Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Šla bych bydlet jinam…pidibyt pořád lepší, než tchánovci nad hlavou ![]()
Jo a manželovi bych řekla, že s tu připadám jak v alkoholické léčebně, když tchán i on se věčně ožírají, a že mi divně cuká z břiše a nejspíš budu muset až do porodu do špitálu a on bude muset hlídat malýho, ať se na to připraví
No ja nevim, ale chlap snad vedel co ma za rodice, ne? A do toho privest tehotnou manzelku mi prijde minimalne prapodivne
a co delat? Odstehovat se. Nicim jinym se to nevyresi ![]()
J8 bych s rodiči nebydlela, pokud by to nebylo nutné (v případech kdy jsem ochotna vzít rodiče na stará kolena k nám). Takže bych se odstěhovala, tohle nebude dělat prostě dobrotu nikdy. No a taky si říkám, že na zimu těhotná aby lítala po večerech po hospodách, to je taky divné. Vy byste se měli odstěhovat, a ty bys měla chodit tak přes en s kamarádkama po kavárnách, cukrárnách. Já jsme teda chodila občas do hospůdky, ale až v létě na zahrádky. V zakouřené hospodě s pupkem bych si připadala divně. Byla jsme jednou, a to na vánočním večírků s lidmi z práce, a to jen chvíli. Vážně nemáš nějaké kamarádky, že byste se vypovídaly přes den někde přecejen v příjemném prostředí?
Takže tvůj manžel je kopie jeho tatíka? Buď s kamarády nebo v hospědě a tatík se vrací v sedm večer nalitej… Pěkný vyhlídky do života
Nikdy bych nebydlela s rodici ani svymi, ani manzelovymi. To radeji startovaci byt
. Ja nevim, ale.vska je to vseobecne zname, ze tohle je na prd, tak proc to mladi delaji
? Znam. velmi malo rodin, kde to klape…a to si navic treba mysli zenska, ze je to super, ze ma doma rodice, ale chlap pak za rohem rekne, ze je to des
. Ani se nedivim…najdete si svoje bydleni, jste dospeli, ne male decka abyste bydleli s rodici. Taky by mi tva situace vadila.
Taky myslím, že jiné řešení, než odstěhovat se není… Taky bych s rodiči ani tchánovci nebydlela, bohatě mi stačila zkušenost, když jsem byla dítě a bydleli jsme s babičkou…
Ano, určitě existují rodiny, kde to funguje, ale já žádnou takovou neznám.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. co mam delat? pred 2 mesici jsme se s manzelem prestehovali k jeho rodicum. udelali si svuj vrsek. ja jsem tehotna skoro 7 mesic a manzel kdyz neni v praci, tak je s kamaradama, nebo v hospode. ja uz jsem na neschopence. ani by me to tolik nevadilo, jenze bydlet tu s jeho rodicema je proste za trest. manzemkuv bratr je autista. porad jen rve a do neceho mlati a jeho rodice se neustale hadaji. porad je v baraku nejakej hluk a me uz z toho zacina hrabat. dnes jsme meli jit s manzelem posedet s kamaradama. jenze ja nakonec nesehnala hlidani pro syna a jeho rodicum sem rikat nechtela, protoze jeho tata prsel dom oyralej jak prase uz v 7 vecer a ona byla nasrana. takze i kdyz se mi to nelibilo, tak sel manzel sam. sel uz v 8 a jeste se porad nevratil. jeho rodina se mi zdala byt normalni az co tu bydlime, tak je to jak za trest. jsem tak nastvana, ze to snad neni mozny. jak se mam chovat az dojde domu? cely tyden mel nocni, takze jsem tu porad sama. kdyz nepocitam prcka.
kdyz te tam nechal i kdyz vi jake to tam mas tak je to vul.
No ja bych do takoveho prostredi dite snad ani nechtela privest ![]()
Proc jste sli bydlet k rodicum? Kvuli financim? Trvala bych na odstehovani, tohle nebude fungovat…a dite tam taky nebude mit zrovna priklad do zivota…a modlila bych se aby muz od otce nezdelil sklony k alkoholu ![]()
Tak hodne stesti!
A to není všechno, paní to stejné vložila i do diskuse o akčních cenách plenek
![]()