Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zanetka2712
tak to je náhoda
já jsem se bála aby nebyla jako já 16.12. měli jsme termín 18. ![]()
No z toho bych taky nevysla, ani pul mesice…
system, ktery mate je dost podivny. ty nevis, kolik on vydela a on utrati 3tis za cigarety, pritom tobe hlida kazdou korunu??
pokud ma pocit, ze ty moc utracis (coz je blbost), tak se domluvte, tak, ze vsechny pravidelne mesicni platby proste bude platit on (i tvoje pojisteni atd.) a ty si nechej RP ciste pro sve osobni nakupy a jako kapesne.
chlapi nekdy maji houby predstavu, kolik stoji provoz domacnosti. napriklad netusi, kolik stoji prasek na prani nebo kolik stoji maso pro 4 lidi…
takze proste prehod, co nejvic plateb a vydaju na nej, aby tu predstavu rychle ziskal a pochopil, ze jsi teda hodne setrna…
No upřímně, to co máš ty, nám nepokryje ani náklady na domácnost, natož jídlo. ![]()
A že nevíš kolik chlap vydělá a dává ti ještě tak málo je zoufalé. Ty se uskromňuješ a šetříš a on rozhazuje po hospodách. To by mi hooodně vadilo. ![]()
Ha, ty cigárka mi utekla. No ty vole, tak fofrem by platil vše on a ještě by dával na jídlo. Rodičák bych si nechala pro svoje potřeby a pro věci na dítě.
Příspěvek upraven 07.11.12 v 08:54
@michaela1808 píše:
Kolik vydělá manžel?
já teda nechci být jako z jiného světa, ale mně by to stačilo tak na týden…
Tak tak… a kdybych se hodně snažila, tak na dva…
mazec, nám by to nestačilo ani na zaplacení inkasa
takže klobouk dolů, ale já bych určitě nechala všechny složenky chlapovi, není to od něho vůbec fér. A jestli i dokážeš ušetřit ( to teda nechápu jak
) tak bych mu to neřekla a když by se zeptal tak bych šla tvrdě do něho, jestli je normální.
My máme peníze společné, vím kolik manžel vydělává a i to, kdo za co a kolik utratí, prostě si to říkáme
Systém je to zvláštní. Popravdě, nejvíc by mě vadilo to vyhazování po hospodách a kouření. Zřejmě bych přehodila co nejvíc plateb na manžela a nechala si jenom RP.
Ahoj, tak já mám rodičak 7200,stoho platím svuj telefon 400,inkaso 5000 a pojistky, vychází mě to na všecko +- akorat, od přitele dostavam na měsíc 4000 pro mě a pro malou, takže když potřebuju něco na sebe či malou tak stoho hold musím ušetřit…výplatu má cca 15000,4000 da za obědy venku, pracuje na střechach a každej den jinde, takže je rád že má teplí jídlo na oběd, kor vtomhle počasí, tak 2000 dá za benzín,2000 za nákup plenek a granul pro psy+nutnou drogerku a zbytek jde do oprav baraku či jiných nutných vydaju, jako jsou zimní gumy, nedoplatky atd…jo ještě si platí pojistku a telefon… ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky maminky, mam 2letého syna a manžela.
Chtěla bych se zeprat jaké máte vádaje?Já mám rp 3800 a od manžela dostávám 4000! staram se o stryce - ale schovavam si na auto a na nahle vydaje jako lednice atd… nemáme ani korunu!!!
Ale docela často se mi stává že tak tak vyjdu (já platím jidlo drogerka atd… granule pes 400/mesic 850,– pojistky ja a syn - ted to ruším, taky mobil 450,– a pololetně voda 650,– a popelnice 675,– a jednou za rok pes 100,– obci a 2100,–pojistka za auto)+ našetřila jsem pro syna na narozky a na Vanoce. A manžel se me dnes zeptal jestli mám něco ušetřené z toho co mi dává!!!
Ja teda uplne presne nevim ale za jidlo, drogerku, psa a pojistky utratime mesicne okolo 15 tisic. Manzel je asi mimozemstan kdyz si mysli, ze 4000 jsou na mesic. Nebo drzgresle ![]()
Velké výdaje určitě nemáš, ale ten systém moc nechápu. Jste manželé a žijete spolu a takhle si to rozdělujete? Neměli by jste na ledničku a dárky pro syna šetřit spolu? My máme s manželem peníze pohromadě a neřešíme kdo co zaplatí nebo utratí (ani jeden nejsme nějak rozhazovačný). Kdyby mi dal nějakou částku a striktně chtěl, abych z ní vyžila, tak by se mi to asi nelíbilo ![]()
No to je mazec
mám k dispozici víc a nejsem schopna ušetřit ani houby, gratuluju, jaká jsi hospodyňka
Manžel má štěstí, že ty za hodnotu jeho cigaret v podstatě nakrmíš celou domácnost na měsíc ![]()
Raději anonymně, ať každý neví, jak na tom jsem. Já mám 6000 rodičovský příspěvek a 3000 dostávám od rodičů
Mám dvě malé děti. Od chlapa nedostáám nic, platí za nás nájem a internet(dohromady tak 6800).Takže mám 9000 a z toho musím nakoupit jídlo, pleny, někdy je potřeba zajít do lékárny a sobě a staršímu synovi platím pojištění(dohromady 1000)Za jídlo utratím 5000,vše si to píšu a snažím se nepřekročit limit.Od prosince budu zase muset platit ještě elektřinu a splácím ještě ledničku(500Kč).Takže mi moc peněz na jiné výdaje taky nezbývá. Dárky na Vánoce nakupuju už teď, ale ne za nějaké závratné částky, prostě na to teď nemám. Spíše mě štve, že si nemůžu koupit nic pro sebe, třeba kalhoty, boty-ty bych potřebovala
Děti mají všechno, naštěstí jsou brzy od sebe a stejného pohlaví, takže dědí téměř mladší dědí oblečení. Boty chci kupovat každému zvlášť, ty mladší dědit teda nebude. Občas pomůže babička nebo rodiče z mé strany a koupí dětem co potřebují, oblečení na zimu, boty atd. Už se těším až nastoupím do práce, protože je to psychicky náročné žít s tak málo penězi.
@mom.kri píše:
Tak mě by zajímalo jaký plat má manžel a co platí on…podle mě platíš docela dost věcí, mě by nezůstalo nic…
nejsme manželé, žijeme spolu, máme spolu dítě a máme společný účet, z toho platíme vše - nájem, hypotéku, pojistky - auto, životky, úrazovky, mobil…přiznám se, že vůbec nemám přehled kolik dám za jídlo a oblečení.
Máme to stejně. Občas mě to štve, ale pak si řeknu, že jinak bych to stejně nevymyslela.
Bych tvýmu muži řekla, že nic našetříno nemám. On se ti svěřuje, kam dává peníze, který mu zbydou?
Tak jámám 7600 rodičák, 3000 z pronájmu bytu a 2500 alimenty, z toho si hradím mobil, svoji hypotéku a nájem za pronajímaný byt, dítěti mobil a obědy, pak splácím jednu půjčku. Přítel vydělává kolem 50 000. Jednou doměsíce děláme velký nákup v německu tak za 2500 a na jídlo pak ještě od něj dostávám 4000. Z mých peněz mi po zaplacení různých věcí nezbyde skorem nic, ale koupím si co potřebuju. Ty 4000 na jídlo mi stačí tak tak.
Takze to co ma zakladatelka na cely mesic tak stejnou sumu manzel prozere v hospodach a prokouri…tenhle system hospodareni moc nechapu. Ani to, ze zakladatelka nevi, kolik manzel vydelava. A vychcany kamaradicky bych na grilovacku nezvala, popripade ugrilovala maso jen pro sebe a jim hodila na gril tocenak nebo nejlevnejsi burt…
A posledni anonymni - partner s vama nebydli nebo co. Jako ze za vas plati najem a internet…no a co? Deti maji jist vzduch? A se zbytkem vyplaty dela co? Stydela bych se brat si od rodicu penize, kdyz mam vydelavajiciho partnera…
Zakladatelko jestli s tím co máš ještě zvládáš něco ušetřit, tak klobouk dolů. My dáme měsíčně jen za jídlo a drogerii aspoň 6 000 Kč, jsme dva a 7,5měsíční mimčo…a teda docela mě udivuje, že nevíš kolik manžel vydělává a ty jeho výdaje za cigarety a hospodu, to je teda masakr, vždyť to kdyby jste každý měsíc odložili, tak máte za rok na luxusní dovolenou, na auto…hodně by mi vadilo, být na tvém místě, že ty sotva vycházíš a chlap nechává takové prachy po hospodách a v cigaretách. Asi bych si s ním zkusila promluvit a nechala bych ho aspoň jeden měsíc, aby se o všechno staral sám, aby nakupoval jídlo, drogerii, prostě vše potřebné. A nebo si schovávej veškeré účtenky a na konci měsíce mu to ukaž, asi nemá vůbec ponětí, kolik dnes stojí jídlo a další nutné věci…