Vulgární učitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10029
8.10.22 10:17

I mezi uciteli se najdou cerne ovce. :nevim: Ja uplne nesnasela nektere ucitele na gymplu. Telocvikar byl prase, ohrabaval holky a mel poznamky (kazdy rok se resily stiznosti a stejne mu kazdy rok dali ucit holky :roll: ), chemikar, co ponizoval studenty pred celou tridou, biolog, co se po studentech vozil. No hnus, nadtesti jsem se po prvaku prestehovala a chodila v zahranici na skolu a to bylo uplne nebe a dudy. Ucitele nikdy neresili znamky pred celou tridou, vzdy si brali studenty bokem, zazila jsem i, ze se bez problemu omluvili, kdyz udelali neco spatne. No byla jsem prvni rok jak v Jirikove videni. :lol:
Jinak na druhem stupni jsme meli dva telocvikare, jeden mlatil kluky po hlave tridnici a druhy chlastal. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.10.22 16:38
@Alexandria Nixia píše:
@Clusia Mně zase na střední prudila češtinářka. Musela jsem se jí chodit hlásit do kabinetu, jestli jsem učesaná. A z maturitního tématu mi dala pětkujako skoro jediné ze třídy.Vtipné, pak bylo číst něco, co se velmi podobalo mojí maturitní práci a co bylo označeno: nedává smysl,(nechce se mi to číst), jako vědecký článek o pár let později. :mrgreen:

Tak tady zas prrr. Jestli tim maturitnim tématem je myšlená slohovka z češtiny (nebo nějaká práce na odborný předmět? Ale tam by to asi fungovalo stejně), tak ta je pak u maturit a běžně si je „kontrolují“ předsedové komise (to je člověk z jiné školy), takže zrovna adekvátnost téhle známky je asi úplně nejvíc kontrolovanou známkou v celém školství. A co jsem slyšela, tak zrovna pětky si předsedové komise fakt speciálně kontrolujou, ty si musí učitel obhájit. Takže 5 ze slohovky fakt nebylo na lepší známku než 4-5 (blíž k 5), jinak by se to řešilo. A nechci se tě dotknout, ale nemyslim si, že pokud má někdo 5 z maturitní slohovky, dokáže objektivně posoudit, jaké práce si jsou „velmi podobné“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
8.10.22 16:42
@e-Surfařka píše:
Tak tady zas prrr. Jestli tim maturitnim tématem je myšlená slohovka z češtiny (nebo nějaká práce na odborný předmět? Ale tam by to asi fungovalo stejně), tak ta je pak u maturit a běžně si je „kontrolují“ předsedové komise (to je člověk z jiné školy), takže zrovna adekvátnost téhle známky je asi úplně nejvíc kontrolovanou známkou v celém školství. A co jsem slyšela, tak zrovna pětky si předsedové komise fakt speciálně kontrolujou, ty si musí učitel obhájit. Takže 5 ze slohovky fakt nebylo na lepší známku než 4-5, to si ten učitel fakt musí obhájit. A nechci se tě dotknout, ale nemyslim si, že pokud má někdo 5 z maturitní slohovky, dokáže objektivně posoudit, jestli jaké práce si jsou „velmi podobné“…

Treba na odborne skole predseda (ucitel odbornych presmetu) procte 30 slohovek a objektivne posoudi, zda to splnuje zadane pozadavky? To je dost usmevny.

• Citovat
  • Upravit
2923
8.10.22 17:22
@Yorkmut píše:
Treba na odborne skole predseda (ucitel odbornych presmetu) procte 30 slohovek a objektivne posoudi, zda to splnuje zadane pozadavky? To je dost usmevny.

