Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Za me jen lehatko do vany, pokud budes kojit, tak sterilizator zatim nepotrebujes. Lehatko ano ale nemusi byt vibracni a hnizdecko bych mit nemusela. Stejne je to jen na prvnich par mesicu.
Ahoj, neměla jsem nic z toho ani pro jedno dítě
Za sebe doporučuji nosítko / šátek.
@rena621 píše:
Jo a ted me napadlo jeste se mi libilo kdyz potrebujes jit nekam a nechas miminko s nekym tak mleko odstrikas a ty muzes jit kam potrebujes. Ja se stydela kojit na verejnosti tak doma jsem odstrikala a mohli jit kam chcete. Takze urcite dobra vec to je.
No to ja se taky budu stydet a i se mi to prici kojit nekde na verejnosti ale nenavykne si pak mimco na lahvicku a nebude odmitat prso nebo to nema vliv?:-)
Tak jasně že to jsou věci které nutně nepotřebuješ… Já oceňuji koš na pleny. Mám ho pouze půjčený, nechtěla jsem ho a myslela si, že je to blbost ale teď jsme s partnerem rádi, že to tu nesmrdí a nemusíme běhat každý den s košem
. Hnízdečko je super kvůli tomu těsnějšímu prostoru, takže taky doporučuju. Byla jsem odpůrkyně vibračních lehátek, kazí to prý záda. Máme ho také půjčený a používáme ho jen když nespinká a my obědváme, večeříme, občas když vařím. Vždy max. 20 min. Velké plus vidím v tom, že mu o lehátko dělá dobře na bříško (většinou pak musím hned přebalovat). Malý je v něm moc spokojený, má rozhled a nikdy tam nebrečí. My zatím koupeme v umyvadle, prcek je na pěnové podložce ale už se tam brzo nevejde a půjde do vaničky.
Z výše zmíněného jsem využila akorát to vibrační lehátko, ale kamarádka ho třeba nahradila autosedačkou, vždy když potřebovala pár minut volné ruce tak do ní malého dala, jinak osobně sem se obešla bez všech těhle předražených zbytečností ![]()
@Anonymní píše:
No to ja se taky budu stydet a i se mi to prici kojit nekde na verejnosti ale nenavykne si pak mimco na lahvicku a nebude odmitat prso nebo to nema vliv?:-) [/citace
Urcite ne. Zacala jsem kojit na silikove klobouciky(ploche bradavky) pak jsem ji odstrikavala do lahve. Mala nesnasela dudliky nikdy je nechtela. Kdyz jsem zacali s pevnou stravou (5-6mesic) tak jsem ji musela davat i caj a ona nebyla schopna se napit s lahve. Davala jsem ji piti po lzyckach. Nastesti se naucila pit pres brcko. Do ted by se nenapila z lahve kde je savicka a hodne deti to tak ma. Prso nikdy odmitat nebude, protoze to je nejen krmeni ale i psychicka zalezitost. Propojeni ditete s matkou. Tezko se to vysvetluje ale to pochopite az budete spolu. U nas to dopadlo tak ze nasilu jsem malu odkojila ve 15mesici. Protoze uz mluvila a kazdu hodinu chtela kojit. Po odkojeni uz nechtela zadne mleko ani Um ani kravske. Az ted ve 2 zacala pit.
@rena621 moje mamka treba rikala, ze ja uz pak kojit nechtela, kdyz sem si navykla na lahev, kde to pekne teklo
ze jsem byla lina tahat, ale hlad jsem mela
takze mozna jen z lahvicky s mensimi otvory, aby to neteklo uplne samo…ale tak kazde dite je jine ![]()
Ja vyuzila sterilizator i pri kojeni. Mame avent. Nastesti spoustu jsme toho meli pujcenyho. Mala vanicka byla dobra, nemusela se napoustet velka vana. Obycejna nestoji moc. Ted by se mi hodila na stojanu, strasne me bolely zada.
Monitor dechu i houpatko (nevybracni) jsme meli pujceny (tam jsem ho davala jen vyjimecne). Jeste se hodily chuvicky. Ted npodruhe koupim i s videem.
Odsavavka mat. mleka se hodi od zacatku na podporu laktace (odsavani mezi kojenim)atd. Kojici polstar jsem taky vyuzila. Pozdeji i odsavacku hlenu na vysavac.
Vyuzila jsem i zavinovacku, ted na leto jsem koupila tenkou.
Tak z výše zmiňovaného jsem koupila jen lehátko do vany asi za 150 Kč, sterilizátor jsem pořídila až časem, dudlíky jsem vždy hodila do hrnce s vodou. Já tedy obecně nákupy dopředu nepřeháněla, spoustu věcí jsem dokoupila časem dle situace. Vše dnes dá v pohodě dokoupit, to malý miminko toho zrovna moc nepotřebuje.
@Kukacka123 píše:
@rena621 moje mamka treba rikala, ze ja uz pak kojit nechtela, kdyz sem si navykla na lahev, kde to pekne tekloze jsem byla lina tahat, ale hlad jsem mela
takze mozna jen z lahvicky s mensimi otvory, aby to neteklo uplne samo…ale tak kazde dite je jine
No ted na trhu jsou ruzne flasky treba ja mela od mum a savicky byly ocislovane a 1 skoro vubec netekla. Ocenila jsem i to byly antikolikove. Nedavala jsem ji porad pres lahev. Treba kdyz jsem byla na pokraji sil a sla jsi lehnout muj uzastny muz ji dal vecer odstrikane mleko. Super pomoc. Nase mamky nemeli tolik moznosti.Nebo jdete nekam tak jsem mela nachystanu lahev abych nemusela kojit.
@Kukacka123 píše:
@rena621 moje mamka treba rikala, ze ja uz pak kojit nechtela, kdyz sem si navykla na lahev, kde to pekne tekloze jsem byla lina tahat, ale hlad jsem mela
takze mozna jen z lahvicky s mensimi otvory, aby to neteklo uplne samo…ale tak kazde dite je jine
Nebila jsi lina naopak. Rychle najist a delat uz blbosti objevovat svet. ![]()
@rena621 jo, je pravda, ze ted jsou jiny moznosti. Ted je dokonce nejaka novinka, ze tam je vice mini direk a ma to pripominat prso
tez je antikolikova…jinak ja na verejnosti taky kojit nehodlam, na to se stydim
ale ted je vsude plno moznosti a nekam se da zalizt, tak hodlam kojit vlastne kdekoli
mozna realita bude jina, uvidime ![]()
@Kukacka123 píše:
@rena621 jo, je pravda, ze ted jsou jiny moznosti. Ted je dokonce nejaka novinka, ze tam je vice mini direk a ma to pripominat prsotez je antikolikova…jinak ja na verejnosti taky kojit nehodlam, na to se stydim
ale ted je vsude plno moznosti a nekam se da zalizt, tak hodlam kojit vlastne kdekoli
mozna realita bude jina, uvidime
Sorry za chyby gram ted ctu co pisu
Zvladnete to
Teste se je to krasne
Hlavne kdyz se poprve usmeje. Doporucuji fotit fotit porad se meni. Porad mazlit pusinkovat.
Docela se mi ulevilo s tou lahvickou ze si mimi pak na ni nenavykne a neodmita prso protoze mam opravdu panickou hruzu z toho kojit nekde venku.. prece jenom je to intimni vec a kazdy at si dela po svem ale muj nazor je ze nechci ![]()
@rena621 v pohode
to planuju, nehorazne se tesime s manzelem
bude to nase prvni (po jednom ZT v 17tt), tak si uzivame moc, ze je vse v poradku (tuk tuk tuk) ![]()