Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych oživila tuto diskuzi, mám to trošku složitější. Mám roční dítě, žiju s přítelem který není otec dítěte, poslední dobou není vůbec doma, chodí z práce až večer, pořád někde lítá, pro svoji rodinu by se rozkrájel, a já jenom sedim doma a věčně čekám až se příjde najíst! Např. dnes končí v práci o dvě hodiny dýl pak se nažere a jde do hospody.. Nechodí do hospody často, ale doma není věčně a když už je doma tak sedí u PC. Kvůli tomu že to není otec mého dítěte se bojim cokoliv říct. Můžu to říkat milionkrát že na mě kašle, ale jediný čeho docílím je že je nasranej a já si připadám jako náká histerka! Jak to mám řešit když se s nim nedá mluvit?
@Anonymní píše:
Ráda bych oživila tuto diskuzi, mám to trošku složitější. Mám roční dítě, žiju s přítelem který není otec dítěte, poslední dobou není vůbec doma, chodí z práce až večer, pořád někde lítá, pro svoji rodinu by se rozkrájel, a já jenom sedim doma a věčně čekám až se příjde najíst! Např. dnes končí v práci o dvě hodiny dýl pak se nažere a jde do hospody.. Nechodí do hospody často, ale doma není věčně a když už je doma tak sedí u PC. Kvůli tomu že to není otec mého dítěte se bojim cokoliv říct. Můžu to říkat milionkrát že na mě kašle, ale jediný čeho docílím je že je nasranej a já si připadám jako náká histerka! Jak to mám řešit když se s nim nedá mluvit?
A proc s nim teda jsi??? ![]()
@Denis11 píše:
A proc s nim teda jsi???
Ono je to mozna slozitejsi a tohle se lehce rekne. Zakladatelka muze mit ruzne duvody, at uz financni nebo kvuli diteti, kteremu nechce vzit dalsiho tatinka…tim nechci rikat, ze by s nim mela zustat, to urcite ne, ale najit silu odejit muze trvat dyl a ja doufam, ze zakladatelka tu silu najde…pokud partner odmita o problemech diskutovat, je to vzdy zacatek konce…
Tak neseď doma, nečekej na něj a už vůbec mu nedělej večeři..zajdi aspoň ke kamarádce na kafčo a nejlépe tak, aby tě doma nenašel, až se vrátí, bude koukat kde má večeři a ženu ![]()
A proc s nim vlastne jsi? Me by takove chovani tedy vadilo. Hodne stesti
Já…asi bych se s ním rozešla. Určitě seš fajn žena a najdeš si lepšího. držím Ti palce ![]()
Hezké názory, ale já nejsem zakladatelka pouze jsem tuto diskuzi obnovila. Já s nim jsem protože ho Miluju, jen netuším proč se někdy chová tak že mu na nás nezáleží… Já od něj nechci odejít jen chci aby si nás začal všímat víc.
Říkám to jako chlap nerad, ale ten člověk je duševně nevyzrálý. Každopádně bych ale ještě nelámal být ženskou nad tím hůl, zkusil bych psychologii a strategii kompromisu. Pokud chodí rád do hospody, tak je na něj na místě otázka, kam to ti jeho hospodští kumpáni vesměs dotáhli (=vesměs nikam) - a zda to tam tedy jako chce dotáhnout taky. A pak nastavit nějaká pravidla, pokud možno kompromisní, aby měl pocit, že si něco vydobyl i pro sebe. Např. 2× týdně „volný večer“, + max. 2× do měsíce bianco večer - občas se vyskytne zkrátka „veledůležitá akce“, kde 25letý chlap musí být, a nemá smysl, mu v tom bránit. Na tak mladého člověka mají stále dost velký vliv vlastní rodiče, takže i když je to trochu podpásovka, doporučuji diplomaticky využít i jejich služeb, ať mu občas udělají kázání a propláchnou hlavu rozumama (ne ale otevřeně, na to je každý chlap alergický) - určitě je i jejich zájmem, aby synáček spořádaně vedl rodinu. Však on vpadne do lajny…