Výběr střední školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30318
24.1.18 17:31

A druhou si pak dej tu cos měla původně a uvidíš. Já osobně jsem vcelku proti gymplům, na ty ať jdou ti opravdu nadaní a s plány na těžší VŠ. Pro normální studenty jsou dle mě ty další střední školy ideál a nehrozí tolik, že budou mít maturu jen z gymplu a umět nebudou nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.1.18 17:36

Mě by to asi ani nevadilo dojíždět. Ráda bych, protože jestli by mi to třeba šlo a fakt by mě to bavilo což myslím že ano, tak bych později možná chtěla začít podnikat jestli bych na to měla. Kdyžtak bych tam šla na intr. A jestli je ta škola v Opavě opravdu kvalitní a dobrá tak bych tam ráda šla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.1.18 19:13

Hotelovou skolu si vyber, ale pocitej, ze zaklad jsou jazyky a jsou zaprah.
My jsme meli tri jazyky + cestinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.1.18 19:16

Vím, jazyky mi moc nejdou, ale myslím že bych se to doučila a možná by mi i pomohlo kdybych chvíli byla v zahraničí, a jestli se mohu zeptat. Ty jsi studovala hotelnictví? jestli ano tak co teď přesně děláš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.1.18 19:29

@Tereza684
Pokud mas problem jazyky, tak hotelovka neni moc dobra volba. Budes bojovat.
Mam obor hotelnictvi a turismus. Hned po maturite jsem nastoupila do kancelare, jako sekretarka a pak rodicaky.
Po detech jsem nastoupila do skolstvi. Delam si pedag. skolu.
Neter je nyni na hotelovce, ale ona doucuje i spoluzaky jazyky. Presla na hotelovku, protoze ji nesedlo gymnazium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
24.1.18 20:54

Cokoliv, klidne hotelovku, cestovni ruch.. jen ne gymnazium :) mam kamaradku co ma gympl a strasne lituje, prvni rok se nedostala na vysnenou vysku, takze prezivala tam kde ji to nebavilo a ted ma spatnou rodinnou situaci a vysokou dava jen tak tak, a rikala prave ze musi, protoze s gymplem neumi vlastne nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.1.18 17:26

Ty jazyky no.. Budu se snažit vše dohnat a naučit se je :) A proč jste u práce okolo hotelovky nezůstala? A mohu se zeptat jaký jste měla v kanceláři plat? pokud to není nějak osobní :) Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
25.1.18 17:34

@Markétka111 to jsem si taky říkala, ale byla jsem na gymplu (ted jsem na vš) a před týdnem jsme měli slučák (po 4 letech) a zjistila jsem, že 1/3 mých spolužáků na vš nešla a už se ani nechystá. zkoušeli to, nepodařilo se, tak šli makat a už se ke studiu vrátit nechcou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.9.18 11:19

Výběr střední školy

Ahoj chtěla bych vás poprosit teď jdu do 8. třídy a chtěla bych se stát buď pedagog nebo psycholog a nevím jestli je lepší jít na gymnázium nebo někde se zaměřením přímo na to. Děkuji za jakékoliv odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
3.9.18 11:33
@Míša209 píše:
Ahoj chtěla bych vás poprosit teď jdu do 8. třídy a chtěla bych se stát buď pedagog nebo psycholog a nevím jestli je lepší jít na gymnázium nebo někde se zaměřením přímo na to. Děkuji za jakékoliv odpovědi :)

Pokud si nejsi jistá a stále se rozhoduješ mezi pedagogem a psychologem, tak bude asi nejlepší řešení zvolit gymnázium. Tam budeš mít ještě pár let na rozmyšlení a jako příprava na VŠ je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.9.18 11:42

Ve výběru ti moc nikdo nepomůže,to si musíš rozhodnout sama. Za sebe,ale doporučuju zkusit gymnázium. A u oborů,co chceš se gyml jasná volba. Jinak existujou i školy se zaměřením na pedagogiku,ale ta kvalita je na dvě věci. Když půjdeš na gymnázium budeš spoustu výhod. A jako bonus nebudeš muset řešit neúspěch maturity a budeš dobře připravená na výšku v podstatě na jakoukoliv
Hodně štěstí při rozhodování a hlavně si vyber správně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 11:44

Připojím se…syn osmák…zvažuje taky pedagoga. máme tu pedagogické lýceum. Jít tam nebo gympl?

• Citovat
  • Upravit
21311
3.9.18 11:50
@Anonymní píše:
Připojím se…syn osmák…zvažuje taky pedagoga. máme tu pedagogické lýceum. Jít tam nebo gympl?

Gympl, když si pak vybere jinou vš, tak mu gympl dá širší zaklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.9.18 11:58

Šla bych na gympl, budeš mít víc času se rozhodnout co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.9.18 12:41

@Míša209 Děvče děvče, chceš na docela náročné vysokoškolské obory a nekamarádíš se s interpunkcí ani deklinací? No nic…

Pokud máš takové tužby, jistě sis zjistila, že psychologa nebo učitele nemůžeš dělat bez vysoké školy. Proto je logické jít na gymnázium.

Pedagogické lyceum nebo pedagogická střední škola, pokud máš v okolí, je taky možnost, ale bála bych se, že při nedostudování můžeš jít dělat tak leda asistenta pedagoga nebo učit do družiny (případně mateřinky, pokud platí legislativa jako před pár lety), což nevím, jestli chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze