Poslední tři týdny se mi v noci budí každou hodinu a půl

5732
2.3.09 18:32

Poslední tři týdny se mi v noci budí každou hodinu a půl

Ahojky.Mám pětiměsíčního chlapečka.Poslední tři týdny se mi v noci budí každou hodinu a půl na kojení.Přitom od narození krásně spinkal až do rána.Zkoušela jsem přikrmovat kaší i UM,ale odmítá jíst jak z lžičky,tak z lahve.Vždycky ječí jak tur a nevypije vůbec nic,jenom z prsa,kde toho večer moc není…děkuji za rady papa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2771
2.3.09 18:50

Ahoj Danuško,
já sama mám sice dnes skoro už šestiletého předškoláka, ale nedá mi to a musím reagovat. Na období, které popisuješ si pamatuju. Problém je, že mimča mají v šestém měsíci(tedy od ukončeného pátého měsíce) věku tzv. růstový spurt a tak mají větší apetit. Já jsem to osobně přežila a v tomto období kojila co to šlo. Pokud nemáš dost mléka přirozeně, tak bude miminku muset stačit to co v prsou máš. Je pravda, že bych mimču nabídla eventuelně i z láhve. Třeba nepohrdne. V každém případě vydrž :)
 LuckaH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.3.09 18:54

Zkouší to na tebe - jestli kápne nebo jestli nekápne. Je blbost přidávat na noc UM, naopak bych doporučovala zcela utnout noční kojení - ale pokud jsi útlocitná maminka, co miminku ráda ve všem vyhoví, neuděláš to :)
Tuhle diskusi přesunuji do Když děti nespí - a tu, kde budeš řešit zrušení nočního kojení po hodině (ať teď nebo za rok) tam dej taky. V neplodnosti působí trochu provokativně.

Prostě mimčo zkouší, zda bude kojo vorze noční vyžíračky ledničky…

L.

PS: Diskusi ještě přejmenuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
2.3.09 18:58

Děkuji za radu.Asi to budeme muset nějak překonat,protože lahvičku fakt nevezme,stejně jako dudlík…už se úplně bojím příkrmů,to bude boj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.3.09 19:09
Danuška23 píše:
Děkuji za radu.Asi to budeme muset nějak překonat,protože lahvičku fakt nevezme,stejně jako dudlík…už se úplně bojím příkrmů,to bude boj :D

Nemusí být, dvě ze tří holek mám bezdudlové, všechny kojené a přikrmy byly bez problémů. Jen pít něco jiného než MM se učily celé měsíce, to boj byl. Ale naučily se všechno - jen teda ani jedna nejedla skleničkové, vařila jsem doma. Ale nebylo to nic složitého - zvlášť s tyčovým mixérem.

Hoddně štěstí - a s tím nočním kojením mi věř - v půlroce všech jsme zavedly kojo jen jako jídlo, mimo měly k dispozici jen lahvičku - kojila jsem je do roku a třičvrtě (teda El ještě kojím) a neznám nevyspání nebo cpaní se pod mámino tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
2.3.09 20:13

Danuško..já ti teda moc neporadím…jen tě utěším,že jsme na tom byly…no vlastně jsme..stejně… :wink: Kaši na noc teda sní,ale přijde mi to horší než lepší…budí se ještě víc.Jako by byla zase moc nacpaná.....

Lesi - prosím tě a jak jsi odnaučila od nočního papu? To jsi prostě nedala?Nebo se ti přestali budit sami.....Já se snažím taky ,aby neměla prso na hraní,ale na jídlo…Přes den je to o.k,ale v noci…HRŮZA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.3.09 20:17
akinorev píše:
Lesi - prosím tě a jak jsi odnaučila od nočního papu? To jsi prostě nedala?Nebo se ti přestali budit sami.....Já se snažím taky ,aby neměla prso na hraní,ale na jídlo…Přes den je to o.k,ale v noci…HRŮZA…

No, nedala - většinou jsme vstaly a šly jsme fungovat do kuchyně. U Ady a Ely stačilo jen pár nocí - ale Pepinku jsem nechala pěkně rozjet, stahovala jsem to snad dva měsíce… Je to boj, ale vítězství je sladké.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
2.3.09 20:25

Tos jí vyndala třeba ve 3 ráno,šla si s ní hrát a pak znovu spinkat a bez prsa? :o

Promin za ty blb otazky.. :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.3.09 20:44

Většinou ve dvě. A šly jsme zdobit perníky, bylo před vánocema.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
2.3.09 20:52

On je Martínek dost žravý miminko.Ve čtyřech měsících měl 7850 g.Přes den je to v pohodě,ale ta noc to je katastrofa.Mám ho u sebe v posteli,protože tak aspoň trochu spím.Dám mu prso a on se obslouží sám.Doufám,že se to zlepší nebo mě asi trefí.Přes týden jsem na to sama,protože manžel se vrací jen na víkendy.Takhle budu za chvíli jak zombii.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
2.3.09 21:09

My to měli podobné. Prostě mu večer nestačilo mlíko, tak místo posledního mlíčka dostav v 7 večer kaši a vydržel až do 3, pak dostal mlíčko a vydržel do 7 do rána. Ale nepotěším tě, slastné období trvalo asi měsíc, teď poslední týden je vzhůru už v 11 a pak do 4, každou hodinu ale třeba i jen 20min. Hrůza. Snad to jsou jen zuby a brzy to přejde.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.3.09 21:13

Danuško bohužel já teda mám jinou zkušenost, Karolí mi dělala přesně toto co píšeš v noci přesně 2týdny,když ji bylo 5,5měsíce jen já jsem kojila každou hodinu
Po druhém týdnu jsem už doslova padala na pusu, tak jsem zašla k doktorce do poradny, a zvážila mi malou a zjistila že nic nepřibrala od poslední kontroly, tak jsem začala přikrmovat UM a potom na noc Kaší, hned byla Karolí spokojená.

Taky to může bý tím , jeslti malýmu se nechystají první zoubky, a tím se budí a co jiného než prso ho uklidní

Jak jsem začala Káje dávat UM a přikrmovat ji, a zároveň jsem ji kojila byla hned lepší, shodou okolností jsem už musela přestat kojit ze zdravotních důvodů, ale to je jiné povídání :?
Ake jakmile jsem přestala kojit v noci ,tak malá začala spávat po 2týdnech celounoc ,jde spinkat v 20:30h a spí až do 7h,

Takže vydrž, a nebraň se ho přikrmit, já vím že nechce vzít láhev ale nějak se to zvládne, anebo v noci mu prostě to prso nedat ale to je ta horší varianta, já to zkoušela a Kája měla takové hysteráky pláče že hrůza, opravdu měla hlad :? ale nevím že by to byl sprut v noci, to se mi nezdá :?

Tak se drž :wink: jo a Kája je taky nenažránek, má v půl roce 9,5kilo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
2.3.09 21:16

Přidáváme se. Už asi měsíc jedeme noc co noc po hodině nebo dokonce hodině a půl. Zavedly jsme i kaši NA DOBROU NOC a je to stejné. Nemyslím si, že by Terka chtěla žužlat prso. Vždycky se vzbudí (někdy s pláčem a prdíkama) napije se a jde zase spát. Netrvá to dlouho, ale tahá při tom pěkně a mně se dělá aspoň dost mléka. Říká se že je v noci nejkvalitnější, takže o něj svoji šestikilovou prďolku nechci ošidit. Je fakt že to nevyspání se je hroooooznýýýý. Jsem protivná, unavená, zelená v obličeji a brzy unavená, ale když si uvědomím, jak Terinka rychle roste, tak si říkám, že těch pár nocí jí obětuju. Nevím, možná dělám chybu protože jsem prvomatka, ale co u příštího mimi budu chytřejší. A na spaní se chystáme v roce použít Estvillovu metodu když bude pořád špatně spát. Tak snad se toho dočkám a nebude potřeba. Pořád se utěšuju že to s věkem bude lepší a je to jen zase ten spurt. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 21:18

ty Danuško - nevím jestli správně, ale napadly mě zoubky.
A tím prsem si možná ulevuje dásničkám. Možná -třeba to zase příští týden přestane.
Nám zoubky zlobily (nekojily jsme) v intervalech (jako asi každého).
Sice teda tak, že 14 dní v noci řev, týden klid, 14 dní řev a tak různě, a trvalo to měsíc a půl, než se ty zuby vůbec prořezaly (začlo to právě v 5. měsíci)

Pokud to nejsou zoubky a je to hlad, a nechce lžičku - tak to jsem dala šťávu z jablíčka (doktorce jsem to musela zamlčet, ale malá tu lžičku bojkotovala šíleně a my jako nekojení jsme museli chtě nechtě prostě ve 4 měsících přikrmovat, takže jsme „oproti tabulkám“ prostě začli se šťávou z jablíčka.
Na tom se to naučila z tý lžičky aspoń cucat, pak jsem ji postupně nalákala na hotovou mrkvičku od Hippu a pak už se to lepšilo, pak už jedla zeleninu a přesnídávky.

At se brzo zase vyspíš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
2.3.09 22:12
Lesina píše:
Většinou ve dvě. A šly jsme zdobit perníky, bylo před vánocema.

Lesi -dík…tak to jsi dobrá…tohle bych nezvládla..jsem hotova po ránu,na tož vstát v noci a fungovat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí