Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jdu pro radu. Naše čtyřměsíční madam se už asi měsíc v noci budí co dvě hodiny, někdy častěji. Je stále plně kojená. Vyzkoušela jsem jí večer uvařit výluh z vloček, vůbec to nezabralo, spíš jí to dodalo energii, jen já už jsem „vysátá“. Chodí spát kolem 8 h, první kojení je kolem 10-11 h večer a pak už se intervaly zkracují. Nakojím jí, položím a většinou hned usne. Vstává mezi 5-6 h, prostě si začne v postýlce „vyprávět“. Na zoubky máme Calgel, ale ty jí teď podle mě netrápí. Nevím, jestli už jí nestačí mléko ode mě. Máte nějaké návrhy nebo ozkoušené kaše, po kterých dítko spalo?
Přes den spí dopoledne asi dvě hodiny a odpoledne spí dvakrát, asi tak po hodince a půl (někdy spí jen jednou, ale i 3h vkuse).
Předem děkuji za konstruktivní rady, spánku zdar ![]()
@Anonymni píše:
Ahoj,mam 7.mesicni holcicku,kt. řádí v noci,od konce 4.měsíce se budí co 2 hod.na kojení, před týdnem jsem se rozhodla nedat prso, budí se pořád, řve i když chovám, dnes ječela od půl 1 do 4,pak usla vzbudila se o půl 5,to jsem nakojila a čekala,že to dospíme..ale je od 5.30 vzhůru a vesele si povídá..Já už nemůžu, spím v noci v kuse max.1,5 h.,zrovna u toho pláču,mám 42 kg:-( Vím,že jí nic nebolí, zkoušela jsem i stát jinde…
Ahoj popisujes přesně mou situaci se synem ma necelých sedm měsíců. Jsme zoufalí doma všichni protože v noci prostě křičí. Nemá ani slzu jen prostě vykriuje nechce spát otáčí se lóži po postýlce. Dcera (11) už ve škole padá na hubu a ja jsem přes den takřka nepoužitelná. Vyřešili jste to nějak?