Vstává strašně brzy

921
14.3.09 10:33

vstává strašně brzy

ahoj maminky,
máte nějaké tipy, jak „přinutit“ miminko, aby vstávalo v nějakou rozumnou hodinu?
Dávali jsme spát v půl sedmé večer (cca), miminko nám začalo vstávat někdy mezi pátou a půl šestou ráno (mezitím cca 2 kojení, ale to zvládáme v pohodě, v tom problém není). Tak jsem začala dávat spát až v půl osmé, a miminko vstává někdy okolo půl šesté.
Po té půl šesté se ho vždy snažím různými prostředky udržet v postýlce, abych se alespoň po chvilkách ještě dospala. Dám mu nad hlavu kolotoč se zviřátky, s těmi si povídá, dávám mu dudlík, dělám na něj pšššššššt, aby nepobrekával a nebudil alespoň manžela. Na to, abych s ním vstala a normálně si s ním hrála, na to prostě nemám sílu, snažím se využít alespoň chvilky, kdy je potichu nebo si brouká, a dospávám.
Déle než v půl osmé až v osm ho nechci dávat spinkat, protože za prvé tak dlouho nevydrží vzhůru a je protivný, za druhé nutně potřebuji alespoň nějaký relax a chvilku jen pro sebe, než jdu spát (chodím spát v deset).
Zajímaly by mne tedy vaše zkušenosti, jak jste to řešily, případně, kdy tohle šílené ranní vstávání pomine?
A to nás ještě čeká přesun na letní čas, to bude vstávat asi ve čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
14.3.09 10:46

Bojím se, že musíš vydržet. My jsme měli se spaním v tomhle věku miminka jiné problémy (jako 5 kojení za noc), ale kamarádka má chlapečka, který je skvělý a pohodový, ale měl období několika měsíců, kdy vstával mezi 4. a 5. (je to druhé dítě a první je taky ranní ptáčátko, až někdy kolem 3 let přistoupil na to, že se vstává, až když čas na budíku začíná šestkou - nějak ho to naučili). Nám když v 8 měsících začala malá pít „jen“ 2× za noc, se vstávání taky posunulo na cca 6 ráno (předtím v 8, jenže mezitím po těch 2 hodinách).
Jinak nám se vstávání (tedy jeho doba) mnohokrát změnila bez ohledu na to, kdy dítě chodí spát. Z poslední doby - např. před Vánoci (malé bylo cca 20 měsíců) vstávala asi měsíc a půl přesně jak píšeš, mezi 5. a 6. Po Vánocích se to nějak zlomilo, vstávala kolem 7. Teď v poslední domě střídá vstávání v půl sedmé až v sedm s osmou až půl devátou naprosto bez závislosti na tom, kdy jde spát, každý den jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
14.3.09 12:03

Zdenko,
myslím, že s tím nic moc nenaděláš.. Nám malá jako mimi asi do roka vstávala okolo páté a přes léto dokonce o půl páté. nepomohlo pozdější ukládání do postýlky (to se budila ještě dřív a byla protivná). Teď je to lepší, vstává okolo šesté, někdy dřív. Zažila jsem jen jednou jedinkrát, že jsem jí musela ráno budit do školky (chodí po půl sedmé!), jinak ona budí nás. A zdá se, že kluci jdou v jejích stopách, což je pro mě coby sovu doslova vražedný (chodím spát o půlnoci a přes den to nehrozí, vždycky je jeden z prcků vzhůru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.3.09 12:26

Ranní vstávání je strašně individuální věc, která se ještě navíc mění.
Anežka chodí spát večer prvidelně mezi půl osmou a osmou, to máme už od miminka. Užili jsme si špatné usínání, došlo i tvrdou metodu podle Estvila, ale usínání a noční spaní pak už bylo v pohodě. Asi do třech měsíců vstávala kolem šesté ráno, pak se spaní zlepšilo a vstávali jsme kolem sedmé. Ted je malé 15 měsíců a už asi tři měsíce vstává mezi čtvrtou a pátou. Když vstává manžel do práce, tak prostě vstáváme s ním. Nic s tím nenadělám, jen tiše doufám, že se nám to zase posune aspon na šestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.3.09 14:03

ahoj my jsme vstávaly měsíc a půl ve 4 :twisted: teď jsem ráda že vstává v 6:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.3.09 14:03

ahoj my jsme vstávaly měsíc a půl ve 4 :twisted: teď jsem ráda že vstává v 6:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7857
14.3.09 17:28

Zdenkak - my jsme na tom úplně stejně jako vy, jen je malému „už“ přes 7 měsíců. Myslím, že s tím nic nenaděláš. U vás si mimčo alespoň brouká v postýlce, ale Matýsek spí od popůlnočního kojení už u nás v posteli (kvůli dalším kojením, abych nemusela vstávat) a tak se budím většinou tím, že mi Mates vytrhne trs vlasů, plácá přes obličej, snaží se mi urvat nos a u toho vesele ječí :-) Řeším to tak že: a) 1-2× týdně s ním vstane přítel a já si pospím až do 8h
b) když se tak po 3h unaví a chce jít pospinkat, tak si jdu lehnout kolem té 9h s ním. Spí něco přes hodinu, tak to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.3.09 19:13

Ahoj,nedávno tady byla diskuze na toto téma,a že se s tím nic dělat nedá,jedině vydržet :roll: Staší syn když byl mimi,tak taky vstával brzo,časem se to zlepšilo,mladší teď chvíli vstává AŽ ve třičtvrtě na šest,hurá :wink: Ještě ho dám zpátky do postýlky,většinou si ho v noci beru k sobě,vydrží si tam chvíli hrát a čekáme,než se vzbudí brácha :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.3.09 19:30

Naše Anežka je od té doby, co jsme se vrátily z porodnice, nespavec. Prvních osm měsíců spala v kuse jedině od dvou do šesti ráno (tj čtyři hodiny), jinak sotva půl hodiny. Pak se to trochu zlepšilo, začala chodit spát UŽ v jedenáct a vstávala v půl deváté. Pozdější vstávání má výhody i nevýhody. Nevýhodou je především to, že jsme se nikam moc nedostaly (cvičení s dětmi apod), protože většina dětí spala jindy. I na písku jsme se s dětmi míjeli. Oni šli domů na oběd, my přicházeli po snídani :) Teď už má Anežka skoro tři roky a její spaní vypadá tak, že přes den vůbec, v noci usíná třeba i v jedenáct a ráno jsem ráda, když spí do půl sedmé. A zkoušeli jsme všechno možné - dávat ji spát dřív i naopak budit dřív, aby večer dřív usnula, nechávat ji usnout přes den (to pak vydržela minimálně do půlnoci). Býváme hodně venku, kde pořád někde lítá, takže energie vydá dost. Já myslím, že se s tím dá jedině smířit. Snažím se zvyknout na to, že jí prostě stačí na spaní míň hodin než mně. Nejspíš to zdědila po svém tatínkovi, jemu stačí pět hodin spánku a je v pohodě. Takže časem se mám ještě na co těšit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
14.3.09 22:06

Ahoj, náš Filip se pravidelně budí na krmení mezi půl pátou a půl šestou (jinak zaplať pámbu spí od osmé večer) ráno a u ž nechtěl spát. Vyřešila jsem to tím, že jsem si dala vedle svého polštáře ještě jeden, tam ho uložím, nastavím mu ruku a nechám ho, ať si s ní hraje, do deseti minut po hře s rukou nebo s peřinou většinou usne a spí tak do sedmi, když mám štěstí i o chvilku déle. Pomůže časem přikrmování, po něm prý děti spí déle. Držím palce. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
14.3.09 22:18

Ahoj Zdeni, no tak i my jsme řešili a ještě občas řešíme tento problém. Budí se mi v 5, o pul 6. Ale já na něj kouknu, přikryju ho a dělám, že spím dál. (Taky si ho mám vedle sebe do postele). Asi nám hodně pomáhají žaluzie - je tma a malej usne. Občas si popovídá, udumlá si dudlika a co hodně zabírá tak je plinka. Musí si ji držet a žmoulat na obličeji. Tak přeji at se špuntik umoudří a nechá maminku s tatínkem prospat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
15.3.09 08:33

Ahoj,
myslim, ze nas malej mel kolem tri mesicu taky takove obdobi. (I kdyz moc si to nepamatuju, v tomhle jsem mela velke stesti, ze pritel se vracel velmi brzy rano po nocni domu a chodil spat az odpoledne, takze se o prcka postaral a ja jsem spala). Myslim, ze se to zlepsilo , kdyz jsem dala do pokoje tmave zavesy a rano mel dyl tmu a taky jsme zacali na podzim, kdyz se zaclo topit, pouzivat zvlhcovac vzduchu, ktery vlastne sumi nebo huci a u toho se mu dobre spalo. Jinak totiz kdyz uz ma par hodin vyspano a spanek neni tak tvrdy, tak slysi vsechno - lidi zacinaji chodit do prace, startujou auta, pipaji alarmy, vrzou dvere. Bydleli jsme v prizemi, takze fakt slysel vse a ten „hucak“ (jak tomu rikame) vsechno prehlusi. Takze tak u nas. Pouzivame ho dodnes,i v lete (bez vody, jen na prazdno, aby to hucelo). Jinak souhlas s Kykouskem - plinka smuchlana u obliceje a dudlik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
15.3.09 10:32

holky, ta plínka - není to nebezpečné, že by se s tím mohl zadusit? Vím, že 3-4 měsíční miminko je už dostatečně silné, ale přeci jen mám trochu strach mu tam nechat u obličeje něco takhle volně loženého, do čeho by se mohl zamotat… Máme sice monitor dechu, ale upřímně, křísit miminko moc neumím, nikdy jsem to nedělala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.3.09 10:49

Já jsem zase Anežce dávala svoji noční košili (mírně použitou :) , aby mě z ní cítila) a chvíli to zabralo. Ale to už byla trochu starší, toho udušení jsem se taky bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
15.3.09 12:23

No on je na ní zvyklý už od narození. Ze začátku jsem se kolikrát lekla co se děje (zvláštně dýchal a házel ručičkama), ale to se mu líbilo a smál se na celé kolo :lol: . Ted už si ji umí sundávat sám, ale stejně jak usne, tak mu ji dám z obličeje. Je to žmouláček, musí jí mít v ručičkách a na obličeji. U nás to funguje na jedničku. Jo a s tím mírně zpoceným tričkem jsem už slyšela a taky to dost zabírá… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí