Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak bud jsem v pohode a nemusim byt na neschopence, nebo z urcitych duvodu a problemu musim byt doma, a potom mne tech sest hodin prijde docela dostacujici…
Šest hodin v kuse mi přijde OK, nám psal náš doktor vždy 2h dopoledne a 2 hodiny odpoledne, takže to byla pakárna, když to nebylo v kuse.
Myslím si, že je to důsledek toho, že se neschopenky často zneužívají (těhotné, co nechtějí makat, přestože jim nic nebrání, lidi, co se po výpovědi hodí marod a podobně). Holt na tom budou biti všichni, to se nedá nic dělat. Pokud se ti to nelíbí, tak na neschopenku nechoď a je to.
no já tedy nevím, ale například těhotná si nedojdu ani ke kadeřnici když bydlím na vesnici kam bus jede dvakrá za dopoledne a třikrát odpoledne.
nebo když budu mít zlomenou ruku a nemohu tedy pracovat proč bych nemohla jít třeba do divadla nebo na víkend k rodičum.
a druhé dítě celou dobu neuvidí prarodiče protože já nemohu nikam.
Tak mohlo by to být na uvážení doktora, tan snad nejlépe ví, co pacientovi prospěje.
Ono je samozřejmé, že někdo s chřipkou, angínou nebo něčím takovým vycházky nedostane, ale já jsem třeba měla zlomenou ruku a svoji práci jsem dělat nemohla, protože potřebuji obě ruce.
Zlomenina byla nekomplikovaná, bolesti jsem neměla, jen jsem ruku nemohla používat.
Doktor mi odmítnul dát více než 4 hodiny vycházek, prý kvůli nařízení pojišťovny. připadala sjem si jako idiot, který si tu ruku láme snad naschvál, takže mu radši omezíme vycházky, aby si to náhodou doma moc neužil. Stihla jsem si bohužel jen nakoupit, protože bydlím trošku stranou a dojezd kamkoli mi déle trvá. Díky práci a tomu, že chci také občas trávit čas se svojí rodinou, tak se moc nevidím s některými kamarádkami, které jsem během té doby mohla navštívit, kdybych měla delší vycházky.
Nepřijde mi to při zlomené ruce jako nedodržování léčebného režimu.
Spíš jako zářný příklad situace, kdy by mi někdo mohl dát vycházky neomezeně, přičemž pracovat jsem opravdu nemohla.
Jasně, chci nemocenskou, musím dodržovat pravidla. Ale zakladateku chápu v tom, že by ta pravidla neměla být z prioncipu na úrovni totalistického státu. Jinými slovy, pravidlo omezující a přitom nemající reálný a rozumný základ. ![]()
Příspěvek upraven 30.12.11 v 16:21
tatranka1 píše:Anonymní píše:to ale bohužel nikoho nezajímá nějaká kadeřnice,konec konců,ta může přijít i k tobě domů.když budeš chtít jet na víkend k rodiům,mudr.ti na ten víkend napíše změnu pobytu a že pár týdnů babi s dědou neuvidí vnouče?to se toho tolik nestane
no já tedy nevím, ale například těhotná si nedojdu ani ke kadeřnici když bydlím na vesnici kam bus jede dvakrá za dopoledne a třikrát odpoledne.
nebo když budu mít zlomenou ruku a nemohu tedy pracovat proč bych nemohla jít třeba do divadla nebo na víkend k rodičum.
no právě že to nikoho nezajímá. nikdy jsem žádný dávky nezneužívala a nepobírala jen když jsem byla fakt nemocná nebo na operaci.
přídavky nic. od 16ti pracuji a až se po mateřský vrátim do práce tak budu makat jak to vypadá do 70ti. přijde mi to nespravedliví. že lidi co normálně makaj neustále platí a doplácí ( nejen finančně )za ty co nemakají a makat nebudou.
Anonymní píše:
Pokud budeš jako těhotná doma se skutečně rizikovým těhotenstvím, tak tu cestu autobusem nejspíš riskovat nebudeš. Ad zlomená ruka, to už je o tom, co píšu, že to schytají všichni. Ale jak jsem psala - máš možnost volby a na neschopenku chodit nemusíš, pokud s tím máš velký problém.
Sany80s píše:
Tak mohlo by to být na uvážení doktora, tan snad nejlépe ví, co pacientovi prospěje.
Ono je samozřejmé, že někdo s chřipkou, angínou nebo něčím takovým vycházky nedostane, ale já jsem třeba měla zlomenou ruku a svoji práci jsem dělat nemohla, protože potřebuji obě ruce.
Zlomenina byla nekomplikovaná, bolesti jsem neměla, jen jsem ruku nemohla používat.
Doktor mi odmítnul dát více než 4 hodiny vycházek, prý kvůli nařízení pojišťovny. připadala sjem si jako idiot, který si tu ruku láme snad naschvál, takže mu radši omezíme vycházky, aby si to náhodou doma moc neužil. Stihla jsem si bohužel jen nakoupit, protože bydlím trošku stranou a dojezd kamkoli mi déle trvá. Díky práci a tomu, že chci také občas trávit čas se svojí rodinou, tak se moc nevidím s některými kamarádkami, které jsem během té doby mohla navštívit, kdybych měla delší vycházky.
Nepřijde mi to při zlomené ruce jako nedodržování léčebného režimu.
Spíš jako zářný příklad situace, kdy by mi někdo mohl dát vycházky neomezeně, přičemž pracovat jsem opravdu nemohla.
Jasně, chci nemocenskou, musím dodržovat pravidla. Ale zakladateku chápu v tom, že by ta pravidla neměla být z prioncipu na úrovni totalistického státu. Jinými slovy, pravidlo omezující a přitom nemající reálný a rozumný základ.Příspěvek upraven 30.12.11 v 16:21
děkuji přesně toto mám namysli. ![]()
Vzdyt 6 hodin je super! Nechapu, co s tim ma co delat demokracie nebo totalita, to je trochu mimo misu
. Jestli chci courat cely den, fajn, nemocenskou si necham zrusit a vezmu si v praci dovolenou. Kdyz mi stat ale plati, tak je snad v poradku urcit, za jakych pravidel. Kdyz mi nikdo neplati, tak to je pak jina. Linda
Raduš.ka44 píše:Anonymní píše:
a druhé dítě celou dobu neuvidí prarodiče protože já nemohu nikam.Pokud budeš jako těhotná doma se skutečně rizikovým těhotenstvím, tak tu cestu autobusem nejspíš riskovat nebudeš. Ad zlomená ruka, to už je o tom, co píšu, že to schytají všichni. Ale jak jsem psala - máš možnost volby a na neschopenku chodit nemusíš, pokud s tím máš velký problém.
tady volba není bud jsi a nebo nejsi práce schopná
vadí mi ten birokratický přístup tot vše.
Lindusa píše:
Vzdyt 6 hodin je super! Nechapu, co s tim ma co delat demokracie nebo totalita, to je trochu mimo misu. Jestli chci courat cely den, fajn, nemocenskou si necham zrusit a vezmu si v praci dovolenou. Kdyz mi stat ale plati, tak je snad v poradku urcit, za jakych pravidel. Kdyz mi nikdo neplati, tak to je pak jina. Linda
Tak já si myslím, že bohatě stačí, když si tu dovolenou vybíráme, když máme nachlazení, chřipku.....a i to přecházení a léčení během 3-4 dnů je špatně.
no já nevím… podle mě to šikana není. když je člověk na neschopence, tak musí respektovat nějaká pravidla a omezení. přece neschopenku a peníze za to člověk bere jako náhradu mzdy, když nemůže pracovat. není to žádná dovolená, aby byly neustálé vycházky. holt se stávajícího systému hodně zneužívalo, tak to zpřísnili. vím, že pro těhotenství to bude šílené. ale pak bude třeba hledat jiná řešení, klidně neplacené volno…
Už se to tady řešilo před pár dny:
https://www.emimino.cz/…-2012-91604/
Jinak pro mě těhotenství prostě NENÍ nemoc a měly by se na to vztahovat jiná pravidla. Ne každá těhotná je doma, protože je na rizikovém, někdo má rizikovou práci, která se v těhu nesmí a tak holka trčí doma „jak pes u búdy“, protože máme takové skvělé zákony. ![]()
A nevíte někdo odkdy to platí? Píšou jen od roku 2012, ale nepíšou datum.
ahoj holky už jsem zase nasr…!!!
ty hovada už neví coby!!
http://www.mpsv.cz/cs/11877
to je snad už šikana žijeme snad v demokratickém státě ne ?