Asi jsi u moc maturit nebyla, viď? Jinak by ti to tak úsměvný nepřišlo. To, že se předsedové zaměřují na (z hlediska hodnocení) extrémy, je naprosto samozřejmý, předevšim ty pětky. Takže ne, všechny neprojdou důkladně, většinu asi spíš zběžně - ale ono teda hodnocení mimo se pozná i při tom zběžném projetí. Ale pokud jde o pětkové práce, tak ano, konkrétně pětky si rozhodně pročtou. Ty se fakt kontrolují speciálně. Ale můžou si důkladně projít cokoliv, takže ten učitel si fakt nemůže dovolit střelit známku od boku. Protože když na to přijde, tak ji musí obhajovat. Nebo sis nevšimla ani toho, že i během té doby, co student odpovídá, si ostatní členové poroty zatím procházej jeho materiály? Víš, co tam maj času? Takže pětku ze slohu fakt nikdo nedostane neprávem (max třeba 4-5). Pokud má někdo 5 ze slohu, znamená to, že to češtinář vyhodnotil za 5 (potom, co to důkladně zvážil, protože věděl, že pětková slohovka bude kontrolovaná a možná bude obhajovat) a zbytek poroty s tim souhlasil. Ale určitě je jednoduší říct, že učitel si zasedl a ta práce nebyla tak špatná, to jo…A v časácích jsou podobné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
8.10.22 18:25
@e-Surfařka píše:
Asi jsi u moc maturit nebyla, viď? Jinak by ti to tak úsměvný nepřišlo. To, že se předsedové zaměřují na (z hlediska hodnocení) extrémy, je naprosto samozřejmý, předevšim ty pětky. Takže ne, všechny neprojdou důkladně, většinu asi spíš zběžně - ale ono teda hodnocení mimo se pozná i při tom zběžném projetí. Ale pokud jde o pětkové práce, tak ano, konkrétně pětky si rozhodně pročtou. Ty se fakt kontrolují speciálně. Ale můžou si důkladně projít cokoliv, takže ten učitel si fakt nemůže dovolit střelit známku od boku. Protože když na to přijde, tak ji musí obhajovat. Nebo sis nevšimla ani toho, že i během té doby, co student odpovídá, si ostatní členové poroty zatím procházej jeho materiály? Víš, co tam maj času? Takže pětku ze slohu fakt nikdo nedostane neprávem (max třeba 4-5). Pokud má někdo 5 ze slohu, znamená to, že to češtinář vyhodnotil za 5 (potom, co to důkladně zvážil, protože věděl, že pětková slohovka bude kontrolovaná a možná bude obhajovat) a zbytek poroty s tim souhlasil. Ale určitě je jednoduší říct, že učitel si zasedl a ta práce nebyla tak špatná, to jo…A v časácích jsou podobné ;)

Az na to, ze ze slohovek se davaji body ;).

• Citovat
  • Upravit
66815
8.10.22 18:27
@Yorkmut píše:

to az od roku 2011. Predtim se psaly slohovky na znamky, ty byly maturitni komisi k dispozici k nahlednuti. Kdybych dala petku, urcite by to po mne zkontroloval reditel skoly.

Příspěvek upraven 08.10.22 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
8.10.22 18:28
@nuklear90 píše:
Děti nosí z tělocviku trojky, čtyřky, pětky…
Ty musí být velmi sportovně založené. :think:

Já měla trojku z tělocviku a byla jsem na ní hrdá. Na střední teda. Učitelka byla fajn ženská, ale naše sympatie se v tělocvičně rozcházely. Na základce mi učitelka pravidelně dávala dvojku, jelikož nejsem sportovně nadaná a ať jsem se snažila, jak jsem se snažila, tak mi prostě tu dvojku dala už z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
8.10.22 18:30
@matkabagristy píše:
to az od roku 2011. Predtim se psaly slohovky na znamky, ty byly maturitni komisi k dispozici k nahlednuti.

Mela jsem za to, ze esurfarka pise o nynejsi dobe, kdyz uvadi, ze predsedove se zameruji apod. Ze driv byly znamky, vim moc dobre.

• Citovat
  • Upravit
2923
8.10.22 20:52
@Yorkmut píše:

8o Já jsem reagovala na příspěvek, kde dotyčná psala, že měla (z něčeho jako maturitní práce, takže asi slohovky) pětku a pár let na to četla podobnej vědeckej článek. S nádechem toho, že známka asi byla nespravedlivá. Ty se trochu nezajímáš o souvislost, k čemu reaguješ?

Tak jsem ji upozornila, že zrovna 5 ze slohovky být neoprávněná fakt nemůže, protože pětky ze jaksi speciálně kontrolujou (předsedou, komisí). A opravdu si myslim, že člověk s 5 ze slohovky nedokáže posoudit, jaké slohy/články jsou na podobné úrovni, protože ten v té češtině/slohu musí fakt plavat a ty rozdíly prostě nevidí/nepozná.

