Žena s dětmi v tísni - poraďte, prosím...

9
23.4.11 10:24

Zena s detma v tisni hleda pomoc

Co mam delat,kdyz me manzel nechal s detmi bez penez a zadluzil nas. Odcizil auto,ktere bylo napsane na me a havaroval s nim. A neukazal se uz 7 mesicu a ani nema zajem o deti a placeni uctu nechava na me. Jsem zoufala, nemam na pravnika penize. Dekuju za jakoukoliv uzitecnou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
23.4.11 10:26

jít to oznámit alespoň na Policii a poradit se s nima co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
23.4.11 10:29

to je potřeba znát víc podrobností… pracuješ? kolik máš dětí? jaké bydlení?

• Citovat
  • Upravit
9
23.4.11 10:48

Ahoj mam tri deti, dve z prvniho manzelstvi,ktere nebylo lehke pro me, byla jsem psychicky tyrana a nemela dobrou pravnicku.Diky me sestre jsem to nevzdala, ale diky neschopnosti pravnicky musim dotet platit pujcku na byt. Druhy manzel byl ze zacatku vpohode, ale pozdeji zacal pit, hrat automaty, nepomahal mi s nicim, jenom se valel v posteli a nakonec me zacal hrube urazet pred detmi a lidmi. Odjel treba na 14 dni za praci a nenechal mi penize na jidlo pro deti a pro me, ale dulezitejsi jsou pro me deti,ja jist nemusim.Dekuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.4.11 10:55
Marie12 píše:
Ahoj mam tri deti, dve z prvniho manzelstvi,ktere nebylo lehke pro me, byla jsem psychicky tyrana a nemela dobrou pravnicku.Diky me sestre jsem to nevzdala, ale diky neschopnosti pravnicky musim dotet platit pujcku na byt. Druhy manzel byl ze zacatku vpohode, ale pozdeji zacal pit, hrat automaty, nepomahal mi s nicim, jenom se valel v posteli a nakonec me zacal hrube urazet pred detmi a lidmi. Odjel treba na 14 dni za praci a nenechal mi penize na jidlo pro deti a pro me, ale dulezitejsi jsou pro me deti,ja jist nemusim.Dekuji za pomoc

ziadas o peniaze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.4.11 10:55

Jeste chci ric, ze pracuji.Neni to dobre placena prace, ale zivi nas. Hledam si jinou a lepe placenou praci a chci se prestehovat.Lide tady tu dokazou byt docela neprijemni, jak k detem tak ke mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.4.11 10:59

A obrátila si se na nějakou organizaci, která ti může pomoct? Přidělili by ti i právníka, takže bys nic neplatila. Řešíš to přes sociálku, policii apod?
Ono se sice tady na tom portálu pomáhá, ale ne takhle přímo. Většinou se posílají věci a pokud peníze, tak to jde přes nějakou organizaci. Zkoukni nějaké diskuse.
Nechci tvůj problém vůbec zlehčovat, ale to bych tady mohla napsat taky, že potřebuju pomoct (ale nesměla bych tu být tak profláklá :mrgreen: ).
A ještě k tomu, když si diskusi zakládaja jako úplný nováček. Nezlob se, neznáme tě, nemůžeme posoudit jestli to, co říkáš (zatím si moc podrobností nenapsala) je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
23.4.11 11:00

myslím,že peníze ti asi nikdo z nás nepošle… tedy alespoň za mě. Život není lehký pro nikoho,kdybys žádala o balíček jídla,tak bych pomohla…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
23.4.11 11:01
lemaz píše:
A obrátila si se na nějakou organizaci, která ti může pomoct? Přidělili by ti i právníka, takže bys nic neplatila. Řešíš to přes sociálku, policii apod?
Ono se sice tady na tom portálu pomáhá, ale ne takhle přímo. Většinou se posílají věci a pokud peníze, tak to jde přes nějakou organizaci. Zkoukni nějaké diskuse.
Nechci tvůj problém vůbec zlehčovat, ale to bych tady mohla napsat taky, že potřebuju pomoct (ale nesměla bych tu být tak profláklá :mrgreen: ).
A ještě k tomu, když si diskusi zakládaja jako úplný nováček. Nezlob se, neznáme tě, nemůžeme posoudit jestli to, co říkáš (zatím si moc podrobností nenapsala) je pravda.
:mrgreen: jj kdo z nás vydělává peníze snadno? a koho z nás netíží nějaké problémy…
  • Citovat
  • Upravit
9
23.4.11 11:02

Nezadam o penize, jen rady co bych mela delat. Hledam moc dobreho pravnika, ktery by byl ochotnej pockat s placenim za jeho pravnickou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.4.11 11:04
Marie12 píše:
Nezadam o penize, jen rady co bych mela delat. Hledam moc dobreho pravnika, ktery by byl ochotnej pockat s placenim za jeho pravnickou pomoc.

Myslím si, že třeba „Člověk v tísni“ by ti mohli pomoct. Nebo se zkusit zeptat na sociálce. Holky ti určitě poradí, kde a jak hledat. Existují bezplatné poradny na internetu - myslím, že i tady v poradnách by ti byli schopní poradit, kam se obrátit o pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.4.11 11:07

https://www.emimino.cz/poradny/pravni/

Napiš problém a určitě ti poradí, kam se obrátit. Rozhodně fundovaněji, než my tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
23.4.11 11:13

A právníka hledáš proč? S čím chceš, aby ti pomohl?

Jste manželé, máš požádáno o rozvod? O placení na děti atd atd???

Pokud něco ukradl - tak to běž ohlásit na policii, pokud neplatí na děti, jdi na sociálku a společně se nima domluv, jak postupovat, kam se obrátit, podej žádost o rozvod, vyloučení manžela ze společné domácnosti - to budeš muset prokázat, podejte trestní oznámení.

Na nic z toho podle mě právníka nepotřebuješ. Když už, tak advokáta, který by pomohl se sepsáním rozvodu, ale to se dá taky udělat hravě bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.4.11 11:14

Dekuju za pomoc vazim si toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
23.4.11 11:17
Marie12 píše:
Nezadam o penize, jen rady co bych mela delat. Hledam moc dobreho pravnika, ktery by byl ochotnej pockat s placenim za jeho pravnickou pomoc.

urcite bych to resila pres socialku - upravit peci o deti a i finance s manzelem - pak v kazdem meste maji vetsinou nejakou mistni organizaci, ktera matkam pomaha.. schani jim pravni pomoc zdarma, levnejsi malometrazni bydleni, veci pro deti atd.. zkus se poptat na te socialce nebo primo na urade…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí