Vycházky 2012 na neschopence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101911
30.12.11 17:11
memka píše:
jéé, tohle téma nemá smysl.. ty, co rizikové nepotřebovaly nebo nepotřebují, to budou odsuzovat a ty, co na něj MUSEJÍ s novelou logicky souhlasit nebudou!
takže ty, co simulují rizikové si to za těch 6h vycházek možná rozmyslí a raději budou makat a ty, co na něj budou muset, tak to od*erou - jako se vším :pankac:

Promiň, ale pokud budu mít těhotenství rizikové natolik, že budu MUSET na neschopenku, tak fakt nebudu mít potřebu courat denně víc jak 6 hodin venku, naopak budu ráda, pokud nebudu muset vystrčit nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21713
30.12.11 17:12

memko, ale já jsem u druhého těhotenství byla na rizikovém od potvrzení těhotenství. úplně přesně vím, co to je být s tímto omezením doma. a jak těžko se vysvětluje staršímu dítěti, že na výlet jedou o víkendu jen s tatínkem. a to jsem byla doma od března, porod byl v říjnu. takže přes léto.ale prostě jsem těhotenství opravdu rizikové měla a podmínky jsem musela respektovat. pravda je, že se mi podařilo přes posudkovou komisi vydyndat dovolenou v zahraničí, ale byly to nervy a běhání okolo, aby vše klaplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5323
30.12.11 17:17
j.a.n.i1 píše:
memka píše:
jéé, tohle téma nemá smysl.. ty, co rizikové nepotřebovaly nebo nepotřebují, to budou odsuzovat a ty, co na něj MUSEJÍ s novelou logicky souhlasit nebudou!
takže ty, co simulují rizikové si to za těch 6h vycházek možná rozmyslí a raději budou makat a ty, co na něj budou muset, tak to od*erou - jako se vším :pankac:
Promiň, ale pokud budu mít těhotenství rizikové natolik, že budu MUSET na neschopenku, tak fakt nebudu mít potřebu courat denně víc jak 6 hodin venku, naopak budu ráda, pokud nebudu muset vystrčit nos.

ty budeš prostě přesně jedna z těch, která to rizikové skutečně nepotřebuje…

víš, co znamená pojem rizikové těhotenství??? to není JEN o tom, že krvácím, nebo nemůžu na nohy a musím jen ležet v horizontální poloze! to je také o tom, že vykonávám rizikové zaměstnání, při kterém bych o to miminko mohla přijít… a proč kvůli tomu mít pevně stanovené vycházky a za skoro 9 měsíců si nemoci zajít do kina nebo odjet na víkend???!!!

No, to nemá smysl vysvětlovat. Nepřeji ti to, ale třeba to jednou pochopíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.12.11 17:21

no jestli to nekdy padne na vrub zamestnavateli tak zenska v produktivnim veku nebude mit sanci si najit misto daji prednost zenske po 40 nebo chlapum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5323
30.12.11 17:21
nozu píše:
memko, ale já jsem u druhého těhotenství byla na rizikovém od potvrzení těhotenství. úplně přesně vím, co to je být s tímto omezením doma. a jak těžko se vysvětluje staršímu dítěti, že na výlet jedou o víkendu jen s tatínkem. a to jsem byla doma od března, porod byl v říjnu. takže přes léto.ale prostě jsem těhotenství opravdu rizikové měla a podmínky jsem musela respektovat. pravda je, že se mi podařilo přes posudkovou komisi vydyndat dovolenou v zahraničí, ale byly to nervy a běhání okolo, aby vše klaplo…

no však já jsem také na rizikovém a také naprosto chápu, jaké to je, proto si myslím, že je vhodné, že mi gyndařka může napsat vycházky od 8 do 20h a já jsem tak „volná“ a ne, že když mám vycházky stanovené a celé je třeba problindím nebo prospím, protože je mi zle, tak mám prostě smůlu.. a navíc ty víkendy.. však já jsem na tvojí straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
30.12.11 17:22

Mě by spíš zajímalo, jestli si myslíte, že bude možné po dohodě s lékařem, rozdělit těch 6 hodin do třeba 3 úseků místo standardních 2. Já bych potřebovala zavést ráno dítě do školky, pak pro něj po obědě zajít a někdy odpoledne mít čas s ním jít na vycházku, k babičce apod. Podle toho, co píšou v té novele, by to mohlo jít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.12.11 17:23

a nevim proc to stahujete jen na tehule ikdyz pro ty je to hnus ale treba chirurg se zlomenou rukou preci muze vzit sve.dite o vikendu do zoo ikdyz nemuze operovat ne.¿

