Výběr střední školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výběr střední školy
Dobrý den, jsem v 8.třídě a už se rozhoduji kam půjdu na střední školu. Ráda bych šla do Českého Těšína na obor hotelnictví a turismums. Myslím že by mě to bavilo, po škole bych ráda šla na výšku a možná po několika letech začala podnikat. Jestli má někdo s tímto oborem zkušenosti tak mi tady může napsat co a jak, zda bych se v budoucnosti někde uplatnila a tak. Děkuju za každou odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud už teď víš, že chceš na vysokou školu, doporučuji gymnázium nebo obchodní akademii v Českém Těšíne.
Jaké máš známky? Učitelka z Těšína
- Citovat
- Upravit
Na gymnázium nechci, nějak mě to neláká. Ráda bych prostě šla na Albrechtovu střední a pak asi nějak pokračovala dále, abych to dotáhla co nejdál
jsem v 8. a mám 3 dvojky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak klasickou kvalitní střední hotelovou školu mas až v Opavě.
Pokud ti jdou technické věci - matematika a fyzika, jsou dobré průmyslového školy Havířov a Karviná.
Učitelka.
- Citovat
- Upravit
A co na té albrechtově střední, ten obor hotelnictví a turismus? Pár holek odtamtud mi říkaly, že je to super škola a do Opavy bych musela na Intr a to nevím, jak rodiče. No Fyzika mi právě nejde. Ráda bych šla na obor hotelnictví, cestovní ruch. Něco takového ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza684 píše:
Na gymnázium nechci, nějak mě to neláká. Ráda bych prostě šla na Albrechtovu střední a pak asi nějak pokračovala dále, abych to dotáhla co nejdáljsem v 8. a mám 3 dvojky.
S tak dobrými znamkami je škoda jít na Albrechtovu, tam se dostanou i trojkari. Čím kvalitnější střední, tím lepší příprava na vysokou. Proč ne obchodní akademie? Jsou tam cizí jazyky na výborné úrovni, spousta projektu s možností vyjet do zahranici. Hotelnictví můžeš studovat i pak na vysoké.
Učitelka
- Citovat
- Upravit
Ráda bych šla na lepší školu, ale se zaměření na tento obor. Přemýšlím ještě o Frenštátu ale to nevím no. Chci školu, která mě opravdu bude bavit a budu tam chodit ráda a obchodka mě asi bavit nebude, nejdou mi jazyky, matematika mě tak hodně nebaví no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hotelnictví je hodně o znalosti cizích jazyků. Albrechtovka je mnohem méně náročnou, než předchozí dvě uvedené. Svoji dceru bych tam s tak dobrými výsledky nedala. Asi o tu vysokou az tak nestojiš…z této školy budeš mít na prijeti mnohem menší šance.
Učitelka. ![]()
- Citovat
- Upravit
Vím, že je to o hodně o jazycích, ale snažila bych se to všechno naučit.. Stojím o ni, ještě se kouknu na tu školu do Opavy a proberu to s mamkou no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala jsem na tu střední a vysokou školu v Opavě a myslím, že by to šlo. Vlakem to mám tak hodinu a 30min. a to bych zvládla dojíždět. Asi bych se rozhodla pro tu školu v Opavě a obor Hotelnictví asi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře..A myslíte, že mám zkusit tu hotelovku v Opavě?
Ale teď nevím jestli CR, nebo hotelnictví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych si vybrala to co tě baví. Takže klidně tu hotelovku. Sama mám textilní průmyslovku a pak jsem si udělala VŠ pedagogickou vcelku bez problémů. A brala jsem to tak, kdyby VŠ nedopadla, mám aspoň tu průmku a něco umím. K čemu by ti byla obchodka jako příprava na VŠ, kdybys pak vš neudělala a do hotelnictví by ses špatně dostávala, protože na to nemáš ani školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, tak asi tu hotelovku v Opavě, snad se dostanu, berou 60 žáků tak myslím že aspoň malou šanci mám
Děkuji za váš čas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, ale dojíždět na SŠ 1,5hod mi přijde jako šílenost. Asi bys taky měla zvážit, jestli chceš opravdu na tu vysokou, protože z vlastní zkušenosti vím, že studenti z lepší školy mají obrovskou výhodu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit