není veš.
Veš je skoro průsvitná.
@Stevia píše:
Ne, to není veš.
Veš je skoro průsvitná.
Je to ukázková veš, průsvitná je veš jen v určitém vývojovém stádiu.
@Stevia píše:
Ne, to není veš.
Veš je skoro průsvitná.
Bohužel je to dospělá ves. Není průsvitná.
@zrcadlo píše:
Je to ukázková veš, průsvitná je veš jen v určitém vývojovém stádiu.
Tak to jsme dobri, nikdy nam nedospěly ![]()
@zrcadlo @ludmilaadamkova tak to se omlouvám za desinformaci ![]()
Já měla teda zkušenost jen s mlaďochem vši…
@Stevia ona dospělá věs není ani tak mrnava… A prý se i zabarvuje podle kůže nositele. A malinko jiný je sameček a samička.
Tak to by mne nenapadlo, ze si ves vyslapne přes umyvadlo na obkladacky 😀
Ale prvni reakce byla pisivka nebo stenice? 😱 😅 A pak jsem si vsimla vsivacku v umyvadle.
Jdu nahnat detatko do vany a jdeme vycesavat.
@j.a.n.i1 píše:
Tak to jsme dobri, nikdy nam nedospěly
Nám bohužel jo, po olejovém zábalu a vyčesávání nad vanou nám tam spadly asi tři takto tmavé dospělé, pár těch průsvitných larviček, a synovi jsem stáhla z vlasů snad padesát hnid. Týden po zábalu jsem mu vyčesala asi dvě ty průsvitné a pár hnid, po dalším zábalu už nic. Pak jsem se dozvěděla, že to postihlo více dětí navštěvujících příměstský tábor ve stejném termínu, a my na to přišli až dva týdny po táboře, takže tu úplně odpovídá tomu vývojovému stádiu.
@Havlova píše:
Mě to přijde na veš tlusté.
Je pořádně nažraná ![]()