Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Aojte maminky. Tuto tema zakladam aby som ziskala rady od vas skusenejsich. Zaujimalo by ma kedy by som mala zacat kupovat vybavu pre babo a co vsetko budem potrebovat. Som v 20tt a zataial som neupovala nic. Poradte co vsetko sa osvedcilo, aku velkost potrebujem a na co nemam zabudnut. Za vsetky prispevky dakujem ![]()
Uz klidne muzes zacit, at toho pak nemas najednou moc. Na netu jsou ruzne ke stazeni seznamy, tak tim bych zacla, je toho dost.
pak se spise ptej konkretne, taky ma kazdy jiny nazory a jine osvedcene veci.
zjednodusene potrebujes ditko do neceho obleknout, zabalit, v necem vozit nebo nosit, potrebuje misto na spani a tak ![]()
treba velikost, u obou deti jsem velikost 56 uzila mesic az dva, zalezi na vyrobci, 50 treba nema cenu kupovat.
Ahoj, tak kromě bodýček, dupaček apod, což je asi jasné, doporučuji: odsavačku na vysavač. ZAvinku, nejlépe zavazovací - pokud bude miminko rádo zavinováno, tak jsou ty sucháče na nic (i když popravdě nevím, myslím si to - já si rovou šila zavazovací). My hodně využily a využíváme přebalovaci pult na postýlce - pokud nemáš extra. Pak na zimu fusak, nějakou teplou kombinézu do kočárku. A plínky, osušky a tak jsou asi jasné.
Chůvičky, monitor dechu a takové další vychytávky jsou na tobě.
K te zavinovacce, ja mela suchacove a docela drzely, ale ty zavazovaci jsou asi flexibilnejsi, ja mela problem s tim, ze byly hodne rychle maly. Nevydrzely ani do do sestinedeli a to nemam moc velky deti.
vynikajici je merinozavinovacka, je to takova tenka vlnena deka, vyborne reguluje teplotu a dobre se do ni dite bali.
odsavacka na nos je fakt dobra na pohon pres vysavac, balonkove jsou totalne k nicemu. Ja mam ty obyc hadickove a dodelala jsem tam plastove kolecko a to nacucnu na vysavac taky a vesele vysavam za cca 30 kc misto 300.
pokud planujes kojit, tak nekupuj moc veci na dokrm, ale je dobre mit po ruce jednu malou lahvicku, ony jsou taky castou soucasti reklamnich balicku a treba nejaky vzorecek UM, pro jistotu. Nebo strikacku s hadickou… Odsavacka na mleko se casto sikne taky, ja ji teda kupovala pozdeji.
Já za sebe z vlastní zkušenosti radím, hlavně kupovat věci praktické. Já nakoupila spoooustu nádherných věciček, které měla malá jednou na sobě, špatně se oblékali a já už je podruhé nedala. Takže žádní patentky, zipy a knoflíky na zádech, pozor na úzké rukávy a úzkou gumu v pase. Nějaké šatičky apod. na ozdobu bych koupila fakt maximálně jedny třeba na focení, já tyhle věci potom vůbec mimču nedávala. Nejlepší na doma jsou bodyčka + polodupačky (tepláčky s tapkama ). Já doma hodně používala zavinovačku, bylo to rychlé a jednoduché. Měla jsem 3, mimčo často blinkalo. Já třeba vůbec nepoužívala pyžamka - přišlo mi zbytečné úplně malé mimčo ráno převlékat. Spala vlastně v tom, co pak měla druhý den na sobě (pokud to nepoblinkala:-) )Na noc jsme ji dávala taky do zavinovačky, pozdeji do spacího pytle. Na ven jsem měla teplejší soupravičky - kalhoty a kabátek. Nebo je super kombineza - to mimčo v domácím oblečení šupneš do kombinezy a nemusiš zbytečne složite oblíkat. Jestli dobře počítám, mimčo se ti narodí někdy březen-duben, což může být ještě pekná zima, takže určitě ještě fusak. Zvolila bych nějaký univerzální, který využiješ i dál (bezvadný je Lodger, akorát ta cena
) Velikost 56 vydrží opravdu jen chvilku, ale záleží, kde nakupuješ, Já měla věci převážně z CaA a HaM, v HaM mi ty velikosti prijdou jakoby trošku větší. Dál jsem měla dost velkou spotřebu bavlněných plínek - měla jsem hodně blinkací mimčo, takže se pořád utíralo atd. Místo ručníků jsemměla velké tetraosušky (vělká plína) a používám je už víc jak rok, jsou super. K tomu blinkání - já to pak řešila tak, že jsem na bodyčko dávala tričko s krátkým rukávem na doma a měnila jen to vrchní tričko, abych pořád dokola nepřevlíkala celé mimčo. Na nožky jsou bezva nějaké teplejší papučky, ponožky, měla jsem spoustu botů na parádu a vubec jsem je nevyužila, bylo to nepraktické
Kolik toho potřebuješ záleží i na tobe, jak často chceš prát a jestli máš třeba sušičku, což je bezva pomocník a nepotřebuješ těch věcí tolik. Přemýšlím, co ještě, určitě nějakou deku na zakrytí, čepičky, rukavičky. Já měla asi 4 prostěradla do postýlky - kvůli blinkání jsem pořád měnila. Měla jsem monitor dechu (Nanny, velká spokojenost), chůvičky.
@Grapho Tak já jsem aktuálně 17+2 a už celkem nakupuji bylo to dané tím že jsem brala nějaké věci od kamarádky za pár korun a z netu jsem si opsala seznam kolik čeho zrhudba mít. Já jsem zase typ co si to rád nakupuje postupně a hlavně mám teď ještě z čeho chodím do práce pak bude muset nastoupit sám manžel. Monitor dechu mi dají v práci a na kočárek bude dávat babička takže jakoby ty větší položky máme zajištěné ![]()
Ja se ted trochu nudim, tak si vzdycky vzpomenu na dalsi postrehy ![]()
ja si pyzamka naopak hodne oblibila, male miminko jsem taky neprevlekala, ale byl v tom furt, pak jsem pridala vrstvu a sli jsme ven. Na blici mimco je urcite lepsi jedna vrstva snadno svlekaci - ja mam kombinaci body s kratkym a tricko s dlouhym.
vyborna vec jsou puncosky, ty malinke se ale hur shani, ale v CA maji velikost 46 - 50 a ta je akorat docela dlouho. Jsou na telo a lepe hreji…u polodupacek mam ted problem, ze syn si z nich vyvlekne nozicky, jak furt kope. Jistim ponozkami.
ponozky jsou vubec kapitola sama pro sebe, vetsinou vubec nedrzi, ale treba ty z HM, v trojbaleni, takove zebrovane ohrnovaci drzi perfektne i na hole noze. Jinak to pada a nema cenu kupovat.
co se tyce kosmetiky, tak toho doporucuju moc nekupovat, ja si vystacim s kvalitnim olejem, treba mandlovy, jojobovy, slunecnicovy pri dlouhodobem uzivani vysusuje, olivovy je tezky…mydlo na zadecek, olivove napr. a masticky na zadek, jednu se zinkem jednu bez zinku - bepanthen
Já bych si v ve velikosti 50 a 56 koupila hlavně overálky, ty jsem dávala nejvíc. a bodyčka a k tomu bavlněné kalhoty nebo punčošky. hlavně bych už nekoupila (i když většinu jsme podědili) žádné tričko nebo košilku, to je jenom na zlobení, vyhrnuje se to a miminko má potom holý záda. tenčí svetříky na propínání. nekupuj nic, co se musí rvát přes hlavu ![]()
rychlozavinovačku, první měsíce v ní spávala…
dudlík nekupuj, ten dostaneš
a třeba ho ani nebude chtít
tetra osušky - mám 6, stačily by 4
látkové plenky pod hlavičku a ublinkávání
dětský olejíček (dávám do vody na koupání), bepanten - jinou kosmetiku až časem
doporučují líh na pupíček - my to zvladli bez
hračky jsem nekupovala vůbec, spoustu jsme dostali
deku na přikrytí a do kočárku
měla jsem půjčený šátšk, ale Malin mi v tom řvala a nechtěla v tom být, ted jsem koupila Ergo nosítko s vložkou pro malý miminka a spokojenost, ale to je od kusu, chce to vyzkoušet
a kočár je kapitola sama pro sebe, jakou máš přesdstavu, kolik jsi schopná a ochotná za něj dát a kam budeš jezdit (město, les…)
Příspěvek upraven 19.11.12 v 21:59
@suik To je právě to, šila jsem si to hned i veliké, takže vydržela do 5ti měsíců a to už malá nechtěla být zavinovaná, bývalo by to ještě chvilku vydrželo.
Jinak se přidávám k overalům, byly super.
Jo a kosmetiku nemám žádnou. Koupu jen ve vodě a mažu sádlem. Ale máme třeba krém do chladu, samozřejmě Bepathen a na léto opalovák.
@Lella píše: Já za sebe z vlastní zkušenosti radím, hlavně kupovat věci praktické. Já nakoupila spoooustu nádherných věciček, které měla malá jednou na sobě, špatně se oblékali a já už je podruhé nedala. Takže žádní patentky, zipy a knoflíky na zádech, pozor na úzké rukávy a úzkou gumu v pase.
Moje slova
Já jsem naštěstí praktický člověk a na pimplrátka si nepotrpím, tak jsem to ani neměla. Navíc jsme nevěděli, co to bude, tak ani nebylo co vymýšlet. Ale pár takových „kravinek“ jsem dostala a opravdu skoro nepoužila.
@suik ty ponožky z HM mám byly mi doporučeny že jsou dobré tak tam ještě pro dvoje aspoň skočím. Jinak mi byly doporučené ty polodupačky že jsou super tak jich pár kousků mám overálky jsem taky nějaké pořídila. Já mám strach že toho budu mít moc nebo málo
ale tak ono se dá kdykpliv v průběhu dokoupit cokoliv
Spíš řeším jestli koupit nějaký fusak neo teplejší zavinovačku když mám termín 22.4. může být asi ještě celkem chladno že?
@zelenaprisera Tak mě se ty propínací bodyčka nelíbily - neseděli kolem krku a ot jsem měla troje fakt drahé (dárek). Mě to přetahování přes hlavu ani nevadilo.
@Ninouš Polodupačky jsou super. A fusak asi ještě využiješ, ale na tu chvíli bych si ho buď půjčila nebo koupila použitý (ale každého věc). Nebo nějaká rostoucí. Máme fusak po manželovi a teď se perfektně (už druhou zimu) hodí. já kupovala hodně věcí jakože budou i na druhé a čekáme ho na léto. PRvní byla v říjnu, takže ty zimní věci nevyužiju… škoda.
@avm3 píše:
@zelenaprisera Tak mě se ty propínací bodyčka nelíbily - neseděli kolem krku a ot jsem měla troje fakt drahé (dárek). Mě to přetahování přes hlavu ani nevadilo.
já myslela třeba rolák - ten jsme dostali jeden
pokud mají bodyčka na rameni knoflík nebo druky nebo takový to překřížení, aby se to líp oblíkalo, tak super. ale bohužel ti výrobci někdy přemýšlí kolenem a pak to musíš rvát přes hlavu silou a to teda fakt ne
@zelenaprisera To teda, jeden jsme koupily a myslela jsem, že se malá udusí. Jinak souhlasím.