Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No on je na ní zvyklý už od narození. Ze začátku jsem se kolikrát lekla co se děje (zvláštně dýchal a házel ručičkama), ale to se mu líbilo a smál se na celé kolo
. Ted už si ji umí sundávat sám, ale stejně jak usne, tak mu ji dám z obličeje. Je to žmouláček, musí jí mít v ručičkách a na obličeji. U nás to funguje na jedničku. Jo a s tím mírně zpoceným tričkem jsem už slyšela a taky to dost zabírá… ![]()
Ahojte
Tak my to máme tiež tak nejak podobne Sofie má 7.týdnů a chodí spinkať medzi 19:00-20:00 budí sa okolo druhej v noci a to pravidelne stým, že kaká jak o život
potom ju nakojím a spinká do tej piatej, šiestej ja sa robím, že spím, ale nezaberá to musím vsať umyjem jej tváričku a ideme do obyváku chvíľu sa obzerá rozprávam na nu a potom o tej osmej zaspí.
No mne sa už nechce si ísť znova lahnúť.
To kojenie raz za noc to je dobré to sa dá tak mi ani tak nevadí, že vstáva tak brzo ![]()
My už asi dva měsíce vstáváme mezi třetí a čtvrtou a to když není venku z postýlky strašně křičí. Je to blázinec ![]()
Holky, malej mi teď asi poslední týden vstává v 5 ráno
Dřív vydržel spinkat do 6 nebo půl 7, ale teď už to nevydrží…Kolem 7 si sice ještě tak na hodinku zdřímne, tak jdu s ním, ale už to nedávám…
To že se kojí co dvě hoďky v noci - sem si celkem zvykla, spí se mnou v posteli, tak to není taková hrůza, ale na budíček v 5 fakt nemám…
Máte nějaké rady, nebo fakt jen čekat, že se to zlepší? Díky! ![]()
@cucik14 nezlepší
ten už asi nikdy nebude spávat do 8. Mi syn taky tak vstával a vstává furt, bude mít 3. Naštěstí jak odpadlo noční krmení, bolest u zoubků tak celkem i spím.
Pro mě je nejdůležitější, když se probudím první, třeba i v těch 5. Ale jak mě vzbudí on, jsem na facku celý den. ![]()
@cucik14 Co zkusit black out závěsy, aby jste měli hodně tmu? Myslím, že ho budí světlo. Mě do dcerka taky dělá, vstává teda kolem 6, ale po tom, co k ní v noci vstávám třeba 6×, je to na mě taky moc.
@kve-tinka No nepotěšilas mě
On bude asi ranní ptáče, dáváme spát nejpozději ve 20hod. a to už je hotový a ráno v 5 už vyspinkaný do růžova
Přes den spí třeba 4×, ale to jsou max. půl hodinovky. Má 4 měsíce ![]()
Nám pomohla změna denního režimu. Večer jde spát až kolem 21:30 a spí do sedmi i déle
když chodil spát ve 20:00, tak taky strasil v pět a to já teda nedávala
@cucik14 mozna se to zlepsi, mozna ne. Nam maly vstaval do 1 roku ve 4 rano. Pak to posunul do 5 a asi ve 2,5 letech uz jsme toho meli plne kecky a posunuli mu vecerni usinani. Ted ve 3 letech chodi sice spat o pul 11 vecer, ale rano spime alespon do 7
Je to nespavec od narozeni no. A to jsme zkouseli fakt vsechno. I ty zatemnovaci zavesy jsme nakoupili, nechali rano urvat (coz se nepodarilo a rval hodinu v kuse, pak jsme to zabalili). Holt mu staci spanku malo. Ale tvuj je jeste malinky, klidne se to jeste muze zmenit. Spanek se meni pry do 2 let, pak by se mel tak nejak ustalit.
@cucik14 Mám dvě ranní ptáčata, když vydrží do sedmi, je to svátek nebo jsou nemocní. Je jim 13 měsíců a 3 roky. Každý z nich měl období, kdy vstával mezi 5-6 ranní.
Nicméně počítám, že až budou muset vstávat do školky/školy, budu je lámat z postele heverem.
@marfra o půl 11
tak to já budu radši ráno vzhůru, než mít dítě tak dlouho vzhůru a nemít večer klid na film, večeři, manžela,…no cokoliv.
@kve-tinka no jasne, tak kazdemu vyhovuje neco jineho no
My se radeji vyspime rano. To vstavani ve 4-5 rano nam nevyhovovalo. Byli jsme s manzelem akorat oba nervni, podrazdeni, vytoceni…Takhle jsme spokojeni vsichni.
Vecer se maly zacne kolem 10 chystat do postylky a usina tak kolem te pul 11. My chodime spat potom tak kolem 12. Vecerime vsichni kolem 7-8, film teda nestihame, spis jen serialy
a i sami sobe se stihame venovat
Ale od zari pujde maly do skolky, tak pocitam, ze se mu usinani treba o hodinku posune zpet, aby rano vstaval driv.
V pet? To je dobry ne? ![]()
meli jsme obdobi, kdy vstaval ve ctyri!!! Den co den! Nepomohlo nic, dat pozde spat, zatemnit, unavit. Proste ranni vnitrni budik je presnej. Postupem casu se to meni, jsou dny, kdy ted dava i sedmou, pul osmou. Radim se s tim smirit. Nikdy!! Nespal vic jak do pul devate. Vcetne dnu kdy jsme cely den venku, jde spat v deset vecer a podobne.
@cucik14 No a jak spí potom přes den? Třeba naše je 2 hodiny vzhůru a zase musí spát. Takže tipuju, že je to jen období, ale je spáč, takže jak ubyde denního spaní, tak bude spát víc ráno.
@Svistice To je přesný, sousedka říkala, že děcka ráno tahá a nemůže je dostat z postele a o víkendu vstávají o čtvrt hodiny dřív, než by museli v týdnu ![]()
Mě vstavani v 5 nepřijde zas tak moc katastrofální. Malej má rok a vstává okolo 5:30. Někdy dříve, někdy později. Navic ted, kdyz se uz brzo rozedniva se to da zmaknout
v zime, jak byla do 8 tma to bylo jine kafe
A chodí spát každý den ve 20:00, přes to vlak nejede. Dávat spát dítě ve 23 hodin jen abych si ráno prispala
každého věc, ale já radši obetuju svoje pohodlí.