Vybírání dovolené před nástupem na mateřskou 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@elena8880 píše:
Takze ta dovolena 2014 se pripocita jako odpracovane hodiny za rok 2015,a muzu pak vybrat celou dovolenou za 2015 (20dnu)??
Jojo, přesně tak, ale žádost o čerpání dáváš najednou jak na tu za 2014 tak 2015.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 takze doufam, ze to bude fakt posledni otazka, kdyz nastoupim na MD 6tydnu pred porodem, bude to 2.9 podle TP tak konci mne MD 17.3 kdyz pocitam tech 28tydnu..To mam za to „odpracovane " 22dnu(leden),20dnu(unor),13dnu (brezen).celkem do toho 17.3 mam "odpracovano 55dnu, takze i kdyz budu mit treba jen 5 dnu(mam urcite vic) dovoleny s roku 2013,tak to se zapicte k tem 55,tim padem mam "odpracovano“60 dnu v kal roce 2015,a vznika mne narok na celou dovolenou za rok 2015??dekuji dekuji mnohokrat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elena8880 Jojoje to tak, krom toho, že předpokládám myslíš dovolenou za rok 2014 a ne 2013 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jj,letosni rok:)jinak abych pak netvrdila neco ucetni, aby na mne nekoukala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím poraďte mi ohledně dovolene
Prosím od radu, v dubnu jsem uzavřela se zaměstnavatelem smlouvu na dobu neurčitou a následne v červnu zjistila že čekám miminko, termín porodu mam na konci listopadu, vzhledem k náročnosti prace jsem se se zaměstnavatelem domluvila ze než nastoupim na mateřskou půjdu od září na neschopenku s tim ze si před tim ještě vyberu dovolenou, podle výplatní pásky mam nárok na 15dni dovolene, zaměstnavatel mi řekl že jen 8 dni protoze půjdu na mateřskou a ted když se mi blíží výběr dovolene mi řekl že mám nárok jen na 6 dni, ale Já přeci nekončím, papírove jsem stále zaměstnanec tudíž si myslím že mám nárok na tech 15dni, prosím poraďte mi jak to je. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Daluska Ano, máš nárok na 15 dní plus po PPM na celou za rok 2016.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Děkuji tak to je super, jen ještě dotaz co je PPM? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Daluska Myslím, že jste si ze zaměstnavatelem neporozumněli. Nárok na 15 dnů samozřejmě máte, ale zaměstnavatel vám nemusí umožnit je čerpat celé. Těch 8 (8,5) je za 5 odprac. měsíců, které však nyní ještě nemáte. Tím, že žádáte nyní, rozhodl se vám umožnit čerpat 6(6,5) za již odprac. 4 měs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha
To je něco jiného než rodicak? Da se někde na úřadech nechat napsat papír jak to s tou dovolenou je, že mám nárok na tech 15dni, jinak nevím jak si to u zaměstnavatele uhajim ze mam na to nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Daluska píše:
@Meha
To je něco jiného než rodicak? Da se někde na úřadech nechat napsat papír jak to s tou dovolenou je, že mám nárok na tech 15dni, jinak nevím jak si to u zaměstnavatele uhajim ze mam na to nárok.
Janě, že je to něco jiného než rodičák.
6 - 8 týdnů před porodem nastupuješ na mateřskou dovolenou, v jejímž průběhu pobíráš PPM.
MD trvá 28 týdnů (pokud čekáš jedno dítě)
Po MD si můžeš (ale nemusíš) vybrat dovolenou u svého zaměstnavatele.
Posléze budeš na rodičovské dovolené (RD) a bude pobírat rodičovský příspěvek (RP).
Nevím, jaký úřad by Ti měl potvrdit nárok na dovolenou. Myslím, že bys to měla hlavně pořešit se svým zaměstnavatelem, zřejmě jste si jen špatně rozuměli.
Příspěvek upraven 14.08.15 v 12:37
- Citovat
- Upravit
Samozřejmě, že máš nárok na celou dovolenou, pokud se zaměstnavatel hájí tím, že máš nárok pouze na část, protože si podepsala smlouvu v dubnu, pak se ti ten zbytek převede do dalšího roku (až odpracuješ požadovaný počet měsíců, aby ti připadla celá část dovolené), i když budeš na mateřské jsi pořád zaměstnanec. Pak v roce 2016 než ti bude končit MD, zajdeš k vám na personální a zažádáš si o dovolenou (pokud budeš mít v novém roce odpracovaných 60 prac dní - což budeš, já rodila v říjnu a vyšlo mi to-, pak máš nárok na celou dovolenou z roku 2016), bude to tak, že dnem kdy skončíš MD půjdeš na dovolenou a zároveň ti poběží už i rodičák, takže první měsíc dostaneš vyplacený balík peněz za dovču + výše RD. Tu dovolenou, kterou ti neumožní zaměstnavatel vybrat před nástupem na neschopenku či MD letos, si vybereš v tom roce 2016 přičte se ti k té předchozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@harfa píše:
Samozřejmě, že máš nárok na celou dovolenou, pokud se zaměstnavatel hájí tím, že máš nárok pouze na část, protože si podepsala smlouvu v dubnu, pak se ti ten zbytek převede do dalšího roku (až odpracuješ požadovaný počet měsíců, aby ti připadla celá část dovolené), i když budeš na mateřské jsi pořád zaměstnanec. Pak v roce 2016 než ti bude končit MD, zajdeš k vám na personální a zažádáš si o dovolenou (pokud budeš mít v novém roce odpracovaných 60 prac dní - což budeš, já rodila v říjnu a vyšlo mi to-, pak máš nárok na celou dovolenou z roku 2016), bude to tak, že dnem kdy skončíš MD půjdeš na dovolenou a zároveň ti poběží už i rodičák, takže první měsíc dostaneš vyplacený balík peněz za dovču + výše RD. Tu dovolenou, kterou ti neumožní zaměstnavatel vybrat před nástupem na neschopenku či MD letos, si vybereš v tom roce 2016 přičte se ti k té předchozí.
Jen upřesním + výše RP.
- Citovat
- Upravit