Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@e-Surfařka píše:
To vůbec neni pravda, tak nevim, proč takovou blbost píšeš. Ty s těma komisema býváš?
no, ja u maturitnich komisi vysedela dulek. Pred rokem 2011 byly slohove prace pripraveny k nahlednuti. Predseda komise tudiz mohl nahlednout, ne zpochybnovat hodnoceni. Od roku 2011 jsou statni maturity hodnoceny body a nebyvaji pri ustni zkouskach k nahlednuti.
@matkabagristy píše:
no, ja u maturitnich komisi vysedela dulek. Pred rokem 2011 byly slohove prace pripraveny k nahlednuti. Predseda komise tudiz mohl nahlednout, ne zpochybnovat hodnoceni. Od roku 2011 jsou statni maturity hodnoceny body. Do roku 2020 byly hodnoceny mimo skoly, texty nebyly pri ustnich zkouskach v mistnosti.
když maturovala moje dcera, tak dokonce část děcek dostala výsledky písemných částí až po maturitních večírcích ![]()
@vokishka píše:
když maturovala moje dcera, tak dokonce část děcek dostala výsledky písemných částí až po maturitních večírcích
je to tak. Jako centralni hodnotitel jsem mela terminy, po mne to nekdo kontroloval. Kdekoli se to mohlo zaseknout i diky technice.
@matkabagristy píše:
je to tak. Jako centralni hodnotitel jsem mela terminy, po mne to nekdo kontroloval. Kdekoli se to mohlo zaseknout i diky technice.
no ten rok kolem toho byl docela humbuk, takže ted už platí, že to musí vědět před ústní maturitou. Dcera maturovala rok, kdy byly palačinky do časopisu ![]()
@vokishka píše:
on je tam na ústní část, ne na písemnou
No samozřejmě, ale u tý ústní ty slohovky byly a on si je procházel a kamarádka vždycky říkala, že pětky ze slohů dává strašně nerada a jenom, když je tam úplně blbě naprosto všechno, že ty pětkový se vždycky zkoumaj, že ty si předseda vytahuje vždycky. Zbytek spíš namátkově. A vsadila bych se, že rozhodně mluvila o tom, že změna známky by možná byla, kdyby komise došla k tomu, že pětka byla neoprávněná. Budu se jí muset zeptat, ale teď jsem jí neviděla už několik let…
Příspěvek upraven 08.10.22 v 21:26
@evajandova píše:
Ahoj, mám na Vás dotaz. Dcera v 7. třídě domů chodívá s tím, že jejich učitelka vulgárně nadává na tělocviku, nejen u holek, ale i u kluků. Například jednou, když se nacházely na chodbě po zvonění, učitelka je měla na začátku hodiny tak seřvat, každé druhé slovo sprosté. A také, když se třeba stane, že nechytnou míč, nebo se netrefí do koše, se jim učitelka vysměje do očí. Nevím jak Vy, ale učitelka, která má být zároveň i výchovným poradcem, co jsem se tak dozvěděla, by se asi měla chovat jinak.Mimochodem, tato učitelka je taky nechvalně známá tím, jak známkuje. Děcka nosí domů samé trojky, čtyřky, pětky. Co si o tom myslíte?
Znám takové osobně. Vždy říkám:" Neřeš to s kamarádkami, ale s vedením školy. Jedna hospitace za rok to nespasí a potřebují zpětnou vazbu."
@vokishka píše:
no ten rok kolem toho byl docela humbuk, takže ted už platí, že to musí vědět před ústní maturitou. Dcera maturovala rok, kdy byly palačinky do časopisu
z palacinek jsem rostla, zadani pro sestaky. I tak to z nekterych skol bylo tristni. Ted uz tam zase maji 100% uspesnost. Pokud jim do toho nezasahne predseda ![]()
@e-Surfařka píše:
No samozřejmě, ale u tý ústní ty slohovky byly a on si je procházel a kamarádka, vždycky říkala, že pětky ze slohů dává strašně nerada a jenom, když je tam úplně blbě naprosto všechno, že ty pětkový se vždycky zkoumaj, že ty si předseda vytahuje vždycky. Zbytek spíš namátkově. A vsadila bych se, že rozhodně mluvila o tom, že změna známky by možná byla, kdyby komise došla k tomu, že pětka byla neoprávněná.
tady je to marne ![]()