Vši v 30. týdnu těhotenství

39
25.7.15 08:36

vši v těhotenství

Ahoj holky, byla u nás na prázdninách neteř a švagrová nám neřekla, že má vši a já i dcera jsme je od neteře dostaly.
Jsem v 30. týdnu těhotenství, je tady některá, která řešila stejný problém. Co vám nejrychleji pomohlo, nějaká babská rada, zda to vadí v těhoteství, co zabírá? díky moc za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
989
25.7.15 09:04

Žehlička na vlasy a tee tree olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.15 09:16

Zkus Orthosan, je to sice šampón pro psi ale kdysi mi to poradila kadeřnice a mě to pomohlo a neni to drahé

• Citovat
  • Upravit
2565
25.7.15 09:28

@berynka1 já jsem ve 21.tt a normálně jsem děckám na to koupila Predator parazit 2, byl mi doporučen v lékárně. Nakonec jsem jej použila pro sichr i já a nikterak miminku neuškodil. Je v tom sérum a šampón + všiváček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
25.7.15 09:50

Babsky recept - 150ml stolního oleje, 50ml francovky a 50ml octa smíchat, napatlat, zabalit hlavu do igelitu, po X hodinách vycesat. po 8 dnech zopakovat. Čas aplikace bych nechala na možnostech, čim dele Tim lépe. Dcera mela neděle asi 3 hod, ale také i jen jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
25.7.15 10:01

@berynka1 já myslím, že v současné situaci je celkem jedno, který lidský přípravek použiješ. podezření (nebo i potvrzení?) na teratogenitu měla látka carbaryl, ale ten už se v přípravcích pro lidi nepoužívá několik let a v přípravcích pro zvířata ho už taky přestali používat. doporučovaný zvířecí Orthosan obsahuje permethrin, což je sice insekticid, ale těhotným by snad vadit neměl (vadí kočkám). ovšem na permethrin jsou vši rezistentní už nějakých dvacet let, takže účinnost není nic moc, takže za sebe bych si ho jako těhotná na hlavu nenapatlala.

no a v lékárně pak koupíš přípravky na bázi přírodních a (nebo) silikonových olejů, které by vši měli zadusit, vysušit a já nevím, co všechno. z mých zkušeností nic moc, ale aspoň část vší to vždycky pobije, část přežije, ale zase je toho míň k vyčesávání. což je velmi důležitá část odvšivování - vyčesávat, vyčesávat, vyčesávat. vybírat vši, sundavat hnidy. zmiňovaná žehlička na vlasy by mohla být dobrá, ale neumím si ji představit, jak funguje na nymfy, ty bývají těsně u pokožky a to nevím, jestli se člověk spíš nespálí? ale zase - vši dál od pokožky to zabije a je toho míň k vybírání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35819
25.7.15 10:38

Já byla tenkrát na začátku těhotenství, normálně jsem koupila přípravky pro děti a odsivila. Dítě to zdárně přežilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
25.7.15 10:44

Cokoliv co se používá, měli jsme je, kdyz jsem byla ve 24.tt. Umyla jsem se i orthosanem pro psy. ono se to pres tu hlavu nikam nevstreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
25.7.15 11:04

Taky jsem resila vsi v tehotenstvi.Je uplne jedno, jaky pripravek si koupis.Jse jen o to, aby zabil zijici vesky a pak musis vycesavat jako blazen.Kuru nekolikrat zopakovat a proste vycesavat hnidy, dokud tam bude byt jen jedina.Me to trvalo zhruba 10dni nez byl klid. Pevne nervy, ja z toho byla solene vyhystercena :lol:

• Citovat
  • Upravit
Epe
138
25.7.15 13:57

Mě u dcer pomohla obyčejná alpa :) napatlat na vlasy hlavě co nejblíž kořínkům a pokožce hlavu zabalit potravinovou folii a nechat zapařit. Hlavu umýt šamponem a vyčesat všiváčkem a cca za týden zopakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
25.7.15 20:14

Díky za rady holky :) snad se toho brzo zbavíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.5.16 09:12

OSVĚDČENÉ NA VŠI

Nám po vyzkoušení všeho a utracení spousty peněz pomohla až rada kamarádky co dělala v diagnosťáku (a tam o soužití se vší něco vědí :-)
Takže KOUPIT DIFFUSIL H (cca 250Kč) a večer nastříkat komplet hlavu a nechat v tom děcko nebo sebe spát CELOU NOC!!!
Ráno umýt několikrát (Diffusil je opravdu mastný)a vši jsou kaput, hnidy není třeba odstraňovat. Nám to pomohlo po dvouměsíčním předchozím boji na první pokus. Pro jistotu jsem po týdnu opakovala a máme pokoj.
Hlava je mastná tak lze spát v bavlněné čepici nebo jen dát ručník pod hlavu.
Hlava přes noc uschne takže se není třeba bát nastydnutí. pozdravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.5.16 09:13

Orthosan nefunguje (vlastní zkušenost) jsou na něj imunní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
10.12.18 15:28

Oživuju diskusi. Dneska jsem byla nemile překvapena, když jsem si po dvoudenním svědění hlavy vyčesala vši. :poblion: Přitáhla je nejspíš ségra ze školy, obě máme dlouhý hustý vlasy, takže ráj pro ty mrchy. Se ségrou spolu nebydlíme, ale asi stačí jedna návštěva a ty mrchy si přelezou z hlavy na hlavu, nebo to fakt nechápu. :lol: :zed: Je to opravdu fajn, péče o dvouleťáka, těhotná a teď se ještě zabývat tímhle.
Otázka zní: Co nejúčinněji vám zabralo? Koupila jsem si šampon i hřebínek, taky si hodlám vlasy napatlat octem a olejem. Co všechno jste prali? Samozřejmě povlečení, čepice,..prckovi vyperu asi i plyšáky? Měnili jste povlečení každý den? V životě jsem vši neměla, ani jako malá ve škole, kdy nám učitelka Xkrát za rok kladla na srdce, ať nám rodiče prohlídnou doma hlavy, že se ve škole vyskytly vši, mám je poprvý (a doufám naposled), tak jsem z toho docela vyjukaná a teda pěkně otrávená a znechucená :zed: :poblion:
Moc děkuju za vaše rady a zkušenosti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
10.12.18 16:45
@Anitramm píše:
Oživuju diskusi. Dneska jsem byla nemile překvapena, když jsem si po dvoudenním svědění hlavy vyčesala vši. :poblion: Přitáhla je nejspíš ségra ze školy, obě máme dlouhý hustý vlasy, takže ráj pro ty mrchy. Se ségrou spolu nebydlíme, ale asi stačí jedna návštěva a ty mrchy si přelezou z hlavy na hlavu, nebo to fakt nechápu. :lol: :zed: Je to opravdu fajn, péče o dvouleťáka, těhotná a teď se ještě zabývat tímhle.
Otázka zní: Co nejúčinněji vám zabralo? Koupila jsem si šampon i hřebínek, taky si hodlám vlasy napatlat octem a olejem. Co všechno jste prali? Samozřejmě povlečení, čepice,..prckovi vyperu asi i plyšáky? Měnili jste povlečení každý den? V životě jsem vši neměla, ani jako malá ve škole, kdy nám učitelka Xkrát za rok kladla na srdce, ať nám rodiče prohlídnou doma hlavy, že se ve škole vyskytly vši, mám je poprvý (a doufám naposled), tak jsem z toho docela vyjukaná a teda pěkně otrávená a znechucená :zed: :poblion:
Moc děkuju za vaše rady a zkušenosti. :palec:

Olej s alpou a zapařit..,jediný co pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí