Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechci zpochybňovat to, co píšeš a hlavně je to teda úplně jedno
, ale jsi si jistá? Ježíškovo mamina se tak přece taky jmenovala a to žila nějakej pátek předtím
Ale tys to asi myslela jako tady u nás, viď… Každopádně se tím nenech odradit, ta knížka fakt stojí za to.
@Ukulina píše:
Ten jsem četla kdysi před sto lety na pokračování v Sedmičce pionýrů či čem. A milovala jsem to!
Tak to já jsem v Mateřídoušce milovala Švandaluzii ![]()
Ale to je jen nostalgický návrat do minulého století
![]()
Robin - od Frýbové
O mé rodině a jiné zvířeně - Durrel
vše o zvěrolékaři - Herriot
To je tak co mě jako první napadlo, moc ráda se k nim vracím.
@carry Jsem si jistá, „Ježíškovo máma“ se sice tak jmenovala, ale právě proto se to jméno dlouho u nás nedávalo, bylo příliš posvátné. Stejně tak jako se nedává třeba jméno Ježíš. Až v době baroka se prosadila křestní jména Marie a Josef.
Ale jo, přečtu si to, dokud je léto.
@Ukulina Jo, Tajný deník Adriana Molea, nevycházelo to ve 100+1?
Tak za me klasika- Pan Kaplan ma stale tridu rad, u toho jsem se fakt nasmala
A kdyz je tady tolik vyzdvihovany ten Bocek, jdu si hned zjistit, o cem to je ![]()
@angellik23 Myslím, že celkem oblíbené jsou knihy od Stephena Clarke. Pro mě jako oddychovka také dobrý.
@Cuarentena píše:
@Ukulina Jo, Tajný deník Adriana Molea, nevycházelo to ve 100+1?
Bylo to určitě v dětském časopise, který měl čtvercový formát. Asi ne Sedmička pionýrů. Já fakt už nevím. Taky tam vycházeli Návštěvníci, myslím.
@KlaraBoch Ano, Pan Kaplan, to je taky velká legrace! A já se vždycky směju u Betty McDonald - Morová rána, u nás to asi vyšlo v rámci knihy Co život dal a vzal. Sestra Žulové oko atd. ![]()
@KlaraBoch Pan Kaplan je úplně nejlepší knížka
Mám ji i v angličtině, je to jiné, ale taky sranda.
@Cuarentena Ještěže tolik neznám historii
, tedy jen v tomto případě, jinak bych Tvé znalosti mít chtěla.
@lenna1810 taky se chystam ji precist v Aj, ale vim, ze si to tak nevychutnam, kdyz tam jde hodne o ty slovni hricky
![]()
@petra_dwo Taky zbožňuju knížky od Zdeňka Šmída, a to nejsem vodák ani horal
. Četla jsem je snad stokrát a pořád se k nim vracím.