Výbavička k látkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.2.14 14:03

Jistou alternativou je třeba toto:

http://www.ekocapart.cz/product.php?…

Ubrousky by měly být pratelné, ale zkušenost nemám. Ale určitě se dajou koupit i látkové ubrousky. Stačí projít nabídku.

Na obličej a ruky používám toto:

http://www.ekocapart.cz/product.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.14 14:08

Vkládaček mám deset do čtvercovek a pak další, co jsou součástí tvarovaných plen. Počet záleží co čeho je chceš používat.
Ubrousků na pusu nám devět- to jedno balení.
Ubrousky na zadek mám po pravdě ty vlhčené, jednorázové…tedy v tomto počet neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
22.4.19 19:25

Latkovani

Ahoj holky :) můžu poprosit, jsem Teda zatím ve 14.tt ale ráda bych už postupně porizovala vybaví ku na látkováni. Ale opravdu se v tom ztracim. Je toho mraky. Můžete poradit nějakou základní vybavícku, s tím že zbytek kdyztak dokoupim? Netuším co nám bude vyhovovat, jen vím že se mi líbí ty vícevrstvé pleny, a pak takové ty co mají tvar trojúhelníku s dlouhým vkladem, ty nevím jak se jmenuji. Pak asi nějaké tyy svrchní kalhotky ro novorozence, třeba 3 a pak ty jednovelikostni? Jak jste tool řešili vy, jako nezkušené? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.4.19 19:33

Já si sakumprásk vše objednala v sadě od Bambooliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
22.4.19 19:36

@Mytak Já měla 30 čtverců a 3 novorozenecké svrchňáčky. V 5m jsem dokoupila pár bambusových vkládaček na noc a 3 třívelikostní svrchńáky. Nyní chci dokoupit ručníčky z ikei, protože některé čtverce mi už odešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
22.4.19 19:49

@zuzikka A to ti stacilo do 5. mesice, nic vic???

Taky o tom uvazuji, proto si tuto diskuzi velmi rada pohlidam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.4.19 20:04

Já jsem to měla podobně, jako zuzikka. Milion čtverců a troje svrchnaky, jedny do 9 kg a dvoje vicevelikostni. Pak jsem dokoupila vícevrstvé plinky a na zkoušku dvoje AIO, nějaký svrchnaky jsem pak ještě dostala. Vícevrstvé jsou super, AIO mi nevyhovovalo, všude protekaly už po chvilce, savost nula. Spoustu ovladačem nebo svrchnaku jsem si usila. Teď mám usite na další dítě kalhotkovky, AIO a dodělám asi zase vkladacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
22.4.19 21:32

Já mám asi 70 čtverců (ale hodně jsem jich podědila) a k tomu dvoje svrchní novorozenecké. Potom mám 3 svrchní jednovelikostní a asi 12 vkládaček bambusových a 5 konopných. Když jedeme na výlet za babi nebo někam na celý den tak AIO asi 6ks a jen plenu vyměním ;) Do toho ještě ten PUL pytel, abych měla kde plínky dávat :) a pokud něco chybne, tak objednáme na internetu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
23.4.19 13:13

Holky a co ty SIO s patentkami? To zní celkem dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68953
23.4.19 13:49

SIO super, jen tak dobře nedrží vaječinu. Bamboolik teď začal dělat takovýho hybrida (duo systém) - nemá to na patentky, ale zasouvá se do kapsiček ve svrchňákách, plus na malý miminko se to dá vyskládat do novoskladu, takže to tu vaječinu udrží. V tom teď jedu já a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
23.4.19 14:45

Já třeba SIO nepřišla na chuť :) Ale to je právě to, že každý si sedne s něčím jiným :)
Mě přijdou praktické ty čtverce, že je poskládám podle toho jak potřebuji (na nějaký sklad/narovno).. a z začátku ty svrchní novorozenecké a později na větší dítko jednovelikostní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.4.19 14:45

Slevy

TÝDEN OPRAVDOVÝCH PLEN
22. - 28. 4. 2019

Více zde: https://www.tydenopravdovychplen.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.4.19 14:55

@Mytak Ahoj, doporučuji pročíst tento web ;)
Tady video pro základní přehled .

Já mám skvělou zkušenost s klasickými čtverci pro novorozence, později jsem začala dle potřeby přidávat bambusové vkládací pleny.

Když už čtverce nestačily, tak nějaký SIO systém nebo kalhotkové pleny + svrchní kalhotky.

Tenhle seznam mi přijde fajn, mám to skoro stejně ;)

Nákupní seznam
30 ks čtvercových látkových plen Kikko Staré Časy nebo Kikko Lux – podle toho, které vám líp zapadnou do rozpočtu (pokud můžete, kupte vždy Staré Časy, jsou prostě lepší:)
4ks novorozenecké kalhotkové pleny – od každé značky něco, na vyzkoušení
4ks novorozeneckých svrchních kalhotek nebo vícevelikostních kalhotek v nejmenší velikosti
dvě balení separačních plen, pro začátek nejlépe Imse Baby nebo Popolini celulozové
snapi sponku
kbelík na skladování špinavých plen
prací prostředek

Později dokoupíte
4-6 ks jednovelikostních svrchních kalhotek
4-20 ks jednovelikostních kalhotkových plen (podle toho, jestli je budete používat jen na noc, nebo i přes den)
separační plen podle potřeby (nemusíte je používat vůbec – už budete vědět)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
23.4.19 14:57
@Piiimiii píše:
@zuzikka A to ti stacilo do 5. mesice, nic vic???Taky o tom uvazuji, proto si tuto diskuzi velmi rada pohlidam ;)

Bohatě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.4.19 15:04

@Mytak jinak na novorozence se nejvíce vyplatí koupit na bazárku a seženeš tam velice zachovalé i výhodné sady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí