Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Berry77 píše:
V čem? Že bych dítěti nedala tři dny starý jídlo? To fakt nee
Ze s detma nediskutujes
ja vždycky vidim, jak tě nakrkne, když nekdo nastíní, ze bere deti za sobě rovné, ze s nimi diskutuje. Hned to ironicky okomentujes, na mě jsi to taky kdysi zkoušela. Od té doby mam na tebe radar, aniž bych chtěla. Tak hlavně, ze je to každého věc 😁
Ja tri dny stary jidlo taky nedavam. Jeden den otevřu. To je den nula. Dalsi den je den staré, a ten dalsi den dva dny. Pak uz nedam.
@Berry77 píše:
Ja nemůžu za to, ze to nechápeš. Kdyz tu sklenicku otevru, obsah neni den starý. Tak polopaticky, jo? Je úterý. Otevru sklenicku. Dalsi den, ve středu, kdy je obsah den stary, dam dítěti. Vratim do lednice. A ten třetí den, ve ctvrtek, kdy je obsah DVA dny stary, dítě dojida. Uz?
Příkrm bych klidně v rámci jednoho jídla 1× ohřála. Jen bych nikdy neohřívala v mikrovlnce.
Já jsem skleničku s ohřátým příkrmem dala do ohrnuté (=2 vrstvy) vlněné nebo froté ponožky, vydrží to déle teplé.
@Berry77 píše:
Opravdu pestrá strava, tři dny stejná, ohřívaná šmakuláda, dobrou chuť tvému dítěti
Tím končím tuhle diskusi s tebou se neshodnu ani při nejlepší vůli.
protože se shodnout nechceš. místo abys uznala, že @Oli.Lyon logicky odvodila,,den nula,, za který ses ji vysmívala, tak teď zase útočíš na pestrost stravy. nemáš trochu problém s agresivitou milá @Berry77?
chudák tvůj muž, pokud takto funguješ i doma a jen po něm štěkáš ![]()
@Anonymní píše:
protože se shodnout nechceš. místo abys uznala, že @Oli.Lyon logicky odvodila,,den nula,, za který ses ji vysmívala, tak teď zase útočíš na pestrost stravy. nemáš trochu problém s agresivitou milá @Berry77?chudák tvůj muž, pokud takto funguješ i doma a jen po něm štěkáš
Dík. Ji vadi, kdyz nekdo vychovává deti s citem, naslouchá jim, snaží se s nimi domluvit atd. A třeba tady veřejně přizná, ze odsuzuje tělesné tresty. To by pukla. Hrozně ji to vadi, a do tech lidi reje. Kdyby to aspoň přiznala, ale sama to vidíš.
a ještě pak dodá, ať prej si to každej dělá po svým nebo neco v tom smyslu. Přitom tolerantní bejt nedokáže.
@Berry77 píše:
já neřeším den nula, vždyť je úplně jedno, jestli to dítě dostane dva, nebo tři dny ohřívaný blivajznebo ty dáváš taky dítěti od úterý do čtvrtka jedno a to samé jídlo z jedné skleničky? Když se za ní tak biješ, anonymní hrdinko
Ty ale opravdu nechápeš psaný text. Tebe jsem tim, kdo odsuzuje tresty, fakt nemyslela. Ty to máš právě naopak. Je třeba se vzdycky uklidnit, vis, nez reaguješ. Ale vis co, ono je to jedno. Ja nemám problém s tim, ze vychovavas jinak. To tobě vadi, ze někdo vychovává jinak, nez ty. Ja to uznam, ty ne.
A ze jsem se nebila sama za sebe, to ti taky protáhlo obličejové svaly, co. Ach jo. ![]()
@Eva.asdfghjkl píše:
protože se shodnout nechceš. místo abys uznala, že @Oli.Lyon logicky odvodila,,den nula,, za který ses ji vysmívala, tak teď zase útočíš na pestrost stravy. nemáš trochu problém s agresivitou milá @Berry77?chudák tvůj muž, pokud takto funguješ i doma a jen po něm štěkáš
@Berry77 píše:
@admin prosím o odtajnění naprosto bezdůvodného anonymu
Príspevok som odtajnila, nakoľko ide o porušovanie pravidiel užívania anonymity.
Kristína ![]()
Naše to má raději taky spíš chladnější než teplé tak se tím už nestresuju. Skleničky beru ty nejmenší v DM a jako nouzovku nebo na cesty..jinak spíš vařím a mixuji.
Tak to přece nikdo nedělá ani s domácím jídlem ne
jako že třeba mám v bolonskou, chci si přidat, tak celý hrnec zahreju, odeberu lžíci, zas nechám vychladnout a dám do lednice a druhý den třeba to samé. Pak tu nandanou porci klidně na 10 vteřin do mikrovlnky. Ale opakovaně zahrivat a chladit celý hrnec /přikrm, to se nedělá, kvůli množení bakterií tuším… Zas není potřeba na skleničky útočit stylem, co v tom asi je, když je tam napsáno, dvakrát neohrivejte
ad Berry…vaření na dva dny je tu doporučovano v každé diskuzi.