Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nekdy cloveku vypne ten zdravy rozum a nervy. Ale po tomto prispevku si myslim,ze dobre rady jsou k nezaplaceni.Dekuju
Marie12 píše:
Co mam delat,kdyz me manzel nechal s detmi bez penez a zadluzil nas. Odcizil auto,ktere bylo napsane na me a havaroval s nim. A neukazal se uz 7 mesicu a ani nema zajem o deti a placeni uctu nechava na me. Jsem zoufala, nemam na pravnika penize. Dekuju za jakoukoliv uzitecnou pomoc.
U většiny místních nebo městských úřadů je sociální odbor a často i právník zdarma.A kdyby ne,tak ti poradî větší město,kde to je.V Praze je to snad na každém úřadě
Už ses obrátila na někoho z rodiny?
Umíš si najít emimino a vkládat příspěvky…nenapadlo tě třeba, na internetu najít nějaká zařízení pro matky v tísni? Kontaktovat a poradit se? Nebo jak píšou holky, kontaktovat sociální odbor? Z pohovky za pomocí emimina toho moc nevyřešíš. Přeju ti hodně síly a štěstí do budoucna.
Příspěvek upraven 23.04.11 v 11:35
Hlavně právníka vůbec nepotřebuješ!
Zajdi na sociálku a tam ti poradí, jak sepsat žádost o rozod, to hodíš na soud, a právníka fakt nepotřebuješ.
Na socce řekneš co a jak, u soudu děti zastupuje právě ta socka, tak jí řekni vše popravdě, nijak ho neštři.
Vše je zadara, právník fakt není potřeba.
Ano obratila matka mi pomaha s moji nejstarsi decerou, ktera studuje na stredni skole.Je v duchodu, takze mi to neni prijemne. Moje nejmladsi sestra mi pomaha financne, ale sama je ted tehotna a to po ni nemohu chtit. Nebydlim ve velkym meste a na vesnici vsichni,kazdyho znaj a hlavne pomlouvaj.
Marie12 píše:
Ano obratila matka mi pomaha s moji nejstarsi decerou, ktera studuje na stredni skole.Je v duchodu, takze mi to neni prijemne. Moje nejmladsi sestra mi pomaha financne, ale sama je ted tehotna a to po ni nemohu chtit. Nebydlim ve velkym meste a na vesnici vsichni,kazdyho znaj a hlavne pomlouvaj.
To, že tě lidi pomlouvají.....to by asi teď nemělo být pro tebe podstatné, pomluvy byly, jsou a budou.
Rady kam se obrátit jsi tady dostala, více ti asi nikdo nepomůže…a už vůbec ne s lidmi na vesnici.
Myslim si,ze po tezkej praci hazeni hnoje a krmeni 250 krav nemohu ric ani slovo pohovka. Po praci me ceka dalsi prace a pece o deti.A slovo internet a tyto stranky vydim poprvy. Nemela jsem penize a diky me sestre,jeste sem tady a budu bojovat. I tak dekuji za pomoc.
Právník není potřeba.Jako první sociálka kde nahlásíš co se děje,stalo,možná dostaneš pomoc v nouzi a hlavně tě pošlou na správná místa.Tam nejspíš budeš moc požádat o nějaké příspěvky popřípadě o azylovej byt.
Pokud nemáš peníze na bydlení je to jediná cesta.Taky ti určitě navrhnou rozvod,sejmutí dluhu s tvé osoby pokud platíš za někoho.Hodně štěstí
Tak pokud ti nedává 4 měsíce po sobě peníze, tak bys měla podat trestní oznámení, vše nahlásit