Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já byla dělat pas před měsícem úřednice říkala že bude za 3 týdny a byl dokonce ještě o 3 dny dřív než řekla
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla bych se trochu uklidnit na duši.
Rozhodli jsme se, že vezmeme rodiče na dovolenou, ovšem poněkud na rychlo a vzhledem k tomu, že rodiči nikdy ještě nikde nebyli, nemají ani cestovní pas. Odlet máme 23.8., pas jsem je poslala nechat si udělat hned jak jsme dovolenou vybrali a vymysleli ten nápad, což bylo 21.7., takže hned 22.7. byli rodiče o pas zažádat. Ovšem já mám trochu bojíka, aby se to stihlo. Nechali si udělat klasicky do třiceti dnů. Jsou z region Pardubice. Stalo se tu někomu, že mu pas v zákonné lhůtě neudělali? Já i děti, jsme ho měli vždy dokonce i dříve… děkuji za odpovědi.
Normálně by se to stíhat mělo. Popřípadě pokud cestujete v rámci EU, stačil by občanský průkaz
Neboj, to se stihne v pohodě. Teď už ta největší vlna žádosti opadla, tipuju, že do 14 dnů ho budou mít.
V pohodě, já teď byla v pondělí, prý bude nejdéle 18. Odlet je 22.
„@MarkyPapa“ řekla bych, ze mimo EU, jinak by se asi paní neptala.
@Gortyna Rodiče byli právě taky teď v pondělí, 22.7. bylo, že? Tak snad to budou mít také dříve.
Taky mě napadlo kdyby ho třeba stále ještě 14.8. neměli, zda netajil raději udělat ten rychlopas, ale to nevím zda by jim udělali, když už by měli jednu zadost podanou ![]()
@Anonymní píše:
Taky mě napadlo kdyby ho třeba stále ještě 14.8. neměli, zda netajil raději udělat ten rychlopas, ale to nevím zda by jim udělali, když už by měli jednu zadost podanou
Udělají, pasů můžeš mít několik, ale bude to zbytečný, páč to v pohodě stihnou… ![]()
@Gortyna To jste to měla super rychle. zakladatelko, já a děti jsme měli pas hotovy také asi do 15cti dnů. Těch třicet dni je z důvodů, hlavně když to z tiskárny pošlou náhodou špatnému úřadu, aby to stihli preposlat, ale většinou do 2-3 týdnů jsou hotové. ![]()
Ahoj,
chtěla bych se trochu uklidnit na duši.
Rozhodli jsme se, že vezmeme rodiče na dovolenou, ovšem poněkud na rychlo a vzhledem k tomu, že rodiči nikdy ještě nikde nebyli, nemají ani cestovní pas. Odlet máme 23.8., pas jsem je poslala nechat si udělat hned jak jsme dovolenou vybrali a vymysleli ten nápad, což bylo 21.7., takže hned 22.7. byli rodiče o pas zažádat. Ovšem já mám trochu bojíka, aby se to stihlo. Nechali si udělat klasicky do třiceti dnů. Jsou z region Pardubice. Stalo se tu někomu, že mu pas v zákonné lhůtě neudělali? Já i děti, jsme ho měli vždy dokonce i dříve… děkuji za odpovědi.