Výbušnost, co s tím?

Lalelale
20.5.19 17:03

výbušnost, co s tím

Holky zvažovala jsem anonym, ale co už. Plno lidí si možná pamatuje moje příspěvky s rekonstrukcí, peklo na zemi. I ten nejmenší nejjednodušší detail se u nás nějak pokazil a celá rekonstrukce se nesla v duchu nekonečných tahanic a sporů. Takhle jsme žili cca rok a bohužel stále ještě doděláváme a naše smůla trvá. Už nějakou dobu na sobě pozoruju, že jsem začala být hrozně výbušná a že jakákoliv blbost je pro mě jak červený hadr. Bývala jsem kliďas, co ho nic nerozhodilo. Dneska jsem měla opravdu malinký konflikt v práci a jsem vytočená do běla, nedokážu se soustředit vůbec na nic a nejradši bych poslala do pr… každého, kdo na mě promluví. Před rokem bych si řekla no a co, nic se nestalo. Měla jste to některá tak? Co se sebou? Můžu si stokrát říct, že o nic nešlo, ale stejně mě sebemenší věc na*ere tak, že nefunguju půl dne a jen cítím vztek :? vím, že jsem vydeptaná z té rekonstrukce, ale s tím nemůžu dělat vůbec nic, jen zatnout zuby a čekat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
543
20.5.19 17:06

Taky se mi stává, že mám náročnější období a každého bych nejradši poslala do háje, když po mně něco chce. Většinou to mám tak, když se mi dlouho nedaří. Radu nevím, ale mě to vždy přejde samo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24138
20.5.19 17:14

@Lalelale nevím co poradit, ale podobně to mám ve dvou obdobích. Jedno je, když mám těsně před menstruací a druhé, když jsem unavená, mám moc práce a nestíhám a valí se na mě další a další věci.

Mě pomáhá na chvíli úplně vypnout, např. číst si, jít chodit (nebo běhat). Prostě cokoliv, co mi pomůže na chvíli vypnout hlavu od problémů. Čím více se toho na mě valí, tím více musím mít těchto „vypínacích“ chvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
20.5.19 17:21

@elen-ka jo to máš pravdu, zítra se půjdu projít, to mě taky většinou uklidní. Dneska jsem tak naštvaná, že bych trefila lampu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.5.19 17:23

Potřebuješ umět kompenzovat stres. Zátěž a frustrace vyplavují do krve spoustu neurochemie a pokud člověk nečiní aktivní věci, které ji pomáhají rozložit jinou neurochemií, tak se tam tato hromadí a je daleko snazší vybuchnout.

jednou ze spolehlivých kompenzací je třeba pravielný pohyb a pak ještě spousta dalších technik. Dopročuju tuhle knihu.

https://www.kosmas.cz/…mozte-stres/

No a pak je dobré co nejhlouběji rozumět sama sobě, rozpoznat dostatečně brzo, že se v tobě sbírá na výbuch a být schopná to regulovat dřív, než se vyplaví ta záplava neurochemie, se kterou už nic nenaděláš. Narodila ses s nějakým temperamentem, ten nezměníš, ale dá ses ním pracovat.

Jak konkrétně - jasně že na to je rozumná knížka :-D

https://www.databazeknih.cz/…agresi-49564

zároveň se ale mrkni i na tenhle přístup https://www.ikarmel.cz/…tvari-vztahy

To co hledáš je přijetí sebe sama i s těmi temnými stránkami a nějaká jejich kultivace, v okamžiku kdy na sebe půjdeš s plnou silou svého temperamentu s tím že jsi špatná a nesmíš, tak potlačené emoce budou dělat velkou paseku. Ale je potřeba se naučit neubližovat, žejo.

Jinak rekonstrucke či stavba je prostě dlouhdobé peklo, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.5.19 18:19

Znám to, mívám to taky… bud těsně před MS, ale to je tak 1-2dny, takže to krotím.. a nebo když je všecho prostě moc a valí se mi to na hlavu… :zed:
Pomohl mi pes a procházky se psem. a pak když mám volný víkend bez dětí, tak jsem se naučila jít spát i přes den, když mám chut, a nevyčítat si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
20.5.19 18:33

@Lalelale chápu plně.. prostě toho na tvou psychiku už bylo moc, jsou podrážděné receptory a ty jsi vystresovaná..
nic lepšího, než relax, odpočinek, bylinky a max. homeopatika a teoreticky pohyb a sport (pokud máš ráda) ti asi nepomůže.. jsem 100% přesvědčená, že je to reakce na tu dlouhodobou psychickou zátěž…
PS : mně na tohle pomáhá pes a prochajdy.. nebo se rýpat v hlíně s kytkama.. a nebo spánek - ten spolehlivě :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
20.5.19 18:46

Holky dík, jsem z toho zoufalá už, dřív bych nad tím jen mávla rukou. Opravdu ještě teď tady zuřím a celý svět bych nejradši poslala víte kam. Jdu se podívat na hru o trůny, není nad to dívat se na cizí neštěstí :mrgreen: a zítra dám tu procházku

• Citovat
  • Upravit
24138
21.5.19 13:28
@atominnka píše:
Znám to, mívám to taky… bud těsně před MS, ale to je tak 1-2dny, takže to krotím.. a nebo když je všecho prostě moc a valí se mi to na hlavu… :zed:
Pomohl mi pes a procházky se psem. a pak když mám volný víkend bez dětí, tak jsem se naučila jít spát i přes den, když mám chut, a nevyčítat si to.

souhlas. Taky když mám volný víkend bez dětí, tak si klidně lehnu a prospím se i přes den. A naučila jsem si sice říci, co bych chtěla dělat, ale i z toho si pak „jen“ vybrat a nehroutit se, když z toho neudělám vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
21.5.19 18:50

@elen-ka přesně tak.. já byla dřív strašně na nervy a vyčítala jsem si, že jsem to neudělala.. a pak jsem to nějak přehodnotila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová