Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To byla zase noc,dneska to snížil na hodinu a v půl třetí se rozhodl,že jako se spát nebude.Uvařila jsem mu UM,snažila se mu to vecpat,ale bez úspěchu.Nakonec jsem mu musela dát prso a po hodině usnul a za další zase vzhůru.Zajímavý je,že když jsem mu dala kaši,tak mu poprvý chutnala,snědl ji celou a ještě by chtěl a druhý den mi nevzal vůbec nic a začal hledat prso..Jakmile jsme se zbavili tříměsíční koliky,tak nám začne tohle.Zoubky to nebudou on nebrečí,řve jen když se mu snažim vnutit něco jinýho než moje mlíko…se z něj asi picnu ![]()
My jsme měly noc taky po hodině. Ale pozor od jedné do půl čtvrté my Terezka dala chvilku na vyspání. Ovšem předtím to byl děs. Od 12 do 1 jsem jí uspávala - křik, pláč, vztekání se, ale povedlo se. No a ve třičtvrtě na 1 jsem jí dala do postýlky a v 1 se Terezka protáhla jako že je vyspinkaná a začala se odkrývat a rozbalovat. Takže jsme si daly další kolo uspávání. No a v pět to samé. Chjo. Prsa mám celá vyždímaná jak jsme se v těch pět uspávaly, takže se jdu honem dolít.
Už aby to bylo za námi. Navíc se naučila, že takhle v noci se chce kojit se skrčenýma nohama. Takže leží na kojo polštáři jako skrčenina. Ale aspoň si u toho mačká a hřeje bříško o mě. To že mám omačkaný břicho od jejích kolen je vedlejší. ![]()
Koukám,že se nás ty naše zlatíčka rozhodli tyranizovat.Přes den je takovej miloučkej,pořád se směje.Akorát se nesmím vzdálit z dohledu.To je potom pláče… ![]()
Přidávám se
Já jsem od narození malou kojila každou 1,5-2 hodiny. Ve dne v noci. vystupňovalo se to tak, že teď jí dám po koupání prso a pustí se až v 6,30 ráno. Takto nám to trvá už pár měsíců. Já mám odrovnaná záda, 20 kilo dole, jsem nevyspaná, ale malá je spokojená. Jsem prostě blbá. Nemůžu ji nechat brečet. Trhá mi to srdce. UM nebo kaší to neřeším. Ona má to prso na noc místo dudlíku. To jsem si na sebe ušila pěkný bič!!! Ale co…ono to jednou skončí a ještě budu ráda vzpomínat…
Hlavní je zachovat si veselou mysl - ta je (jak známo) půl zdraví ![]()
Stalo se mi něco podobného - dítě, které od narození spalo nejméně 4hod. v kuse /a to jen asi dvě noci po příchodu z porodnice, pak normálně 6hod./, tak v osmi měsících začlo dělat psí kusy a déle jak na hodinu a půl nezabralo. Spala jsem s ní v pokojíčku, no spala, to ani moc ne
, kaše nepomáhala, spíš mi přišlo, že to bylo jen horší a jednou jsem vytuhla v ložnici s tím, že se v noci přestěhuju a s naprostým zděšením jsem se probudila v 8 ráno, že dítě je mrtvé, vylítla jsem jak ďas a na chodbě mě chytil manžel, že mám být v klidu, že jí byl kontrolovat už několikrát a že dýchá. Spala 12hodin v kuse!!!! Tak jsem se odstěhovala do ložnice a od té doby to bylo normální. Prostě jsem jí budila, nebo znervozňovala svou přítomností ![]()
U nás dnes po týdnu výrazné zlepšení. V sedm jsem dala kaši v deset se napil čaje, v pul 2 se zavrtěl a cucnul si čajíku, v pul 6 si dal mlíko (to měl ale pěknej hlad!) a pak ještě do 6.40 usnul. Pozitivní bylo, že pokaždé hned usnul, žádný vztekání a ni povídání. Kéž by mu to vydrželo. Strašně ale slintá, každý den musím dát čistý polštář a prostěradlo , dásně nahoře nalité ale zub nikde!
Tak ať vám to vydrží a zoubky nebolí ![]()
(My jsme dnes s Haničkou opět strávily celou noc v pevném spojení - prso celou noc v její pusině. Vím, že to je špatně, ale já to nedokážu ji nechat brečet …)
asi jsme to zakřikli. ![]()
Dnes jsme měli od 22h do pul 1 houpavou - taky nemám sílu ho nechat plakat v postýlce - navíc se otočí na břicho a šprajcne si nožičky mezi tyčky a je hotovo - musím ho jít vyprostit a když ho položím na záda zpět tak začne cirkus. Pak naštěstí usnul a spal do 4 a pak v pul 7. Dopoledne zato spal 2.5h.
Jak já bych spala.
No musíme to vydržet, snad se to zlepší. Tak na tebe julje myslim a držim tobě i sobě palce.
Ahoj, tyhle období častého kojení máme doteď. To je furt něco - koliky, spruty, očkování, zuby, … Někdy je to nekonečný, ale vím, že tohle období zase skončí a bude se budit jen jednou nebo dvakrát.
Lesino, klobouk dolů, já bych do kuchyně v noci ani nedošla, natož abych v ní něco dělala ![]()
HOlky, mám podobný problém…po nemoci malá přestala spát, najela jsem na metodu vyřvání… za týden jediný pokrok, spí do půlnoci, pak dám kojení a už to jede… po hodině vzhůru.
Zaujala mě metoda jít pryč, možná ji taky budím svou přítomností. To asi vyzkouším.
Jen bych chtěla vzkázat holčinám, co mají prso místo dudlíku - raději ne. Já takhle nachala dudlat syna téměř do dvou let - typický závislák, terorista a matka hlupačka - a odrovnala mu přední zuby sladkým MM… takže i proto chci dceru odstavit z nočního kojení co nejdřív, ale zatím se moc nedaří
NiKi
Holky, tak já jsem zvítězila!!!!! Zvítězila nad svojí hloupostí a nad závislostí své dcery na mém prsu. Klasika - obrnila se, dala si panáka a nechala vyřvat. Chodila jsem k ní v těch intervalech podla pana Estivilla a asi po 4 dnech mi začala spát tak, jak jsem si představovala. Takže V 19h uspím u prsa, přenesu do postýlky, při čemž ani nekvikne a chrupká si klidně dál až do 4 h. To si ji dám zase k sobě do postele, aby se najedla, ale už nemám sílu ji zpátky přenášet do postýlky, takže v 7h se probudíme tak, že se na sebe usmíváme, obě spokojené a vyspané.
Chce to fakt pevné nervy a manžela někde hooodně daleko. Hlavně na těch chlapech to totiž vázne. Nejsou s to se obrnit a vydržet ![]()
Tak hodně sil!!!!
Ahoj! Jak uz tu nekdo psal - zkousi jestli neco kapne, ja prestala s nocnim kojenim uplne a zacala jsem ho na noc krmit Hajajou od Hami, kase je sytejsi, takze pocit hladu jen tak neprijde a maly spokojene spal a budil se az nad ranem. Je to asi trochu tvrde receno, ale je dobre, kdyz si zvykne, ze na noc proste jen lahev a nic lepsiho nebude…
To jsem ráda, že nejsem sama. Náš brouček to taky začal ze dne na den praktikovat. A přesně okolo 5,5 měsíce. Zkoušeli jsme všechno možný a nic nezabírá. Když mu nedám mlíko, tak řve a řve a řve a pak už jen kňourá a kňourá a nedá se to vydržet. když vidím ten náš uzlík, jak je nešťastnej, takže prostě jedeme dál podle něj… Snad to někdy přejde. Jako magickou hranici jsem si dala jeho 3. narozeniny:-)))
Páni, tak to chce určitě pořádnou výdrž, 3 roky bych to asi nezvládla, ještě že ten náš rošťák se nechá obalamutit tím hajajou ![]()