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5323
30.12.11 17:25
Mar80 píše:
a nevim proc to stahujete jen na tehule ikdyz pro ty je to hnus ale treba chirurg se zlomenou rukou preci muze vzit sve.dite o vikendu do zoo ikdyz nemuze operovat ne.¿

jasné, tak to už jsou jen pak konkrétní případy konkrétních profesí, ale podstatu to má stejnou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
30.12.11 17:27
memka píše:
j.a.n.i1 píše:
memka píše:
Promiň, ale pokud budu mít těhotenství rizikové natolik, že budu MUSET na neschopenku, tak fakt nebudu mít potřebu courat denně víc jak 6 hodin venku, naopak budu ráda, pokud nebudu muset vystrčit nos.

víš, co znamená pojem rizikové těhotenství??? to není JEN o tom, že krvácím, nebo nemůžu na nohy a musím jen ležet v horizontální poloze! to je také o tom, že vykonávám rizikové zaměstnání, při kterém bych o to miminko mohla přijít… a proč kvůli tomu mít pevně stanovené vycházky a za skoro 9 měsíců si nemoci zajít do kina nebo odjet na víkend???!!!

No, to nemá smysl vysvětlovat. Nepřeji ti to, ale třeba to jednou pochopíš sama.

No, ale problém je v tom, že ty právě nechápeš, že to, že vykonáváš rizikové povolání není rizikové těhotenství. A pokud takovou práci vykonáváš, tak tě má zaměstnavatel přeřadit na jinou nebo nechat doma za plný plat. Nebavím se o tom, jestli s tím souhlasím nebo ne, ale tak to dle zákona je.
Takže pokud tobě zdravotně nic není, tak by ti doktor tu neschopenku neměl napsat a měl by to řešit zaměstnavatel. Takže je malinko zcestné nadávat na stát, že zpřísnil podmínky na neschopence, jen protože zaměstnavatel porušuje zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.12.11 17:28
memka píše:
j.a.n.i1 píše:
memka píše:

No, to nemá smysl vysvětlovat. Nepřeji ti to, ale třeba to jednou pochopíš sama.

Ne, to opravdu nemá cenu vysvětlovat. Už několikrát zde bylo řečeno, že v tomto případě rizikového zaměstnání máš nárok být doma za plnou náhradu mzdy bez omezení vycházkami - to ti musí platit zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PPetruša
30.12.11 17:29

Tak se nebudeme hádat holky :mrgreen: :mavam: chápu oba názory, ale je pravda, že já jsem na rizikovém něco přes měsíc a zatím se spíše zdržuji doma a pospávám, takže mě těch 6 hodin bude normálně stačit. Tedy pokud se to bude měnit i zpětně na již vypsané neschopenky?? Nevím…jediné co je mi líto, že jsme měli jet na 5 dní v březnu na hory do Itošky a to mám tedy smůlu. Jinak já jsem doma kvůli kolísavému tlaku a protože mám poruchu srážlivosti krve, takže mám spíš klidový režim (pracovala jsem jako obchodní zástupce a 9 hodin denně jsem byla za volantem) a myslím, že ji nijak nezneužívám. O miminko jsme se snažili dlouho a nakonec nás překvapila příroda po sdělení Pronatalu, že to ASI nebude možné. Koneckonců neuděláme nic, tak je zbytečné se tím stresovat holky :mavam: mmt, někdo tu psal, že se dá dovolenka zajistit přes nějakou posudkovou komisi, máte s tím někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
602
30.12.11 17:30

memka tomas pravdu ja jen chtela to trosicku odtahnout od hadani zda maji tehule pravo na rizikove ikdyz nemuzou lezet.
ja mela taky neschepnku s prvnim jsem zdravotni sestra v te dobe nas na jedne klinice otehotnelo pet tak nevim.kam by nas zamestnavatel upichnul haha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5323
30.12.11 17:32

Jani, nejsem právník a neznám všechny zákony, ale ještě jsme neviděla, aby někomu zaměstnavatel vyplácel 100% platu proto, že pro něj nemá vhodné místo, když tak jeho profese je riziková.. :think: pak je to ale zase bordel státu, že si na takového zaměstnavatele nedošlápne - však my bychom na tom pak byly lépe, než teď! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.12.11 17:35

A proč by si měl na toho zaměstnavatele došlapovat stát? Ať si na něj došlápne zaměstnanec a požaduje, na co má nárok, a v případě, že mu neoprávněně nebude chtít náhradu vyplácet, může ho zažalovat - pak si na něj stát došlápne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5323
30.12.11 17:39
veria píše:
A proč by si měl na toho zaměstnavatele došlapovat stát? Ať si na něj došlápne zaměstnanec a požaduje, na co má nárok, a v případě, že mu neoprávněně nebude chtít náhradu vyplácet, může ho zažalovat - pak si na něj stát došlápne.

protože stát omezuje tímto novým zákonem lidi a omezuje je proto, že zaměstavatel nedodržuje, co má! ano, je pro ně holt jednodušší jít cestou menšího odporu, protože my občané s tím nic nezmůžeme!!
navíc, už tě vidím, jak chodíš do pro tebe rizikové práce a „za chodu“ se dohaduješ se zaměstavatelem a chodíš k soudu… to dřív porodíš nebo potratíš, než se to vyřeší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty