V noci nespí

P.
2302
4.2.09 09:37

V noci nespí

ahoj, mám 5m holčičku, dřív přes noc spala hezky, max. 2× se budila,na jídlo a vetsinou hned po tom i zas odpadla, spala 20,00 - 7,00. cca uz mesic nam odpadne sice v 19,30, ale uz ve 22,30 se budi a pak to tak jde co hodinu, nebo i 2-3, dle nalady asi :-) ani nijak nerve, jen se mele, nemuze zabrat, i se na me usmeje, asi by si hrala nebo se chovala a mazlila, nevim, ale je to des…nemeli jste toi taky nekdo, prejde to zas brzy? :-))) doufam, ze je to jen nejaky prechodny obdobi..zoubky to nejsou, v puse nema nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4332
4.2.09 09:53

Ahojda!

Přesně vím, o čem mluvíš … máme koukám skoro stejně staré dítka … taka se některé noci (čím dál častěji) prostě vzbudí a nemůže spát třeba 3-4 hodiny … zato ráno to dospává …
Takže bohužel neporadím, jenom abys věděla, že v tom nejsi sama … a ještě zkoušela jsem si ji nevšímat - řev … pomáhá jenom dát si ji vedle sebe do postele a držet ji - buď za ruku, nebo dát ruku na hrudníček - prostě snažit se ji udržet v klidu, jinak se ten bdící interval hroooooozně natáhne …
Budu tady sledovat, jeslti ti dá někdo nějakou radu, která se osvědčila…

Hodně trpělivosti ti přeju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
4.2.09 09:55

nápodobně :-))) ale musíme si říkat, že to není na věky…snad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
4.2.09 10:02

Ahoj holky, tak my jsme měli to samé v 5měs.zlom a prostě nechtěla spát. Nakonec to dopadlo tak že jsem si ji vzala k nám do postele a tam spinkala, vždy se napila (tak 2× za noc) a spala dál. Spíme od 19,00 do 6,00. Před týdnem manžel onemocněl a ona musela do postýlky už tam spinká týden a jen jednou v noci řvala asi 1,5hod.pak jsem ji dala napít (protože byla její doba) a hned usnula. Tak doufám že nám to tak půjde dál. Držím vám pěsti ať to brzo přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3828
4.2.09 10:42

Přidavám se k vám k ostatním a to jsou malému 4 měsíce. Usne tak kolem 20:00 a pak se vzbudí v 23:00 a pak už se budí co hodinu pak co půl až je to co 10 minut. Furt se mechlí, kňourá atd. Příjde mi to že nemůže usnout na tvrdo a je to o nervy. Jen doufám, že čím bude starší že to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
4.2.09 10:50

holky, a kolik vam naspi pres den? nam tak 3-4 hodky.a vecer od 18,30 cca uz pobrekava zase unavou…rikala jsem si omezim denni spani, aby ji neoc zbylo na noc, ale to by s ni bylo pres den k nevydrzeni…rvala by!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
4.2.09 12:03

P. … nepřemáhej její únavu ve dne … navíc si nemyslím, že by spala nějak moc, jak píšeš … pokud ji budeš nutit být vzhůru, tak bude večer ještě unavenější a ještě hůř bude spát - mám to bohužel vyzkoušeno … no, prostě jsem se smířila s tím, že mussím vydržet, až z toho vyroste, chichichi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
4.2.09 12:26

Tak my to máme doma taky. Jsem tak trochu ráda, že nejsme jediný kdo takhle ponocuje. Manža už Terku podezříval, že je hyperaktivní, když nemusí spát. Včera jsem zjistila, že má Terezka trochu vidět po stranách zoubky - dvojky, tak snad je to ono. Už 4 dny takhle nespíme a já jsem stráááááááááášně protivná a dokonce mě už i bolí hlava jako střep. O kruhách pod očima jako mrtvola ani nemluvím. Jen tiše doufám, že ty zoubky vylezou co nejdřív a my zas budeme spát jako dřív. Mudr. říkala, že je to holt věkem, že prostě se jí třeba nashromáždí prdíky a v tu samou dobu se probudí, ale Terezka prdíkuje, takže tím to není. Už aby to bylo za námi. Držím vám palce ať z toho máte taky zoubky jako my a brzy to přejde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
5.2.09 11:19

tak já se přidávám a asi moc nepotěším…taky to takhle máme a bohužel to pořád nepřestává..i když jsou dny,kdy se vzbudí třeba jen dvakrát za noc,ale pak jsou dny,kdy je to i šestkrát a někdy si dá třeba ve dvě v noci dvou hodinovou přestávku od spaní…jinak večer chodí spinkat kolem jedenácté a ráno to dospává někdy i do devíti..zkoušela jsem všechno co se dalo a nic nepomáhá..
neporadila jsem,ale doufám,že pomůže i to že v tom nejste sami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
5.2.09 17:39

Re: V noci nespí

P. píše:
ahoj, mám 5m holčičku, dřív přes noc spala hezky, max. 2× se budila,na jídlo a vetsinou hned po tom i zas odpadla, spala 20,00 - 7,00. cca uz mesic nam odpadne sice v 19,30, ale uz ve 22,30 se budi a pak to tak jde co hodinu, nebo i 2-3, dle nalady asi :-) ani nijak nerve, jen se mele, nemuze zabrat, i se na me usmeje, asi by si hrala nebo se chovala a mazlila, nevim, ale je to des…nemeli jste toi taky nekdo, prejde to zas brzy? :-))) doufam, ze je to jen nejaky prechodny obdobi..zoubky to nejsou, v puse nema nic…

No mi mala nespala nikdy. Budila se co pul hodiny hodne dlouho. Ted uz se to lepsi. Ale i ted ve vice jak dvou letech se budi dost hodne. A place. Tesim se az se nekdy vyspim celou noc. To bude asi az odejde z domu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
5.3.09 14:18

Ahoj.To já se přidávám taky.Malej byl od narození zlatíčko.Spinkal šest až sedm hodin v kuse,pak kojení a vstávali jsme až kolem půl osmý.Teď kojení každou hodinu a půl a v šest vyspáno.Taky doufám,že se to brzy zlepší.Už nevím co s ním…Večer zkouším dokrmovat,ale budí se pořád…asi je to kolem toho 5 měsíce nějaký začarovaný…přeji všem pevný nervy a ať nás mrňousci nechají vyspat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
5.3.09 23:06

kočky a kolik vám ratolesti vypijí přes den? My jsme měli jen krátké odbodobí nespavosti, asi týden, než jsem zjistila, že se přes den málo najedl a v noci jeho organismus myslel, že ještě dostane. Neplakal, nechtěl ani jíst, ale jakmile jsem trošku přidala (každé krmení, ne jen večer), zase se to srovnalo. Pět měsíců je období dalšího spurtu, třeba je to tím. Každopádně držím palce vám i sobě - vám aby to brzo přešlo a sobě, aby nás to nepotkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5850
24.2.13 11:35

Ahoj holky, pokusím se oživit téma.
Malé bylo 6měsícu a od té doby šílený zvrat. Jak jsme měli krásné zaběhnutý režim, tak ten je pryč. Usínala vždycky sama, nikdy mě k tomu nepotřebovala, nemusela jsem jí huštat, ani s ní uléhavat ani jí nijak utěšovat, prostě po koupeli ve 20:00h. vždycky hned usla. Ted je to boj, jak v noci tak přes den. Usne maximálně v ruce, nebo při mé přítomnosti, jinak je řev. Do 6.měsíce krásně spinkala, v noci se budila 2× na jídlo a to hned po něm zase usla. Ale odbyl 6.měsíc a neskutečnej zvrat. Režim žádnej, sama neusne, a když už usne, tak je za chvíli zase vzhůru. Za noc sice 2× jí ale po jídle je 1,5 -2h. vzhůru a to nemluvím o tom jak se budí co hodinu na dudlík :zed: :zed: Když je vzhůru tak ale nepláče, ze začátku vypadá že chce spát, protírá si očka, otáčí se na bok, zavře oči ale po 5vteřinách sebou cukne. Tohle se opakuje do té doby než se na spaní prostě vyprdne. Začne sebou šít a smát na celé kolo a evidentně by si po chvíli chtěla hrát, má energie za dva. To se ale nedá říct o mě. Nevím, zoubky to asi nebudou, nemá ani oteklé dásně. Koukám, že tyhle zlomy jsou asi normální, chtěla bych se proto zeptat těch, kteří si tím prošli taky, kdy toto období zhruba odezní a dítě bude v noci zase spokojeně spinkat??? Díky moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.2.13 11:46

U nás se to taky zlomilo kolem 6. měsíce. Do té doby spal od 20:00 do 8:00… V 6 měsících zvrat, budil se 3× na jídlo minut a do toho 1× za noc hodinový řev po jídle, protože neusnul. Před usnutím večer taky scény, odpoledne/dopoledne totéž.
Přiznám se, že jsem na to šla drsně, protože jak jsem polevila, tak se to zhoršovalo. Když vstával co 30 minut, tak jsem řekla dost. Přestala jsem v noci kojit a dostával UM, ale maximálně po 3 hodinách, když se probudil dřív, tak jsem si ho vzala k sobě a utěšovala ho, ale nedala. Večer jsem ho nechala v posteli a chodila za ním. Nejdřív jsem chovala a dávala uklidněného do postýlky. Pak jsem u něj byla a hladila ho a postupně jsme se vrátili k samostatnému usínání (s kolotočem a medvídkem). Ale bez řevu to nebylo - byla to má variace na vyřvávání. V noci jsem si ho vzala do postele a když byl uklidněný, tak šel k sobě. Nehráli jsme si, nerozsvěcovala jsem, šeptala jsem, mluvila jsem minimálně a hlavně jsem se snažila, aby se „nebavil“.
Odpoledne jsme chodili ven v kočárku, pak bylo vedro, tak jsme s řevem naučili i spaní v postýlce přes den. Nikdy neřval víc jak 3 dny po sobě a nikdy neřval vyloženě hystericky, spíš jen že se mu to nelíbilo.
Co děláš, když nespí? Není po očkování?
EDIT: Je mu 15 měsíců a spí 20:00 - 6:00 (UM) - 9:00.

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
24.2.13 12:29

U nás byl zvrat asi ve 4. měsíci.. Předtím malá usla už v 9 a spala tak do 8. Vzbudila se na jídlo každé 4 hodiny a pak spala dál… A od té dobi se budí co 3 hodiny, chodí spat mezi 11 a 12 večer. V 5 ráno se třeba vzbudí a směje se a chce si hrát. Ale za 1,5 až 2 hodiny usne pak sama..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510