Že teď se boduje, je skvělý, ale s dotyčnou to nějak nesouvisí. A předpokládam, že systém s bodama bude na stejný způsob - pracím s minimem bodů bude taky věnovaná speciální pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.10.22 20:54
@Yorkmut píše:
Mela jsem za to, ze esurfarka pise o nynejsi dobe, kdyz uvadi, ze predsedove se zameruji apod. Ze driv byly znamky, vim moc dobre.

Psala jsem o pětce ze slohovky. O které dotyčná psala, že ji měla. Kdyby psala o bodech, můžeš s ní řešit body. K těm já nic moc nemam, podrobnosti znam ohledně pětek. Ale dotyčná měla 5, ne málo bodů.

Příspěvek upraven 08.10.22 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
8.10.22 20:56
@e-Surfařka píše:
8o Já jsem reagovala na příspěvek, kde dotyčná psala, že měla (z něčeho jako maturitní práce, takže asi slohovky) pětku a pár let na to četla podobnej vědeckej článek. S nádechem toho, že známka asi byla nespravedlivá. Ty se trochu nezajímáš o souvislost, k čemu reaguješ?

Tak jsem ji upozornila, že zrovna 5 ze slohovky být neoprávněná fakt nemůže, protože pětky ze jaksi speciálně kontrolujou (předsedou, komisí). A opravdu si myslim, že člověk s 5 ze slohovky nedokáže posoudit, jaké slohy/články jsou na podobné úrovni, protože ten v té češtině/slohu musí fakt plavat a ty rozdíly prostě nevidí/nepozná.

Že teď se boduje, je skvělý, ale s dotyčnou to nějak nesouvisí. A předpokládam, že systém s bodama bude na stejný způsob - pracím s minimem bodů bude taky věnovaná speciální pozornost.

no předseda maturitní komise se rozhodně nebude zabývat slohovkou, kterou už někdo jiný ohodnotil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.10.22 21:02
@vokishka píše:
no předseda maturitní komise se rozhodně nebude zabývat slohovkou, kterou už někdo jiný ohodnotil

To vůbec neni pravda, tak nevim, proč takovou blbost píšeš. Ty s těma komisema býváš?

Příspěvek upraven 08.10.22 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
8.10.22 21:04
@e-Surfařka píše:
To neni pravda, kde jsi na takovou blbost přišla 8o? Pětky si prý berou úplně automaticky.

a c o s tím ten předseda asi tak udělá, vždyt je to cizí člověk z jiné školy. On nemá právo přehodnotit známku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.10.22 21:12
@vokishka píše:
a c o s tím ten předseda asi tak udělá, vždyt je to cizí člověk z jiné školy. On nemá právo přehodnotit známku

No právě asi proto tam je ten předseda z cizí školy, aby byl nestrannej, ne? Nebo co jsi myslela, že tam dělá? A proč? Že tam je dosazená figurka bez pravomocí? A myslim, že i s timhle lžeš, protože on právě známku myslim změnit mohl, nebo minimálně tu změnu známky mohl navrhnout a vyvolat tim hlasování nebo něco. Přijde mi, že teda o maturitách absolutně nic nevíš, když napíšeš takovou blbost, jako: „c o s tím ten předseda asi tak udělá, vždyt je to cizí člověk z jiné školy“ 8o Přijde mi, že ti funkce předsedy v tý porotě úplně unikla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
8.10.22 21:14
@e-Surfařka píše:
No právě asi proto tam je ten předseda z cizí školy, aby byl nestrannej, ne? Nebo co jsi myslela, že tam dělá? A proč? Že tam je dosazená figurka bez pravomocí? A myslim, že i s timhle lžeš, protože on právě známku myslim změnit mohl, nebo minimálně tu změnu známky mohl navrhnout a vyvolat tim hlasování nebo něco. Přijde mi, že teda o maturitách absolutně nic nevíš, když napíšeš takovou blbost, jako: „c o s tím ten předseda asi tak udělá, vždyt je to cizí člověk z jiné školy“ 8o Přijde mi, že ti funkce předsedy v tý porotě úplně unikla..

on je tam na ústní část, ne na písemnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati