Vteřinové lepidlo a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
29.12.07 02:03

Jste cvoci všichni :)

I já byla u Adly dost opatrná, u Pepi už míň a s Elčou mám zážitek, že jsem někdy v květnu tahala kolečkové brusle z krabice, že si s Adlou půjdem zabruslit… Vůbec mi nedošlo, že mám pupendo :o Až když po mě manžel divně koukal…

Takže třetí těhotenství na vás, ženské ;)

L.

PS: Malinko závidím ten natěšený začátek maminkovství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.12.07 08:11

:lol: Lesino, teď jsi mi připomněla jak Petr Rychlý kdysi říkal v televizi:
První dítě: při hlídání volat kdykoli je problém. Holčičky chodí zá:,–(ně v
růžovém, chlapečci v modrém.
Druhé dítě: při hlídání volat jenom v případě, že teče krev.
Třetí dítě: i chlapeček může vlastně chodit v růžovém…
jo jasně je to velká nadsázka, ale vystihuje to podstatu věci! :wink:

:lol:
no jinak holky lososa jsem já osobně jedla jenom vlastnoručně upečenýho, takže doufám bez listerie :lol:
příště si rozhodně dám i tu tresku.
Ono je totiž taky někdy těžký, když člověk čeká první dítě, vyznat se ve všech těch šíleně chytrejch radách, který na nás koukaj z různejch časopisů pro maminky, normálních časopisů a příruček.
Přiznam se, že časopisy typu Maminka jsem četla půl roku, pak mi šla hlava kolem, a už radši po nich nesáhnu.
Vystačim s takovou tou klasickou knihou „o matce a dítěti“, jinak člověk pak už opravdu začne fanfrnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.12.07 08:39

je pravda, že když se k prvnímu dítěti přidruží další, je už méně času na přemýšlení o věcech, které potom ostatním připadají jako malichernosti.
Ale na druhou stranu to prvotěhulím nelze vyčítat.
Lepší desetkrát nesnís něco, co by stejně neuškodilo, než jednou udělat něco, co uškodí. hezký den

• Citovat
  • Upravit
andela
29.12.07 10:43

Já jako fakt nikoho nechci urazit nebo rejpat .. ale nedá mi to.
To myslíte vážně že jste (nejen zakladatelka) řešili v těhu takový blbosti? 8O Teda kapka lepidla na ruce … :D :D :D

Pitrisku - No to právě takovýhle blbosti jako časopisy pro maminky a pod. nesmíš číst. Teda já po takovejch věcech nikdá nepátrala, v knize jsem si četla pouze jak se vyvíjí miminko, kolik váží ci už má a nemá a pod. mě by nenapadlo řešit jestli mi ublíží kapka lepidla, nalakovaný nehty, barva na vlasy ..... dokonce jsem do odpadu sypala i ten sajrajt granulovanej na čištění. Sežrala jsem kde co a neřešila … :wink:

• Citovat
  • Upravit
29.12.07 11:01

No právě andělo

Mi to taky připadá uvalené, protože si myslím, že právě tím strachováním a stresem tomu miminku ubližujete víc než blbou kapdkou z lepidla. Pořád se třást jestli to co jsem snědla mu neublíží mi prostě příjde divné. Spíše by to chtělo optimismus a užívat si těhotenství než zbytečně řešit blbosti a nervovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.12.07 12:22

Já lepila v těhu taky a na ruce mi to samo skončilo taky - neřešila jsem to vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
30.12.07 13:31
pitrisek píše:
ještě Ti teda musim připsat, že jsem tehdy zaslechla v televizi, že požírání ryb jako treska atd. (klasický filé) může zvýšit riziko alergie, ale naopak že třeba losos to snižuje, takže filé letělo do koše a hned se kupoval mraženej losos…

A co zbytečně zmařený život té tresky 8O :roll: :? ?

Lesino - jsi mi úplně připomněla paní v tramvaji, kterou jiná maminka požádala o pomoc s kočárkem, a ona na to s kyselým výrazem „no ale já doufám, že se mi nic nestane, jsem totiž gravidní“ :D . Břicho neměla žádné a ten strach jako na jednu stranu by se dal chápat, na druhou stranu až bude těhule s druhým a dalším, tak si na to může vzpomenout :lol: . (Já jsem zvědavá, až budu HODNĚ GRAVIDNÍ :lol: , jak mi lidi budou dobrovolně tahat ten kočár sami a já jen přihlížet :twisted: … a to teda upozorňuju, že jsem na sebe extra opatrná a kdyby mi odmítli pomoc, počkám na další spoj, sama kočár s dítětem nakládat nebudu ani omylem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.07 19:33

Lentilko,
na tresku jsem v tu chvíli kašlala, mám alergii na prach, roztoče, plísně, kočky a některý antibiotika, a promiń - když si někde DVAKRÁT vyslechneš v SAMA DOMA (který už taky nesleduju), že treska zvyšuje riziko alergie, tak ji nejíš. Jestli jsem ji tehdy vyhodila, to ti opravdu už nepovím, jsou to čtyři roky zpátky. Letěla do koše jsem myslela metaforicky, možná to sněd manžel, ale nebudu lhát, že si to pamatuju.

