Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky.
A nebude to zoubkama? Zkoušela jsi prstem projet její dásínka? Většinou to tak bývá, že děti přes den dobrý, a v noci to řádí. Tak jsem to měla já i se Šimonkem.
Zoubky mě taky napadly, od 5.měsíce má 2 dole,tak sleduju denně jestli se neukážou horní a nikde nic. A jak dlouho to u Šimonka trvalo?
Marika
No to už si přesně nepamatuju. Já jsem si koupila v lékárně takovou tinkturu na znecitlivění zoubků a od té doby to bylo lepší. Já jsem ho ani nekojila, takže dostával na noc o trošku víc Sunaru, natřela jsem mu ty zoubky a je teda pravda, že spal v noci trochu klidněji. A hlavně jsem se vyspala já. Přes den mi to nevadilo, ale hlavně aby byl klid v noci, co?
Ale určitě bych zkusila tu tinkturu, protože si myslím, že to jsou zoubky. Hele a uršitě si strká plno věcí do pusy, že jo? A taky slintá co? To by fakt byly příznaky zoubků.
Ahoj, nejste v tom sami. Náš malej se budí kolem půlnoci a i když s manželem děláme co můžeme: Na střídačku chováme, hladíme, dáme si ho k nám do postele, dokonce i mlíko mu už někdy dáme, jak jsme bezradní (UM), tak v kuse řve a řve, je to jak záchvat, vůbec nemůže přestat a po shruba dvou hodinách usne vysílením. Nechápu to, kdybysme si ho nevšímali, tak chápu, že bude tak hrozně plakat, ale my jsme u něj… No a pak ještě vstane ve čtyři ráno a už nespí…
Myslím, že to budou zuby. Určitě si pořiď ten gel na zoubky. My jsme měli Babydent, ten je bez předpisu a zabral spíše přes den, když plakal po obědě, nebo u uspávání večer. Když se vzbudí s pláčem v noci, tak nám teda nepomáhal. Ale paní nám v lékárně říkala, že už ho nevyrábí. Nechám si předepsat od doktorky Calgel, prý je dobrý. Chce to prostě vydržet. Je to náročný, ale není to napořád, si říkám. Tak hodně sil ![]()
No právě,kdybych k ní nešla,tak se nedivím,že tak řve..slintá už od 3.měsíce,mažu Calgelem a dávala jsem i homeopatika,ale nic nepomohlo.. že by to trvalo tak dlouho?Ty dva dole vůbec neplechu nedělaly..Magi taky přeji pevné nervy!
Holky…tak jste měly pravdu…Pořádně jsem koukla do pusiny u okna a má tam nahoře bílou čárečku…doufám, že se brzy prořízne..druhá 1 asi bude hned následovat, že? Moc moc všem díky Marika
ahoj,nechci te strasit ale myslim ze zubama to neni kdyz ti rve uz tri mesice:(tak dlouho zuby nerostou.Spis si z tebe dela dobry den a tim ze ho vyndas z postylky a chovas to jeste zhorsujes.Kazdopadne dej vedet jak dopadlo:)drzim palce a spi celou noc
No, teď je jisté, že se klube zub
Ale je fakt, že co se vzbudí, tak nosím, sice pár min. znovu dám bdělou do postýlky, pak buď usne nebo řve..je možné, že vyžaduje v noci nošení???? celkem jsi mě nahlodala..Marika
no me to delala prave kvuli kojeni,budila se kazde dve hodky:(,tak jsem rekla dost,a jeste me poradily at ji ani nevyndavam z postylky.Tak abych mela jistotu ze to hlady neni,nacpala jsem ji vecer kasi a pak kdyz zacla jecet,lehla jsem si vedle ni(postylku jsem mela az u postele)a jen ji drzela za rucku(ona to stejne nechtela,vzteky).Za dva dny byl klid a spi celou noc:)..a k tem zubum,male kdyz rostly tak byla uknourana a oplakana i pres den a ne jen v noci.Jo a zkus dat panodol detsky,to maly pomahalo na zoubky okamzite:)
Ahoj holky. co mam delat? pred 2 mesici jsme se s manzelem prestehovali k jeho rodicum. udelali si svuj vrsek. ja jsem tehotna skoro 7 mesic a manzel kdyz neni v praci, tak je s kamaradama, nebo v hospode. ja uz jsem na neschopence. ani by me to tolik nevadilo, jenze bydlet tu s jeho rodicema je proste za trest. manzemkuv bratr je autista. porad jen rve a do neceho mlati a jeho rodice se neustale hadaji. porad je v baraku nejakej hluk a me uz z toho zacina hrabat. dnes jsme meli jit s manzelem posedet s kamaradama. jenze ja nakonec nesehnala hlidani pro syna a jeho rodicum sem rikat nechtela, protoze jeho tata prsel dom oyralej jak prase uz v 7 vecer a ona byla nasrana. takze i kdyz se mi to nelibilo, tak sel manzel sam. sel uz v 8 a jeste se porad nevratil. jeho rodina se mi zdala byt normalni az co tu bydlime, tak je to jak za trest. jsem tak nastvana, ze to snad neni mozny. jak se mam chovat az dojde domu? cely tyden mel nocni, takze jsem tu porad sama. kdyz nepocitam prcka.
Ahoj, a kdyz jste bydleli sami bylo to jine? ja nevim, ale takove bydleni za takovych podminek ja bych dlouho nezvladla. promluv si s manzelem, ze to takhle nejde
O tom uz jsme mluvili. jeho samotnyho to stve. kdyz jsme bydleli spolu v byte, tak to bylo jiny. jenze ted jsme se vzali a hned prestehovali a on se uplne zmenil. vzdycky sme vsude chodili spolu, ted jde radsi sam.
Rika mi ze sem tehotna a ze v hospode nemam co delat. ach jo. me uz to tu fakt nebavi.
Ahoj,mam 7.mesicni holcicku,kt. řádí v noci,od konce 4.měsíce se budí co 2 hod.na kojení, před týdnem jsem se rozhodla nedat prso, budí se pořád, řve i když chovám, dnes ječela od půl 1 do 4,pak usla vzbudila se o půl 5,to jsem nakojila a čekala,že to dospíme..ale je od 5.30 vzhůru a vesele si povídá..Já už nemůžu, spím v noci v kuse max.1,5 h.,zrovna u toho pláču,mám 42 kg:-( Vím,že jí nic nebolí, zkoušela jsem i stát jinde…