Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tuhle sedačku nemáme, ale všechny sedačky, co jsme měli, měly sundavací potah, který se dá vyprat v pračce. Předpokládám, že Römer to bude mít stejné.
@Bauli My jsme řešili také čištění, akorát tedy autosedačky kompletně pozvracené. Smrdělo to jako psí kšíry a sto honů a steklo to až na ten plastový základ. Nepotěším tě. Celé jsme to s manželem rozbrali - co se dalo, hodila jsem do pračky na třicet (aby se látka nesrazila) a zbytek ručně kartáčem a mýdlem ve vaně. Dokonce i ty polystyrenové díly a plastový základ. Nechali jsme na balkoně uschnout (asi den a něco to trvalo) a pak zase pracně smontovali. Když to neuděláš kompletně, riskuješ, že to bude „táhnout“ i po vyprání.
Držím palce! ![]()
@Bauli Jo ještě musím dodat, že máme také jinou autosedačku. Myslím ale, že jsou všechny podobné a každý potah musí jít nějak sundat. Některé hůř, některé lépe. ![]()
Sundej komplet potah, sice pak asi budeš muset jet podle manuálu, ale jde to vše vyprat…Prala jsem, když jsem do ní dávala dceru, syn jí měl neskutečně zaprasenou ![]()
Ono se musí vytáhnout i ty pásy, tady je pak manuál http://www.autosedacky-romer.cz/page_2.html
Notrmálně bych dala potah do pračky a pokud pod tím jsou nějaké molitany, tak ty taky (nebo vyprat ve vaně). Plasty omýt. Myslím, že vyčistit to půjde úplně normálně, všechno je to umělé, to se čistí dobře.
Romer king jsem vzala, stáhla z potahů, ty jsem hodila do pračky na 30 a jemné praní, zbytek jsem dala do sprchy, umyla a nechala oschnout venku na balkoně.
Holky dík. A ten vnitřek (molitan nebo co to je) to teda přežil? Mám trochu obavu, abych ji neodrovnala
Zítra se na to vrhnu, dneska nebyl čas ani energie, tak držte palce
A ještě jednou dík
@Bauli potah vyprání přežije bez úhony, je na to stavěný. Mám starší typ - tam je takový molitan pod potahem pod zadkem - ten bych vzala raději ručně, aby se nezničil. Vyndala a vyprala bych i pásy a skořepinu pořádně propláchla buď ve sprše nebo venku hadicí. Jinak vyschnout bych jí nenechávala a radši bych jí vyčistila hned ![]()
@lecijasek na vyčištění už nemám sílu, dneska mi hodně tvrdne břicho a byl opravdu náročný den, takže to prostě nechám na zítra. Ale vyperu teda co půjde a vyčistím. Jen by mohlo být teplo, aby to i nějak uschlo zítra ![]()
@Bauli A co to jen rozebrat a namočit? Ale hádám na to taky nebude sil. Tak držím pěsti, ať to jde zítra co nejlépe! ![]()
Tak potah a molitan už se pere a zbytek už je vydrbanej, jen sem nepochopila vyndání pásů, ani podle návodu, tak sem je vydrbala na té autosedačce. Překvapilo mě, jak vlastně ta autosedačka vypadá odstrojená
Teď sem ještě zvědavá, jak to dám zase všechno do kupy
Dolů to šlo krásně, ale tolik různých drobností, co se tam přidělává, aby to správně drželo, no sem zvědavá
A toho jídla, co tam bylo nadrobenýho ve vnitřku, blééé ![]()
@Bauli No vidíš, šikula. Já jsem se toho smontování také bála, ale nakonec to šlo kupodivu lépe než to odstrojení… ![]()
@Ka-tcha no tak to sem fakt zvědavá ![]()
OT: Koukám do metříku a gratuluju k úžasnýmu výsledku a držím pěsti, ať se dál daří ![]()
Ahoj
A ta teď smrdí jak močůvka
Máme Römer King. Necham ji asi teda vyschnout, ale co s ní dál? Čím ji vyčistit? Je to v tom polstrování
Díky moc za rady…
Mala dneska pročůrala autosedačku, protože hodně pila a stihla k tomu i bobek, kterej byl díky tomu taky vodovej, takze to slo vše šlo do autosedačky