Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Kukacka123 píše:
@rena621 v pohodeto planuju, nehorazne se tesime s manzelem
bude to nase prvni (po jednom ZT v 17tt), tak si uzivame moc, ze je vse v poradku (tuk tuk tuk)
My ted druhe
15t. Uzivejte je to makacka ale stoji to za to ![]()
Já bych si určitě pořídila Hacku, při pozitivním tehotenskem testu
![]()
Nejlepší věc na mimino!
@rena621 píše:
My ted druhe15t. Uzivejte je to makacka ale stoji to za to
Uzivame si moc, ja jsem zacatek 29tt
uz se na to zlato maly tesime moc
tak preju, at jde vse v pohodicce ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky maminky:-) prosila bych o radu ohledne par veci pro miminko… jestli si myslite ze je neco z toho zbytecnost nebo jste to naopak vyuzilijako prvni premyslim o koupi vibracniho lehatka…libi se mi ze bych do toho mimco dala kdyz budu napriklad varit a on na me muze cucet:-) dale hnizdecko do postylky coz mi prijde jako prakticka vec mimco bude ve stisnenejsim prostoru a je to podle me i bezpecne. Dale stelirizator.. na lahle siditka atd… je teda docela drahy ale zas je vse sterilizovane do chvilicky a vejde se tam toho spousta
a dale lehatko do vany
kupovat samotnou vanicku mi prijde zbytecne ale i to lehatko vyjde nad 500 kc nejmene a vys. Vsechny tyto veci jsou docela nakladne tak chci znat nazor maminek abych zbytecne neco nekupovala… i kdyz samozrejme vim ze je to individualni ale tak po te prakticke strance by jsme se mohli shodnout
a pokud je jeste neco co jste si koupili a s mimcem vam to hodne pomohlo klidne piste..jako prvorodicka ocenim jakoukoliv radu.. jinak miminko bude cervencove:-) dekuji
Tak vibrační lehátko je podle mě fajn věc, využívala jsem ho plně a dodnes ho máme v obýváku na sezení pro nejmenší
. Lehátko do vany jsem měla, ale použila jen jednou, špatně se mi s dítětem manipulovalo, když v něm bylo, lepší bylo ho správně držet a pohoda, takže to je za mě zbytečnost. Sterilizátor bych taky nekupovala, stačí prolít vařící vodou podle mě, takže taky zbytečnost. S hnízdečkem nemám zkušenosti, ale pokud bude chtít malé spát s tebou v posteli, tak ho asi moc nevyužiješ, je krásné, ale dost drahé si myslím, s tím bych když tak počkala, teď je to modní hit.
. Snad jsem ti trochu pomohla
, ať se daří
.
@beruska777 u toho hnizdecka…asi to hit je, ale znama tam treba davala miminko i pres den…uplne malicky
lezelo si tam a bylo hodny
a mohlo byt s ni v obyvaku, kde nemela postylku…treba tam i usnulo a pak ho jen s hnizdeckem dala donpostylky do klidu
ale jasne, zalezi na kazdym, jak mu to prijde dulezity ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky maminky:-) prosila bych o radu ohledne par veci pro miminko… jestli si myslite ze je neco z toho zbytecnost nebo jste to naopak vyuzilijako prvni premyslim o koupi vibracniho lehatka…libi se mi ze bych do toho mimco dala kdyz budu napriklad varit a on na me muze cucet:-) dale hnizdecko do postylky coz mi prijde jako prakticka vec mimco bude ve stisnenejsim prostoru a je to podle me i bezpecne. Dale stelirizator.. na lahle siditka atd… je teda docela drahy ale zas je vse sterilizovane do chvilicky a vejde se tam toho spousta
a dale lehatko do vany
kupovat samotnou vanicku mi prijde zbytecne ale i to lehatko vyjde nad 500 kc nejmene a vys. Vsechny tyto veci jsou docela nakladne tak chci znat nazor maminek abych zbytecne neco nekupovala… i kdyz samozrejme vim ze je to individualni ale tak po te prakticke strance by jsme se mohli shodnout
a pokud je jeste neco co jste si koupili a s mimcem vam to hodne pomohlo klidne piste..jako prvorodicka ocenim jakoukoliv radu.. jinak miminko bude cervencove:-) dekuji
vibrační lehátko - malý tam nechtěl být ani minutu, vadilo mu to
naštěstí jsem nekupovala, známá půjčila. Sterilizátor - opravdu hloupost, dají se koupit sterilizační tablety, dá se vyvařit, náklady 00, hnízdečko? Krásná věc, využiješ tak měsíc, stejně poslouží i polštáře nebo kojící polštář.. vaničku jsme měli, protože jsem nechtěla napouštět zbytečně celou vanu - investice 100 kč
Já využila úplně jiné věci - např šátek
lehátko u nás se využilo, když potřebuješ v rychlosti něco, vyčistit zuby, dovařit oběd apod, ale nepočítej, že ti tam dítě vydrží dlouho, ani by tam být dlouho správně nemělo. každopádně my ho využili v době příkrmů, na krmení, mimčo sedí až kolem 10.měsíce, takže je to pohodlné. seženeš krásné jako nové bazárkové
Koupila bych ale to do více kilo.
hnízdo - zbytečné, místo toho bych pořídila **péřovou zavinovačku****, o té jsem se rozepsala tady
je to báječná věc.
sterilizátor- zbytečné, třeba budeš kojit a nebude potřeba
vanička, lehátko do vany - vanička ano, napustíš minimum vody a dáš si jí třeba na stůl, aby ses nemusela ohýbat, věř mi, že budou bolet záda. V tescu a na bazárku stojí pár korun, zkus třeba skupiny v tvém městě.
lehátko nesneslo ani jedno mé dítě, pořídila jsem to klasické látkové a děti na něm nechtěly být, studilo je to, protože nemůže být úplně ponořené. raději jsem je držela a v tu chvíli si to užívaly a neplakaly. za mě zbytečné
věci, co jsem pořídila v průběhu
většinu seženeš časem, až budeš vědět, co by se hodilo. Já byla vděčná za šátek na nošení ![]()
ale zbytečně nic nekupuj dopředu, hlavně zbytečná je kosmetika, miminko má ochrannou vrstvu, v mé porodnici se dokonce ani nekoupaly. první koupání bylo až 10.den doma. Koupu děti dvakrát týdně, doporučili mi to i na kožní klinice v Mnichově. Kosmetiku používám minimálně a jen přírodní. Doporučuji značky EONÉ, Weleda, Töpfer a Topvet. úžasná věc je varianta přírodních vlhčených ubrousků - recenze ![]()
Celou dobu jsem si vystačila u obou dětí s olejem do koupele, mycím olejem na zadečky, přírodní mycí emulzí, sudocremem a v zimě ochranným krémem na obličej, ostatní je zbytečné.
@Káťa19 Mně zase vanička vůbec nevyhovovala, koupali jsme takhle malého snad jen pětkrát. Na mě byla vanička na stole moc vysoká
a vzhledem k tomu, že máme malou koupelnu, tak vynášení vaničky s vodou odtamtud na stůl bylo strašný, lehátko do vany se mi osvědčilo víc. A teď babo raď ![]()
@citlivaduse ja davala v koupelne na zidle vanicku, tak aby dosahla sprcha a napoustela jsem ji az na miste. Celkove ta vyska na zidlich je fajn ![]()
@Káťa19 To jo, ale nám se do koupelny nevleze ani jedna židle a tím by vynášení vaničky z pidikoupelny neodpadlo
nebo to pak lít kýblem až v kuchyni, ale vana a lehátko bylo rychlejší ![]()
Tyjo myslim si ze mi to k nicemu nebude dokud nebudu mit mimi venku a nebudu vedet co nam bude vyhovovat:-) co miminko a maminka jiny potreby a jina spokojenost:-) ale tak snad uz na poprve koupim to prave ![]()
Lehátko určitě ne, zpomaluje psychomotorický vývoj. Raději ať to vůbec není v baráku. Pokud budeš kojit, nebudeš potřebovat ani lahvičky a nejlépe ani dudlíky, takže sterilizátor zatím nekupuj. To hnízdečko je docela fajn i do vaší postele, je v něm dítě chráněné. Nebo ho v něm dáš na gauč, na zem… Péřová peřinka, o které mluvila Káťa je také super, tu doporučuju. Na koupání je pro úplné miminko fajn kyblík, ale dnes už ve světě frčí dítě moc nekoupat, zbytečně ho stresuješ a namáháš kůži. Stačí otírat záhyby. Až vyroste z kyblíku tak už se dá osprchovat nebo vykoupat ve vaně ála vaničkování, takže lehátko do vany nepotřebuješ. I když to plastové cca za 100 Kč je fajn, dá se v něm dítě i krmit, protože je v pololehu ![]()
@Reflex lehatko nevidim vylozene jako zle, kdyz se pouziva uvazene, na krmeni a odskoceni treba na zachod. 20 minut denne.
Ale samozrejme casteji uz je to nevhodne, stejne jako choditka a ruzne pomucky. Nevodit za ruce. Nejlepsi pro dite je dat do na pevnou podlozku na zem a nechat ho se vyvijet samo
To je to. nejlepsi, co. muzes udelat ![]()