Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aglája75 píše:
Jestli ta realita neni bohuzel jen vase.
o tve neschopnosti objektivne nahlednout na jakoukoli situaci svedci tvoje prispevky.
@Clusia Mně zase na střední prudila češtinářka. Musela jsem se jí chodit hlásit do kabinetu, jestli jsem učesaná. A z maturitního tématu mi dala pětku jako skoro jediné ze třídy.
Vtipné, pak bylo číst něco, co se velmi podobalo mojí maturitní práci a co bylo označeno: nedává smysl,(nechce se mi to číst), jako vědecký článek o pár let později. ![]()
@matkabagristy píše:
Vratim diskuzi do reality. Ja byla na koberecku proto, ze jsem se na dite spatne podivala.
Já se obávám, že půjdu na kobereček protože miláček dostal 4- z ohlášené písemky…matka chce svolat třídní schůzky s třídní i s ředitelkou
jsem jak v Jiříkově vidění. Čeho ještě se proboha ve školství dočkáme!!! Je teprve začátek října!
@Anonymní píše:
Já se obávám, že půjdu na kobereček protože miláček dostal 4- z ohlášené písemky…matka chce svolat třídní schůzky s třídní i s ředitelkou![]()
jsem jak v Jiříkově vidění. Čeho ještě se proboha ve školství dočkáme!!! Je teprve začátek října!
musis si zamest pred vlastnim prahem. Predevsim 4- neni znamka. Pak musis mit podlozeno, ze jsi udelala vse proto, aby zak mel moznost zazit skolni uspech. Latku jsi zopakovala. prokazatelne jsi uvedla, ceho se test tyka, kdy se bude psat, nabidla mu doucovani… Tohle vsechno delam a mam klid.
@matkabagristy píše:
o tve neschopnosti objektivne nahlednout na jakoukoli situaci svedci tvoje prispevky.
Jak jinak pani ucitelko… s tema spatnyma si vzdycky spatne rozumim ![]()
@Aglája75 píše:
Jak jinak pani ucitelko… s tema spatnyma si vzdycky spatne rozumim
je mi cti ![]()
@matkabagristy píše:
musis si zamest pred vlastnim prahem. Predevsim 4- neni znamka. Pak musis mit podlozeno, ze jsi udelala vse proto, aby zak mel moznost zazit skolni uspech. Latku jsi zopakovala. prokazatelne jsi uvedla, ceho se test tyka, kdy se bude psat, nabidla mu doucovani… Tohle vsechno delam a mam klid.
Přesně tak. Měla jsem dát rovnou za 5. ![]()
Zakladatelko, já ti to věřím. Protože něco podobného jsem já zažila v 80. letech na střední škole. Tělocvikářka byla něco podobného, navíc zapálená „športovka“ a kdo „nešportuje, je proti nám“…byla jsem malá a tlustá. Vysmívala se mi, parodovala mě, před celou třídou, její láska byla tzv. zánožka na bradlech a gymnastika vůbec…Něco předvedla, a pak použila mě, jako odstrašující příklad - musela se o ty její prostocviky pokusit před ostatními, aby se mi mohli snát. Upřímně jsem ji nenáviděla a přála jsem si v té době, aby zmizela ze světa…Současně to byla naše třídní, takže to bylo ona, kvůli které jsem nikdy nebyla na žádné srazu, protože dodnes nestojím o to, abych ji jen zahlédla, protože se na mě ošklivě podepsala…Už je jí skoro 80 let, stále snad žije, ale věřte, že jí osud potrestal velmi krutě. Když jsem to v 90. letech slyšela, co se v té její rodině stalo, opravdu jsem cítila zadostiučinění…Paradoxě mám mnohaletou kamarádku učitelku, co také má aprobaci na tělocvik, a ta mi potvrdila, že toto chování je stále. Prostě v každém povolání se najde nějaký psychopat a sadista…veterinář, co nemá rád zvířata, doktor, co nesáší lidi, dozorce, co týrá s potěšeím vězně…atd.
@matkabagristy píše:
Vratim diskuzi do reality. Ja byla na koberecku proto, ze jsem se na dite spatne podivala.
Tak tak, když kolikrát slyším u ZŠ, jak se děcka o učitelích / vychovatelkách baví, bych je lískla ![]()
Od mala se snažíme vést naše děti ke slušnosti a úctě, samozřejmě vše má hranici, jasně že jo. Ale aby si považovaly učitele, vychovatele, pozdravily paní uklízečku. Aby poděkovaly, zdravily všeobecně. Když někdy člověk vidí, jak se chová dospělý. Svět se v prd.el obrací 🤷🏻♀️
@Anonymní píše:
Já se obávám, že půjdu na kobereček protože miláček dostal 4- z ohlášené písemky…matka chce svolat třídní schůzky s třídní i s ředitelkou![]()
Maminka dělala v MŠ, strejda učí na 1. stupni ZŠ. Já bych tam nevlezla ani za zlatý prase. Moje mamča už taky ne, ne v dnešní době 🙈
@Anonymní píše:
Přesně tak. Měla jsem dát rovnou za 5.
to by vyreseni problemu vyrazne pomohlo
@matkabagristy píše:
A podívala?
@Zeoli píše:
A podívala?
ano, mam v repertoaru nekolik pohledu, ktere vydaji za tisic slov.
@matkabagristy píše:
ano, mam v repertoaru nekolik pohledu, ktere vydaji za tisic slov.
A je zajímavé, ze ta dítka moc dobře chapou, co jsi tim chtela rict. Pritom oni prece nic nedelaji, ale po spravnem pohledu přestanou ![]()
Vrchol prdlosti naší tělocvikářky ze střední: známkování hodu oštěpem, přičemž postavila dvě skupiny žáků na opačnou stranu hřiště a žáci házeli proti sobě. Asi věděla, že jsou marní a že nedohodí
![]()