Mimochodem -měla jsem tenkej pupečník, malá kvůli tomu po narození byla hypotrofická, podchlazovala se, neuměla jíst, a od narození má kvůli tý hypotrofii problémy s očima. Ženská vedle mě měla tenkej pupečník taky, ale dítě normální váhy. To si potom sakra vzpomeneš, když ženský vedle Tebe na pokoji řekne sestra „vy máte tenkej pupečník, nedivte se, když jste KUŘAČKA“ - a já kuřačka nebyla, a jako čerstvá prvorodička jsem začla přemejšlet, jestli to nemělo ňákou příčinu.
Jestli mělo nebo nemělo, to v žádnym případě ani nenáleží tedy někomu aby to řešil (maximálně mně)

Kaculině jsem chtěla vyjádřit svoji podporu, s tím, že některé těhule jsou zkrátka prdlý - já se k nim počítala taky.

Já bych se zase mohla hodně chechtat, že moje kojící kamarádka se bála dát si na hlavu vodičku proti padání vlasů s odůvodněním, že kojí.

Tak doufam že ten posměšnej tón vyrušíte.

Kaculino Tobě přeju příjemnej konec těhotenství, nestrachuj se. čus
nepřihlášená pitrisek

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.12.07 19:36

čertíku bertíku,
a Ty se už jdi prosímtě ventilovat někam jinam, pokud nechceš poradit, a těhotná jsi jak myslím nebyla. Ačkoli Ty budeš vlastně úplně v pohodě, viď - pokud se Ti ovšem nevyskytne nějakej opravdovej PROBLÉM - to potom rázem změníš tón!
Pokud ovšem nejsi přestrojenej chlap.
 nazdar

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.12.07 19:41

Mimochodem

• v době, kdy jsem já byla těhotná, tak mojí kamarádce, kterou jsem znala od dětství, se narodilo miminko s těžkou vrozenou vadou, kterou našli až v 8. měsíci. Když jste vy sama ve 3. měsíci, tak to vopravdu -ČERTÍKU BERTÍKU - optimismu nepřidá!!
    Potom jsem děvčata opravdu řešila i ty okapy a lak na nehty, nepřeju vám, aby vám vaše kamarádka tři dny po porodu poslala tak děsnou sms, jakou jsem tehdy dostala já!
    Pak se mi vopravdu netěhulkovalo a nejuchalo dobře!
    A to jsem si nevymyslela, abych tady dělala dojem, bohužel je to pravda.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.12.07 19:43

omlouvam se, že jsem psala anonymně. ježiš a už zase píšu anonymně.
Pardon ale prostě mě to vždycky při kliknutí na odpověď odhlásí…
nevim.
pitrisek

• Citovat
  • Upravit
30.12.07 19:44

Milá anonymní,
přestrojenej chlap byho mohla být, ale bohužel nejsem. K tomu mi chybí nádobíčko.....
A jestli čteš pozorně, tak nechápu, kde bereš tu jistotu, že jsem nikdy nebyla těhotná :! :! :!
Já mám alespoň nick a neschovávám se za anonymní :!
A co se týče tématu, nevím co bych více napsala…celkem chápu, že hormony jsou pěkné svinstvo, ale strachovat se kvůli každé hlouposti je asi zbytečné. Pak by totiž bylo úplně nejlepší všechny těhotné zavřít do nějaké kostky nebo koule se sterilním prostředím a dávat jim jen „zaručeně zdravá a neškodná“ jídla.
To by potom v 99% nehrozilo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.07 19:46

Omlouvám se za to anonymní, psala jsem odpověď, ale mezi tím ty jsi poslala tu svlou. Pitrisku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.07 19:49

A mám pocit, že už to tady několikrát proběhlo. To že se tak strachuješ ti rozhodně nepomůže ke zdravému dítěti. I narkomanky ho můžou mít zdravé. A ty si s nějako kapkou lepidla hlavu asi nelámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
30.12.07 19:57

čertíku,
ty jsi tak rozčertěná, že sis to asi nedočetla do konce, viď.
Jsem pitrisek, můžeš mi poslat soukromovou zprávu, můžeš si mě dohledat v historii, za nic se neschovávám, ale prostě mě to pořád ODHLAŠUJE-
to jsem tam jasně napsala.
Jestli jsi byla těhotná nebo ne, to neřeším, ale jsi sarkastická,a nejen tady. dál jsem se nedočetla, promiň, neboť jsem se už fakticky ale taky rozčertila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí