Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Neni to krvave.
Ves by byla krvava?
dcera nosila vši od února do září, nikdy nebyla rozmáčklá veš krvavá
@Havlova píše:
Mě se to úplně nezdá, ale z té fotky to až tak nepoznám. Přijde mi, že vši jsou štíhlejší. Když se koukneš na odkaz od @ludmilaadamkova, je to stejné?
Vidim jen pani zamceny profil
@Anonymní píše:
Otevři tento odkaz
@Anonymní píše:
musíš kliknout na ten text, ne na její profil ![]()
Mně na tom druhém obrázku přijde ta veš úplně identická jako na obrázku tady
Za mě fakt na 99% dospělá veš
To, že některé jsou užší a delší, některé víc kulaté, to je podle mě stejné jako s klíštětem, taky každé nevypadá úplně stejně.
@ludmilaadamkova píše:
@SteviaMě fungoval silikonový olej nastříkat na vlasy zabalit do šátku a nechat přes noc. Vše vypsala a šla spát do postele pro hosty do pokoje kde jsem předtím nebyla.
Na muže nešly…
Jinak předtím jsou zkoušela všechno možné z lékárny… I obarvení vlasů…
Já je měla jako malá holka…
Mám tři kluky, starší se tomu vyhli, nejmladší je měl před 5 lety?
Ale jen ty průsvitný, asi jsme to stihli včas.
Pripomina mi to to druhe stadium, ale na 100% nereknu, ze je to uplne stejne.
Tak fakt nevim, protoze pri vyčesávání si vubec nejsem jista, jestli ty tri svetle hnede „čárky“ byly prazdne hnidy…
No a teď po pouziti google lens nejsem moudra vubec, hazelo mi to podobnost takto, takze se ted klepu, jestli to nebyla štěnice.
@Anonymní píše:
Pripomina mi to to druhe stadium, ale na 100% nereknu, ze je to uplne stejne.
Tak fakt nevim, protoze pri vyčesávání si vubec nejsem jista, jestli ty tri svetle hnede „čárky“ byly prazdne hnidy…
No a teď po pouziti google lens nejsem moudra vubec, hazelo mi to podobnost takto, takze se ted klepu, jestli to nebyla štěnice.
Ta je mnohem větší.
@Havlova píše:
Ta je mnohem větší.
Co jsem teď vycetla, tak ta ranná stadia jsou taky takto miniaturní.
Asi mi nezbyva nic jineho, nez vyckat do zitra a vycesavat znova.
Podle mych fotek není poznat, kolik to ma nozicek a zda tykadla ani zda ma telo hladke nebo po stranach vlnite jako ves.
Jeste pridam fotku uz mrtveho broucka a nejspis byl nejak otočený. Každopádně mam nervy na pochodu…
Já si nemůžu pomoct, mě to jako veš nepřipadá. A štěnice by neběhala v umyvadle. Ty se drží blízko postelí atd.
@Havlova píše:
Já si nemůžu pomoct, mě to jako veš nepřipadá. A štěnice by neběhala v umyvadle. Ty se drží blízko postelí atd.
Odpoledne budeme vycesavat znova. Projizdela jsem vecer hodne net a taky mi pak přišla podobnost se vší menší a menší…
Syn včera přišel ze školy, že mají vši
To mám za to, že to tady čtu asi. Je na střední
. Doufám, že nic nedonese.
@Anonymní píše:
Co jsem teď vycetla, tak ta ranná stadia jsou taky takto miniaturní.
Asi mi nezbyva nic jineho, nez vyckat do zitra a vycesavat znova.
Podle mych fotek není poznat, kolik to ma nozicek a zda tykadla ani zda ma telo hladke nebo po stranach vlnite jako ves.
Jeste pridam fotku uz mrtveho broucka a nejspis byl nejak otočený. Každopádně mam nervy na pochodu…
Tohle není veš. Měli jsme je dokola několikrát, když byl syn malej, hlavně já - takové ty dárky ze školy, co fakt chcete ![]()
@Havlova já musela kvůli vším si ostříhat vlasy až do holá měla jsem krásné vlasy a ne Ane se vší zbavit syn taky měl vsi u něj to taky do hola ale furt cítím něco na hlavě i když vlasy nemám nechápu jestli se dokážou vsi dostat na
pokožku když vlasy nejsou