Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neohřívám.. a s těma skleničkama. já jsem teda dávala i další den, proč by ne? co by se tomu stalo v lednici? nenapadlo vás, že je to jen tah od výrobce, abyste pokaždé vzali novou? tam je tolik konzervantů, že se tomu nemůže nic stát. pokud samozřejmě nenecháte okorat, stát v teple atd.
@ivašot. Na skleničce to chápu tak, že co se jednou ohřeje, tak se znovu neohřívá. Pokud to někdo dá opětovné ohrate svému dítěti, je to jeho věc. Ja vzdy ohřála půl skleničky a pokud chtěly děti ještě, doohrala jsem zbytek. Do druhého dne jsem neohraty zbytek ve sklenicce normálně nechávala.
Tak když se do jidla strká olíznutá lžička, tak se to nemat nechávat do dalšího jidla. V ramci jednoho krmení bych úplně v klidu dohrala, i to delam
a otevrenou sklenicku případně likviduji až třetí den, ne druhý. Dítě mi ji malo. Tak když uz to otevřu, je na třikrát. Saham do toho jen čistou lžičkou. Nevidím problém.
Syn to jedl i vychladlý, ale chtěla jsem aby to měl trochu teplejší, ale pokud to nejni problém že to sní i studený tak to tedy asi řešit nebudu. Jinak má kupuvanou, začala jsem domácí ale ty mi nejedl… 😣tak děkuji za názory…
Já tedy skleničky skoro nekupovala, holky to nechtěly. Druhá vlastně vůbec.
Ale ohřála bych polovinu a pak bych šla ohřát druhou, pokud mu vychladlé jídlo vadí a hlavně pokud mu to trvá sníst.
Moje holky když byly malé, otvíraly pusu jak kapříci a snědly vše ještě teplé. Později, když se krmily a patlaly samy, klidně jedly už vychladlé jídlo bez problému.
Jinak si myslím, že přihřátí již ohřívaného jídla po chvilce nevadí, ale ohřát celou skleničku, dát jí do lednice a pak jí zase ohřívat..to už bych nedělala.
Samozřejmě ohřátý jídlo bych do lednice nedala, jde mi jen o tu porci co právě jí..
@Berry77 píše:
Tak to už je spíš o jiném stylu výchovy, když děti klidně jí studené jídlo, protože si „musí dohrát“
No ale já to taky tak dělám, řeknu „Za chvíli bude oběd, dohrejte si. / Už si nerozdělávej to puzzle, za 5 minut bude jídlo hotové.“ Za chvíli děti dojdou, já jim nandám jídlo. Ne že nandám a pak je jdu honit, aby honem teď šly ke stolu.
@Pipet píše:
No ale já to taky tak dělám, řeknu „Za chvíli bude oběd, dohrejte si. / Už si nerozdělávej to puzzle, za 5 minut bude jídlo hotové.“ Za chvíli děti dojdou, já jim nandám jídlo. Ne že nandám a pak je jdu honit, aby honem teď šly ke stolu.
V klidu. Berry s detma nediskutuje.
@Pipet píše:
Přesně tak jsem to myslela
Když už to má syn po pěti minutách malinko chladnější a dojídá studené, tak mu to vůbec nevadí. Zatímco tohle tchyně nechápe, proto jsem ji zmiňovala, že někomu se asi příčí jíst zchládlé jídlo.
Dospělí to mají stejně - někdo chce vždy čerstvé jídlo, ohřáté by nesnědl. nedej bože jíst něco 2 dny. někomu nevadí ani studené
každopádně ať to iděláš jak chceš, ublížit mu nemůžeš.
@Berry77 píše:
Ty to víš nejlíp, žiješ s námi, že
Neziju, ale uz jsem s tebou par diskuzi o výchově cetla i se jich účastnila. ![]()
Ohraty prikrm v misce nebo sklenicce dej do vetsi misky s horkou/teplou vodou, pak ti nevychladne..
@Berry77 píše:
Tak mám asi jiný styl výchovy, než ty. A?
A ano, určitě bych nečekala, než si děti dohrají a taky bych je nenechala jíst studené jídlo. Jak to dělají ostatní je jejich věc.
A nic
jen jsi potvrdila, ze jsem napsala pravdu. ![]()
Chudáci moje děti, já to dokonce ohřívám v MIKROVLNCE!!!