Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jak cistite pokadenou plinku? Zacala jsem vic latkovat a nevim jak se nejlepe o plinku postarat. Mala uz ji prikrmy, ma objemnejsi hovinko. Co s nim? Separacku vyhodim, to je jasny. Ale nekdy se stane, ze je toho dost i mimo separacku, nebo ji zapomenu treba vlozit. Jak to odstranit? Nekde jsem slysela radu oplachnout a dat do kyble s vodou a soli na skvrny. Jenze jak oplachnout, kdyz je tam toho jeste hodne? Prece si neucpu umyvadlo
Poradte prosim s touto nevonavou problematikou
Diky
@Ditu1 vezmu stěrku na těsto, shrábnu do záchoda, zbytek dočistím pod proudem vody, přemáchnu žlučákem a hodím do kýble (bez vody). Skvrny nemám.
To nejhorsi das do wc mísy, pomuzes si treba toaletnim papirem. zbytek v umyvadle kartackem vyhrazenym jen na plenky prejedes, premachnes a namocis.
Co jde, tak do záchoda, zbytek mrsknu na dno vany a prosprchuju horkou vodou. Pokud je to kašovitá stolice, tak to odpadem proleze bez problémů, pokud tam už přeci jen nějaký menší bobek je, tak ho proudem vody „procpu“ do odpadu a pokud odpad špatně odtéká, použiju krtka. Pokud se ti separačka v plíně neshrne a je dost velká, tak se vedle dostane fakt malounko, tam bych si s ucpáváním hlavu nedělala. Osprchované vyždímu a hodím normálně na sucho do kýble. Je fakt, že mi zůstávají občas fleky, ale přiznávám se, že mě to nějak moc netankuje, ono se to opere, příště to třeba celé vezmu žlučákem nebo vyberu plíny co jdou a proženu se solí na skvrny na vyvářku.
Co jde, to do záchodu a pak buď silným proudem vody anebo použiju žlučové mýdlo z DM a jemný kartáč (aby neporušil tkaninu)
@Janulin přesně!! Žlučové mýdlo z DM nemá chybu, kor za ty prachy ![]()
@Ditu1 Hodně pomáhají celulózové separačky, pro kojence Disana nebo Popolini. Tu tuhou část to zachytí, spláchneš do hajzlíku a pak máš na plíně jen mokrej flek, kterej zapereš žlučovým mýdlem z DM a hodíš do kýble s vodou, kde máš pleny.
Co jde, tak do wecka a zbytek proudem vody-žlučák, odpad se nám neucpal - tedy díky tomuto - horší jsou vlasy ![]()
@ohýnek píše:
Ta otázka je myšlena vážně?
Taky mě to pobavilo
.
Jinak to dělám de facto stejně jako Gladys.
@Ditu1 mám na to vyhrazenou jednu lžíci na wc, ale tuhle část látkování fakt nemám ráda. Na tuhé bobky mám fleecové separačky, z nich se to sklepne a víc neřeším, hodím do kýble. Když je průjmík, dávám celulozové separačky. Případný zbytek tou lžící do wc. Ucpání umyvadla se nebojím. Flek žlučákem z DM, na sucho do kýble a před praním vždycky dávám jedno máchání, aby se pak plínky praly v čisté vodě.
Dotaz mi stupidní nepřijde, o těchhle smrdutostech se člověk na webu zas tak moc nedozví. A pokud nezná někoho s látkovkami v okolí, tak prostě neví, no…
@Jitu2 Stupidní není, ale hrozně mě pobavilo to, že skrz to někdo zakládá celé téma a jednoduše se nezeptá v některé plínové diskuzi
..Přišlo mi to komické a reakce @ohýnek mě tím pádem moc pobavila ![]()