Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Z fotky vlevo jsem to nepoznala, fotka v pravo je dle mě též ukázková dospělá ves.
@ludmilaadamkova píše:
@Stevia ona dospělá věs není ani tak mrnava… A prý se i zabarvuje podle kůže nositele. A malinko jiný je sameček a samička.
Brrr, vši jsou fakt hnus, jak to, že na to ještě nikdo nic nevymyslel…
@zrcadlo Tak me je tahaji ze skoly furt, takže kontroluju pravidelně, takže to chytime brzo. Uz to ani moc nehrotim, namocit, kondicioner, kouzelny vsivacek a funfuje to. Akorát to zas pritahnou…
@Stevia píše:
Brrr, vši jsou fakt hnus, jak to, že na to ještě nikdo nic nevymyslel…
Vymyslel, ale uz to stihli zakazat.
@Anonymní píše:
Tak to by mne nenapadlo, ze si ves vyslapne přes umyvadlo na obkladacky 😀
Ale prvni reakce byla pisivka nebo stenice? 😱 😅 A pak jsem si vsimla vsivacku v umyvadle.
Jdu nahnat detatko do vany a jdeme vycesavat.
Když to rozmáčkneš, te to krvavé?
@j.a.n.i1 píše:
Vymyslel, ale uz to stihli zakazat.
Paranit funguje vcelku i na hnidy. Jako 100% bych na to nespoléhala, ale vzhledem k tomu, že jsem dítěti občas vytáhla z hlavy hnidu i měsíc po spatření posledních živých zviratek, tak to musely být hnidy mrtvé.
Mě fungoval silikonový olej nastříkat na vlasy zabalit do šátku a nechat přes noc. Vše vypsala a šla spát do postele pro hosty do pokoje kde jsem předtím nebyla.
Na muže nešly…
Jinak předtím jsou zkoušela všechno možné z lékárny… I obarvení vlasů…
@j.a.n.i1 píše:
@zrcadlo Tak me je tahaji ze skoly furt, takže kontroluju pravidelně, takže to chytime brzo. Uz to ani moc nehrotim, namocit, kondicioner, kouzelny vsivacek a funfuje to. Akorát to zas pritahnou…
Mně poradila švagrová kápnout kapku tea tree oil za ucho, že prý to vším smrdí a nenastěhujou se tam. Její děti nechytly vši ani když to ve školce řádilo ve velkém, tak třeba to fakt funguje. Já dětem kapala chvilku po té zkušenosti, ale jsem nedůsledná, naštěstí tedy děti už to nikdy nedotáhly, občas jim kontroluju hlavy a dobrý (mají málo vlasů a jemné, takže to je vidět, vši si evidentně vybírají kvalitnější vlasy).
@Havlova píše:
Když to rozmáčkneš, te to krvavé?
Neni to krvave.
Ves by byla krvava?
@Anonymní píše:
Neni to krvave.
Ves by byla krvava?
Nacucaná určitě.
@Anonymní píše:
A tak myslite, ze to neni ves?
Mě se to úplně nezdá, ale z té fotky to až tak nepoznám. Přijde mi, že vši jsou štíhlejší. Když se koukneš na odkaz od @ludmilaadamkova, je to stejné?
@Anonymní píše:
A tak myslite, ze to neni ves?
je to veš, lépe řečeno stádium vši - tohle jsem vyčesávala hodně často