Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat :nemáte některá typ na nějakou vtipnou knihu u které jste se opravdu zasmály a odreagovaly? Sháním dárek pro známou a pak ještě kamarádce k promoci a nic jiného mě nenapadá. Díky
Jednoznačně Poslední aristokratka od Evžena Bočka + její pokračování. ačkoliv recenze nic moc, u mě a mých kamarádek hit letošního léta. Od tý doby, co jsem jí objevila, už jí snad četli všichni v okolí a každej jí doporučuje dál. Je to hodně lehký čtení, člověk to má za 2 dny přečtený, ale smála jsem se celou dobu nahlas.
To je těžký, záleží taky co mají rády. Třeba já miluju knihy od Zdeňka Šmída, ale ty jsou hlavně pro ty, co to prostředí, o kterém píše, znají. Pro vodáky Proč bychom se netopili, pro turisty Proč bychom se nepotili, pro milovníky Norska Za písní severu, má knihy i o Aljašce, Borneu, jižní Americe.. Ale chce to nějak propojit s tím, co ta dotyčná zažila, jinak je to „jen“ kniha. Jinak mě v poslední době docela pobavila kniha Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Je to něco na způsob Forresta Gumpa. Stařík všude byl, všechno zná a ovlivnil světové dějiny. Neřvala jsem při tom smíchy, ale četlo se to pěkně. Takže kdyby kamarádka měla ráda historii, můžu doporučit.
@Ukulina píše:
Poslední aristokratka od Evžena Bočka
Jsme se hezky shodly ![]()
@angellik23 Souhlasí s tím Bočkem, je to trilogie, zatím vyšly dva díly (Poslední aristokratka a Aristokratka ve varu) a je to perfektní, fakt vtipné.
EDIT: než jsem dopsala svůj příspěvek, tak mezitím naskákala další doporučení na tuto knihu, to jen potvrzuje dobrou volbu ![]()
Příspěvek upraven 13.08.14 v 13:11
@carry píše:
Jsme se hezky shodly
Ano! Je to knížka, u které se opravdu člověk směje nahlas. Ke konci už mě to tolik nebralo, ale doporučuju.
@angellik23 kamarádka mi zrovna včera vyprávěla o knize Mizerná karma, prý se u toho dost nasmála a já miluju knihy od Monyové. ![]()
@Ukulina @Meha @carry Taky jsem chtěla napsat Poslední aristokratku. Mám to půjčené od táty, že je to legrace. Ale zasekla jsem se hned na začátku, kde se psalo o třech Mariích v historii rodu. Rozčílilo mě, že ve 12. století se jméno Marie nedávalo a prostě jsem se šprajcla.
Ale když se oprostím od těchto malých nedokonalostí, je to určitě vtipné letní čtení, trošku mi připomíná Saturnina.
@jancakral píše:
Dětská, ale nasmála jsem se, Tajný deník Adriana Molea
Ten jsem četla kdysi před sto lety na pokračování v Sedmičce pionýrů či čem. A milovala jsem to! ![]()